G4Media.ro

Britanicii – campionii turismului în Grecia. Românii compensează scăderea numărului de ruși…

sursa foto: Pixabay

Britanicii – campionii turismului în Grecia. Românii compensează scăderea numărului de ruși și ucraineni

Ministrul adjunct al Turismului din Grecia, Sofia Zacharaki, a făcut publice date cu privire la ”identitatea” turiștilor care vizitează țara în acest an, scrie publicația elenă Reporter, citată de Rador.

Conform acesteia, în perioada următoare sunt așteptați 1 milion de turiști pe săptămână, pe primul loc situându-se cei din Marea Britanie. Din această țară sosesc circa 200.000 de turiști pe săptămână. Pe următoarele locuri în clasamentul sosirilor se situează turiștii din Germania, Franța, Italia și cei din țările balcanice de unde anul acesta se înregistrează o creștere semnificativă a turiștilor.

Turiștii din România, care merg în principal în nordul Greciei, compensează un mare procent din scăderea numărului de turiști din Rusia și Ucraina din cauza războiului.

O activitate importantă se înregistrează anul acesta și din partea turiștilor din Statele Unite ale Americii, care stau mai multe zile, peste 10, și cheltuiesc mai mulți bani decât europenii.

Sofia Zacharaki a subliniat că datele de până acum arată că în 2022 Grecia va înregistra venituri record din turism, depășind anul 2019, care a fost anul de referință și în care veniturile din turism au ajuns la 18 miliarde de euro. (Traducerea Rador: Carolina Ciulu)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Lui Eugen ii place in Telorman la Dunare