G4Media.ro

București: Planul pentru achiziția a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă,…

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

București: Planul pentru achiziția a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă, prin PNRR, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că a Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul pentru achiziţia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Un nou proiect cu finanţare prin PNRR a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Este vorba despre achiziţia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă. Suma care a fost aprobată este de 55.234.353 lei (fără TVA). Acestea se adaugă altor 100 de troleibuze pe care le vom achiziţiona cu bani de la Fondul de Mediu, pentru care Primăria Capitalei are deja licitaţia în desfăşurare”, a scris primarul general pe Facebook.

În luna mai, Nicuşor Dan anunţa că a depus cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi.

„Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcţiona şi cu baterii pentru un număr de kilometri). E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani şi jumătate şi care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert. Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună şi confort sporit în Bucureşti”, anunţa edilul general, pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...