G4Media.ro

București: Primăria vrea să îmbunătăţească funcţionarea a 20 de puncte termice prin…

București: Primăria vrea să îmbunătăţească funcţionarea a 20 de puncte termice prin amplasarea de minicentrale mobile

Primăria Capitalei intenţionează să îmbunătăţească funcţionarea a 20 de puncte termice din cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti, prin amplasarea, în imediata apropiere a acestora, a unor capacităţi modulare de producere a energiei termice, relatează Agerpres.

Consiliul General al Capitalei urmează să dezbată în şedinţa de joi proiectul care prevede aprobarea studiului de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Cele 20 de puncte termice deservesc peste 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi circa 40.000 de locatari.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 134 de milioane de lei cu TVA, iar durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de 10 luni. Valoarea dotărilor şi echipamentelor este estimată la 88 de milioane de lei.

Conform raportului de specialitate, tronsoane importante din reţeaua de termoficare au o vechime mai mare de 40 de ani. În aceste condiţii, punctele termice situate la capete de reţea nu pot asigura serviciul de furnizare a agentului termic şi apei calde la parametrii necesari.

„În aceste condiţii, se propune amplasarea de capacităţi modulare de producere de energie termică în punctele critice din reţea, care pot asigura confortul termic al populaţiei deservite de aceste puncte termice. (…) Prin implementarea minicentralelor termice containerizate mobile se diminuează şi poluarea generală generată de producerea agentului termic primar în cadrul termoficării prin tehnologiile moderne şi de randament ridicat utilizate”, prevede documentul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Era și greu să-ți vină ideea asta, foarte greu!

    • Firea de ce n-a facut-o? Era prea ocupata cu cele 22 de companii ilegale, in care a depozitat 8000 de slugi ale mafiei PSD Voluntari.

  2. După ce a băgat un miliard in țevi, termoficarea merge mai prost că înainte, în martie 2023 am avut doar patru zile apa caldă și căldură în centrul Bucurestiului. Ce urmează ? Debranșarea ?

  3. Comentariul așteaptă moderarea pentru că critică primăria. Nu lăudați, nu publicați tovarăși !