G4Media.ro

BREAKING VIDEO Vladimir Putin a sosit în Crimeea / Vizita marchează împlinirea…

Sursa foto: Captură video - Telegram / Вести

BREAKING VIDEO Vladimir Putin a sosit în Crimeea / Vizita marchează împlinirea a nouă ani de la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit sâmbătă în Crimeea, într-o vizită care marchează împlinirea a nouă ani de la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene, relatează televiziunile și presa de stat din Rusia.

Informația este confirmată și de agenția rusă de presă Interfax. De asemenea, imagini de la plimbarea lui Putin, însoțit, în special, de guvernatorul orașului Sevastopol, Mihail Razvozhaev, sunt publicate pe Telegram de către programul Vesti / „Вести” (Russia-1 VGTRK).

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a susținut pe canalul său de Telegram că Putin a condus personal o mașină într-o plimbare prin oraș.

„Președintele nostru știe cum să surprindă. În sensul bun al cuvântului. Astăzi ar fi trebuit să inaugurăm o școală de artă pentru copii în Khersones. Totul era pregătit pentru o videoconferință și un raport către președinte prin intermediul unei legături speciale de comunicare. În cele din urmă, președintele a venit personal. Cu mașina. Era chiar el la volan. Într-o astfel de zi istorică, președintele este întotdeauna alături de Sevastopol și de locuitorii din Sevastopol. Țara noastră are un lider incredibil”, a scris Razvozhayev.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, liderul rus va participa la inaugurarea unui important sit cultural și istoric. Anterior, era de așteptat ca Putin să se alăture evenimentului prin legătură video, mai precizează TASS.

Vineri, programul președintelui a fost, de asemenea, parțial consacrat situației din peninsulă. Putin a avut o întâlnire dedicată dezvoltării socio-economice a Crimeei și a Sevastopolului și a declarat că Rusia va face totul pentru a preveni ameninţările la adresa securităţii peninsulei.

Putin participă în mod tradițional la evenimentele festive de pe 18 martie. El a participat în repetate rânduri la concerte de gală dedicate acestei date pe stadionul Luzhniki din Moscova, a avut întâlniri speciale cu publicul și a vizitat personal Crimeea.

Ultima dată, Putin a vizitat peninsula în iulie 2020. El a inspectat șantierul naval Zaliv din orașul Kerci pentru a lua parte la o ceremonie de punere a chilei pentru mai multe nave militare. În decembrie 2022, el a vizitat Podul Crimeii, care era în curs de reparație după ce o explozie a avariat parțial podul. Incidentul, nerevendicat oficial de Ucraina, a fost catalogat de Moscova drept un „atac terorist”.

Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susţinut încorporarea acesteia în Rusia în proporţie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol – considerat un oraş cu statut federal – în proporţie de 95,6%. Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de către Occident, care a impus sancţiuni Rusiei, notează AFP și Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Sosia nr. 2 poate a ajuns în Crimeea, dictatorul e ascuns în buncăr. Nu a avut curaj să meargă la inaugurarea unei stații de metrou în Moscova, nici gând să meargă în Crimeea

  2. Treaba lui, dar eu n-aș fi părăsit Kremlinul in actualul context internațional, că nu se știe cui i-ar putea sticli ochii după lovelele puse la bătaie de CPI pentru „Most Wanted: Dead or Alive!”…

  3. Nu va suparati, stie cineva unde e plecata doamna senator Cocoașă? Am sa-i inapoiez o cană de ulei si juma de kil de zahăr dar nu e nimeni la ea acasă.

  4. Am vazut-o la Realitatea tv.,în tandem cu Semeon,după un monolog,aproape fară sfarsit,despre patriotism,de-ti venea sa dai pe „mute”,rostit de fata lu’ tata („pretenul”lui Cozmin Gusă,ucenic la Putin),Alexandra Păcuraru. Acolo se produce o diversiune mediatică grotească.S-a luat selectiv din retorica adevaratei opozitii si s-a pus în dreptul lui Simion si uneori si a Sosoacei si în amestec cu ceva religie ortodoxă a iesit un „cocktail” propagandistic strident,de toată „frumusetea”.
    Apropo,vedeti ca în suita lui Putin este si un popa,cu o cruce mare la gat,pe post de furnizor de imagine si de ideolog.Au mai progresat,nu mai e ca înainte,cum erau delegatiile sovietice!!Au trecut de la marxism-leninism la ortodoxim,dar comit crime si mai multe.

  5. Zice clar articolu, a sosit deci era o sosie..