G4Media.ro

Bruxelles cere companiilor aeriene să ajungă la un acord  asupra dimensiunilor standard…

Sursa foto: Lufthansa

Bruxelles cere companiilor aeriene să ajungă la un acord  asupra dimensiunilor standard ale bagajelor

Comisia Europeană a cerut companiilor aeriene să standardizeze dimensiunile bagajelor, transmite Euronews.

Lipsa unor dimensiuni comune provoacă adesea confuzie în rândul clienților companiilor aeriene și duce la costuri suplimentare ascunse.

Mulți oameni consideră că este dificil să înțeleagă ce dimensiuni ale bagajelor sunt permise gratuit la bord, ceea ce a determinat solicitarea de miercuri a Comisiei către companiile aeriene.

La începutul acestui an, Parlamentul European a solicitat standardizarea normelor privind bagajele de mână ale companiilor aeriene. Însă, în loc să propună măsuri, Comisia a declarat că preferă să lase industria să stabilească ea însăși regulile.

„Aceste informații ar trebui să fie furnizate călătorilor încă de la început, pentru a ști exact atunci când cumpărați un bilet ce cumpărați de fapt și ce fel de bagaje puteți aduce fie la bord, fie în cală?” a declarat Adina Vălean, comisarul european pentru transport, în fața jurnaliștilor la Bruxelles.

„Acestea fiind spuse, ne rezervăm dreptul ca, dacă nu se întâmplă nimic într-un interval de timp rezonabil, să intervenim.”

În același timp, Comisia a propus și o serie de măsuri pentru consolidarea legislației privind drepturile pasagerilor, cu un accent special pe rambursarea călătoriilor întârziate sau anulate, după ce a descoperit lacune atunci când vine vorba de călătoriile intermodale.

Una dintre modalitățile prin care Comisia încearcă să rezolve această problemă este prin intermediul unui formular standard de rambursare și despăgubire la nivelul UE.

Dar va încerca, de asemenea, să îi ajute pe pasageri să fie mai conștienți de drepturile lor, în special în cazul în care călătoresc cu diferite mijloace de transport sau au rezervat călătoria printr-un intermediar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează