G4Media.ro

București: Linie nouă de transport pentru locuitorii cartierelor Andronache și Henri Coandă 

București: Linie nouă de transport pentru locuitorii cartierelor Andronache și Henri Coandă 

Se înființează o nouă linia de autobuz, 343, pentru locuitorii cartierelor Andronache și Henri Coandă. Primăria Municipiului București a anunțat că extinde rețeaua de transport în comun în zone și cartiere care până în prezent nu beneficiau de acest serviciu.

Începând de sâmbătă, 15 ianuarie 2022, locuitorii din cartierele Andronache și Henri Coandă vor beneficia de o această nouă linie de transport în comun – 343 –  care va asigura legătura cu diverse centre de interes din oraș.

Noua linie de autobuz, rezultată din unificarea actualelor linii de autobuz 231 și 343, va asigura pentru călători conexiuni cu alte mijloace de transport în comun, precum legătura cu linia de tramvai 21 și stațiile de metrou Aviatorilor și Aurel Vlaicu.

Linia 343 va funcționa între terminalele „Fundeni” și „Cartier Henri Coandă”, astfel: de la terminalul „Fundeni”, pe actualul traseu, până la intersecția Șoselei Fundeni cu Șoseaua Colentina, apoi pe strada Gherghiței, din Cartierul Andronache. De aici, autobuzele liniei 343 vor circula pe Strada Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Radu Beller, Piața Dorobanți, Calea Dorobanți, Bulevardul Aviatorilor, Șoseaua Pipera, Strada Câmpul Pipera, terminal „Cartier Henri Coandă”, cu întoarcere pe același traseu.

Pe Strada Gherghiței, linia 343 va opri in stațiile nou înființate în acest scop.

Potrivit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI), decizia de înființare a acestei linii face parte dintr-o serie de măsuri care au ca scop îmbunătățirea transportului în comun prin extinderea rețelei către zone care în prezent nu beneficiază în mod direct de acest serviciu.

Sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. F bine! Sper sa se succeada mai des. Acum 343 vine la 40 minute, una dupa alta!