G4Media.ro

BREAKING: USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului…

BREAKING: USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Textul integral al moțiunii

USR PLUS și AUR au depus vineri seară la Parlament moțiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari. Moțiunea de cenzură a venit după ce ședința coaliției s-a încheiat cu un eșec. Premierul Florin Cîțu a refuzat să demisioneze, USR PLUS a refuzat să continue într-un guvern cu Cîțu premier. Vezi mai jos declarațiile liderilor USR PLUS și textul integral al moțiunii.

Ora 20.21: Dan Barna și Dacian Cioloș:

 • A fost depusă moțiunea de cenzură, sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier și coaliția să meargă mai departe. Folosim procedura parlamentară pentru a ajunge să lucrăm cu un alt premier în coaliția cu PNL și UDMR.
 • Adoptarea PNDL 3 chiar înaintea ședinței de coaliție arată dezinteresul premierului față de continuarea în această formulă. La începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor da demisia
 • Mi s-ar părea ridicol ca, dacă guvernul Cîțu cade, să se vină cu aceeași propunere de premier. Oricine poate să voteze moțiunea de cenzură. Noi vrem să continuăm coaliția. Dacă moțiunea nu trece, cabinetul Cîțu rămâne, noi mergem în opoziție, ne asumăm consecințele

Ora 20.30: Declarații George Simion și Claudiu Târziu:

 • Nu ne-am aliat și nu ne vom alia cu USR. Singurul obiectiv de moment e demiterea premierului Cîțu, care și-a bătut joc de români. Nici o forță politică nu avea curajul să facă acest pas, ne-am asumat noi să depunem moțiunea. Azi, după trei zile, avem semnăturile necesare, 122 de semnături. Săptămâna viitoare, marți va fi citită în plen. Ne bucuărm să vedem că USR a lăsat deoparte orice și a venit alături de noi. Sperăm că și PSD va veni de partea poporului

MOȚIUNE DE CENZURĂ: Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!

România este condusă în acest moment de un guvern care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România.

Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor.

Acest lucru este inadmisibil!

România traversează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic și social. Țara noastră se confruntă cu riscuri și amenințări pe termen scurt și mediu, peste care se suprapun evoluții nefavorabile pe termen lung la care noi, ca societate, nu am găsit încă un răspuns adecvat. Amenințările imediate țin de criza de sănătate publică generată de pandemia de SARS-CoV-2 sau mediul economic instabil supus unor turbulențe semnificative din cauza creșterilor generalizate de prețuri la numeroase produse și servicii de bază, de la energie și până la materialele de construcții. Peste aceste provocări imediate se suprapun probleme structurale vechi: îmbătrânirea populației, descreșterea demografică, exodul forței de muncă, servicii publice deficitare precum sănătatea și educația și un aparat de stat care nu funcționează la nivelul secolului XXI, ci pare capturat de grupuri de interese de clan sau familie politică.

România are o nevoie uriașă de investiții în infrastructură și servicii publice de calitate pentru cetățenii săi. Nu vom opri exodul românilor peste granițe și nu-i vom convinge că pot avea un viitor bun în propria țară, dacă nu le vom oferi motive solide să rămână aici, indiferent că locuiesc la oraș sau în mediul rural.

Aceasta este misiunea oricărui guvern al României, de orice culoare politică: bunăstarea tuturor locuitorilor acestei țări. Nu doar bunăstarea primarilor unui partid, nu doar bunăstarea celor care votează cu un anumit partid, nu doar bunăstarea celor care fac parte din anumite cercuri restrânse de interese.

Dacă nu vom construi o țară pentru toți românii, vom sfârși cu o țară din care toți oamenii onești aflați în afara unor cercuri înguste de interese vor pleca. Aceasta este miza sau obiectivul pe care trebuie să le aibă în vedere orice forță politică și orice om politic care ajunge într-o funcție din statul român.

Din păcate, premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național.

Fără să instituie criterii clare de selecție a proiectelor, de monitorizare și auditare a acestora, Planul național de investiții „Anghel Saligny” este doar o pușculiță de partid. Pentru punerea în aplicare a acestei scheme de influențare a votului la congresul PNL, Florin Cîțu a demis ministrul Justiției și a numit imediat un interimar care să-i execute ordinele. Îl încurcau procedurile legal-administrative ce trebuiau urmate, așa cum se face într-un stat de drept.

Are România nevoie de investiții? Cu siguranță da. Dar la un plan național trebuie să aibă acces orice comunitate locală, indiferent de culoarea politică a primarului. Trebuie să ieșim din logica relațiilor de cumetrie și a baronilor locali pentru a construi o societate și o țară în care să se regăsească fiecare cetățean și în care accesul la sursele publice de investiții să se facă pe bază de merit și competență, nu pe baza carnetului de partid al primarului.

În orice guvernare, persoana care ocupă funcția de prim-ministru e foarte importantă. Această persoană dă tonul guvernării și de aceea trebuie să fie cineva cu un caracter exemplar, situat deasupra oricăror suspiciuni de corupție sau comportament imoral. Îndeplinește domnul Florin Cîțu aceste condiții? Categoric, NU!

Acest om a avut grave probleme cu justiția din Statele Unite ale Americii. Pentru infracțiunile sale a fost încarcerat. De alte obligații, precum restituirea unor sume de bani împrumutate, s-a eschivat.

În România este acuzat că și-a favorizat familia în cazul unei împroprietăriri cu păduri și că, odată intrat în posesia acestor păduri, le-a ras.

De când este în funcția de prim-ministru a acționat de cele mai multe ori doar în interes personal sau de partid.

Merită România să aibă un prim-ministru precum Florin Cîțu? Merită românii să fie conduși de un infractor care a fost încarcerat pentru faptele sale? Categoric, NU!

Cum poate un individ cu asemenea profil moral, sau mai bine zis cu un asemenea profil infracțional, să mai fie prim-ministrul acestei țări?

Guvernarea nu este despre partide, despre împărțirea ministerelor și a bugetului, ci este despre oameni. Guvernarea trebuie să răspundă la întrebarea „cum să facem mai bună viața locuitorilor acestei țări?”. Acest lucru nu se poate face fără respectarea principiilor democratice și ale statului de drept.

Un guvern, orice guvern, care nu poate sau nu vrea să lucreze în interesul tuturor cetățenilor acestei țări este un guvern ilegitim, care trebuie demis.

Este evident că bunăstarea românilor nu contează pentru Florin Cîțu și guvernul pe care îl conduce. Ceea ce pare să conteze pentru acesta este doar lupta de putere din PNL. Pentru a se putea dedica competiției interne din partid, considerăm că este mai bine să îl degrevăm de responsabilitatea guvernării.

Guvernul condus de Florin Cîțu trebuie demis! România are nevoie de o nouă guvernare, legitimată prin votul Parlamentului și în a cărui componență să nu se regăsească persoane cu un trecut penal.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Fiți de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor și a „băieților deștepți”!

Votați pentru demiterea guvernului Cîțu!

————————————–

Ora 19.54: Ludovic Orban, președintele PNL, nu va face declarații azi. Premierul Florin Cîțu ar putea face o declarație după ședința coaliției

Ora 19.25: În cursul ședinței, liderii USR PLUS au spus că plecarea premierului Florin Cîțu din fruntea guvernului e o condiție ne-negociabilă pentru rămânerea în coaliție, în timp ce reprezentanții PNL au anunțat că premierul are sprijinul partidului

Ora 19.19: Liderii USR PLUS au plecat de la ședința desfășurată la Guvern și merg la Parlament, unde vor face declarații

Ora 19.10: Eșec total al negocierilor. Premierul Cîțu a refuzat demisia, iar USR PLUS a anunțat că depune azi moțiunea de cenzură, au declarat pentru G4Media.ro surse politice

Articol inițial: Vineri seară de la ora 18.00 are loc ședința crucială a coaliției de guvernare în care PNL și USR PLUS intră de pe poziții ireconciliabile. În timp ce USR PLUS cere demisia premierului Florin Cîțu și amenință cu moțiune de cenzură în caz contrar, conducerea PNL a votat în unanimitate sprijinul pentru actualul prim-ministru.

Cu puțin timp înainte de ședința coaliției, Comitetul Politic al USR PLUS a votat o rezoluție prin care mandatează parlamentarii să inițieze și să depună o moțiune de cenzură. Pentru că nu are suficienți parlamentari, USR PLUS depinde de semnăturile AUR.

Ședința coaliției are loc la sediul Guvernului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

188 comentarii

 1. Vrem o Romanie fara hotie!

  • CTP ți-ar explica ca merge si asa cu PNL cu 25% sa faca toate jocurile

  • ctp e un de.men.t care e dependent de banii pompati de peneleu in „presa”. atotstiutorul ctp e de fapt un nimic. pacat de creierul pe care il are.

  • CTP este din pacate un „jurnalist” compromis, deontologul gloatelor de prosti.

  • daca maine PNL fura 10 MILIARDE EURO, va sti sa comenteze CTP , in asa fel incat de fapt USR+ e de vina

   desi lupta politica in USR+ nu a fost vizibila, decat la nivel de surse si scandal, fara furt de 10 miliarde euro, CTP nu a vazut nici o diferenta

  • Nimeni n-ar fi putut anticipa o asemnea evoluţie. Criza declanşată de premierul Cîţu trimite la teoria catastrofelor: pe româneşte, unde dai, şi unde crapă!

  • Ce se aseamana, se aduna: ambele partide sunt creatii ale…., na, cui? 😎

  • Vrei, dar pentru asta iti vinzi si sufletul ?
   Nu e ca atunci cand intri in cofetarie si te dai cu fundul de pamant ca vrei amandina. Ai crescut, esti mare. Ori ba?

  • Am votat pnl, pd, USR și tot ce era împotriva PSD, cred ca o sa votez cu UDMR ca sunt cu 7 clase mai sus decât restul.

  • Ha, haa, haaa !!!
   Legionarii și neomarxistii împreună, ha, haa, haaa ! Cum se repetă istoria.

