G4Media.ro

Britanicii ar putea rămâne fără băuturi alcoolice în perioada sărbătorilor de iarnă,…

Sursa Foto: Pexels.com

Britanicii ar putea rămâne fără băuturi alcoolice în perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza lipsei de șoferi de camion

Marea Britanie ar putea să se confrunte cu probleme în aprovizionarea cu băuturi alcoolice în perioada sărbătorilor de Crăciun, dacă Guvernul nu îşi intensifică eforturile pentru a remedia un deficit de şoferi de camion, a avertizat miercuri o asociaţie reprezentativă din industria vinului şi băuturilor spirtoase, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Posibilitatea raţionalizării vânzărilor de alcool vine după ce achiziţiile de panică au creat cozi la benzinăriile din Marea Britanie, tot ca urmare a lipsei şoferilor care să conducă camioanele cisternă de la rafinării la staţiile de alimentare.

Marea Britanie are nevoie urgent de 100.000 de şoferi de camion, rezultat al unei combinaţii de factori precum şoferii care au părăsit industria, Brexit şi pandemie, o criză care a provocat haos de-a lungul lanţurilor de aprovizionare şi cozi la benzinării.

Asociaţia comercianţilor de vin şi băuturi spirtoase din Marea Britanie (WSTA) a anunţat miercuri că un număr de 49 de firme, inclusiv Moet Hennessy UK, Laurent-Perrier UK, Pernod Ricard UK, C&C Group şi Matthew Clark, şi-au pus numele pe o scrisoare trimisă ministrului Transporturilor, Grant Shapps, în care îi cer să ia măsuri urgente pentru a rezolva problema deficitului de şoferi de camioane de mare tonaj şi perturbările în traficul de marfă.

„Există îngrijorări serioase în rândul membrilor noştri potrivit cărora, dacă nu se vor lua măsuri de urgenţă, vom aluneca şi mai mult în haos. Vedem deja mari întârzieri în timpul de livrare a vinurilor şi băuturilor spirtoase, ceea ce majorează costurile şi limitează gama de produse disponibile pentru consumatorii britanici”, apreciază directorul WSTA, Miles Beale.

Asociaţia susţine că membrii săi se confruntă în prezent cu perioade de aşteptare de cinci ori mai mari la importul produselor, comparativ cu situaţia din urmă cu un an, iar firmele care anterior puteau acoperi comenzile în două-trei zile au acum nevoie de 15 zile pentru a procesa unele livrări. În plus, costurile pentru transportul de marfă au crescut şi ele cu 7%, după ce firmele de livrări au fost nevoite să majoreze salariile şoferilor.

În aceste condiţii, WSTA vrea ca ministrului Transporturilor, Grant Shapps, să prelungească, pentru cel puţin un an, o schemă de acordare de vize temporare pentru şoferii de camion, în ideea de a reduce presiunile cu care se confruntă industria. De asemenea, WSTA vrea ca Ministerul Transporturilor să faciliteze o mai bună direcţionare a mărfurilor dinspre porturi, pentru cursele pe distanţe scurte.

Pentru rezolvarea deficitului de şoferi de camion, Executivul de la Londra a decis că un număr de 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie pe baza unor vize temporare, valabile pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie. Cu toate acestea, transportatorii britanici au avertizat că aceasta este doar o soluţie pe termen scurt şi nu va rezolva deficitul acut de şoferi de camion. De asemenea, reprezentanţii sectorului transporturilor au avertizat că şoferii de camion din Europa ar putea să nu mai dorească să muncească în Marea Britanie după Brexit.

Sursa Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Bautura ca bautura dar o sa ramana si fara mancare!

 2. Le trimitem noi gratis o țuică de pufoaică.

  • Mulțumim pentru gest. Puteți păstra dumneavoastră pufoaica. Aici rafturile gem de gin.

  • ce stie taranul cate roate are vaporul?!

  • Alt capshunache care se crede „Bri’ish”
   O sa ajungeti la cartela cu indienii si pakistanezii pe insula aia plina de mucegai ba!

 3. God save the British people. O să fie terminați.

 4. Ipocrizia elitei politice britanice nu poate fi egalată decât, poate, de decuplarea ei de realitate și lipsa completă de interes în ceea ce privește demantelarea de facto a statului britanic, răspundere care le survine în moddirect. Meseria în cauză este slab remunerată și periculoasă,ca urmare a migrației orientale necontrolate. Parcările nu sunt sigure și dotate pentru igienă și odihnă, programul de lucru supraîncărcat și remunerația complet neatractivă. Fenomenul este pregnant și în țări mari, europene, cât și în SUA.Fără a recunoaște adevărul, declarația ministrului este un simplu și inutil exercițiu de PR.

 5. Sint linistit, la noi nu se poate intimpla asa ceva: noi ne facen tuica si vinul acasa, nu avem nevoie de soferi!

 6. Eu macar stau în București , imediat iau de la Cora militari , creasta Făgărașului iarna e mai grea ca k2

 7. Sa vezi val de sinucideri in UK 😂

 8. Va asigur ca britanicii nu vor ramane vreodata fara bautura.Vor renunta la absolut toate:mancare, medicamente, apa, inainte sa ramana fara bautura.Fara bautura, UK nu exista.