   Au mai fost ei împreună după al doilea război mondial (comunistii si legionarii) atunci când s-a făcut colectivizarea forțată.

 2. Să înceapă lupta odată, că așa nu se mai poate.

 3. Cioloș…parca erai hotărât sa nu participați la ședința. DEZOLANT!!! Vroiam sa votez USR, însa vad ca e făcut din același aluat ca…. Cred ca voi alege unicul partid care încă nu ne-a înșelat AUR. MERITA o șansă.

  • @Votant, au spus ca nu participa la sedinta de guvern si nu au participat.
   Asta e alta sedinta.

  • vezi cat de pr. os.t esti postacule? Nu ai inteles nimic de fapt.

  • E sedinta de alianta nu aia de guvern dobi

  • @vali:
   E postac deci nu-l intereseaza sa inteleaga ceva si, foarte probabil, nici nu ar pricepe ce citeste !

  • Aur fiind o nascocire sulfuroasa fascista, „interesanta” logica asta bolnava.

  • Macar ai habar la ce sedinta nu avea de gand sa participe USR ?

  • Vali, trag apa…te bagi ca musca în,,…”

  • Plin de superficiali pe aici!

  • @”fost votant” e bine sa judeci inainte de a deschide gura, bine ca nu ai spus ca o sa votezi PeNaLi ca te-ai fi dat de gol

  • haur nu a înșelat?la cine te referi?pe tine direct NU te-a înșelat?.Cauta și citeste sputnik.md.Aaaaa mai docupenteaza-te

 4. „nuuu, mi-e frică, mi-e frică de câțulică”
  micuțul boxeur intra in ring acum sa se bata cu doi adversari, un lungan userist, timid si fara scheme in el si unul mai bătrâior, experimentat pe +.
  suspans.
  aşteptăm arbitrul!
  dacă e tot neamțu’ s-au ars adversarii.
  s-au vorbit sa-l bage in corzi pe micuț, si eventual sa-l arunce peste.
  arbitrii de masă sunt platiți de micuț, atenție.
  micuțul are el o sursa de bani inepuizabila.
  meci greu.

 5. Penalul evazionist mincinos Cutzu, un om complet lipsit de onoare, are tupeul sa ceara demisia DE ONOARE a celor de la USRPlus! 😀

 6. Vine valul 4 si voua va arde de harjoneli politice?

 7. Ce dracu mai discută ăștia atât, în 10 min. trebuia să fie gata!

  • :)) Probabil simt ca vreo 30% din PNL sunt ok si ar vrea sa continue cu ei guvernarea. O percep ca pe o varianta mai buna decât coaliția cu oricare alt partid din opoziție, așa ca prioritizează si insista pe materializarea scenariului ideal din toate cele posibile.

 8. Ficusul Ciolanis si betivul Câcâtzu au dat liber la furat hotilor si infractorilor USL-ficusul a promulgat legea mafiei psd care prevede ca daca furi din bani publici si esti prins si achiti prejudiciul scapi fara sa fi pedepsit penal,daca nu esti prins ramai cu praduiala,deci liber la ciordeala pt toti primarii mafiei psd si pnl, intelegeti acum?iar betivul dement e disperat sa ajunga sef la organizatia mafiota Camora PNL

  • Exact, Acum abia înțelegem de ce Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a lui Kovesi fără sa clipeasca. Asta voia si el, o justiție controlată politic, dar a vrut sa para ca a făcut-o PSD-ul doar. Acum sacrificând ministrul justiție s-a văzut clar ca PNL are exact același plan ca PSD-ul lui Dragnea.

  • Domnule Marius, câtă răutate și nedreptate ai. Mie rușine mie de ce-ai scris mata. Oamei ca mata au dus România de râpă.

 9. Un eșec total a fost de la început.

  • Un eșec total este votul poporului de fiecare dată.
   Niciodată nu a fost în stare să voteze o majoritate decentă fără uscături.

 10. Mai e puțin și se insereaza. Sper că nu o sa o depună noaptea ca hoții.

 11. Nu tin amenintarile si santajele? Pai asteptam motiunea de cenzura. Sunteti barbati sau carpe? Ministrii aia care ii mai aveti in guvern cum vor vota in parlament? Se vor lua singuri de ciuf si isi vor trage un sut in fund? Penibil.

  • penibila e #echipacastigatoare a lui iohannis :))

  • @jean valjean deocamdata aia guverneaza iar voi stati si va uitati 😂😂😂 Acuma fuga la biserica sa va rugati sa nu treaca motiunea. Asta doar daca aveti cohones s-o depuneti. PSD-ul v-o voteaza. Si AUR. Partenerii vostrii 😂😂😂

  • Sebi, Jean val jean e pesedist :))

 12. USR – ce faceti ? V-a luat dumnezeu mintile ? Acuzati PNL –
  CITU de presupuse viitoare fapte de coruptie , va asociati si legitimati un partid extremist , nu va intereseza nici apelul facut de cetatenii de valoare ai tarii , nici de electoratul vostru cel educat care a avut asteptari de la voi si care nu poate intelege unde vreti sa ajungeti .Aveti ceva de spus spuneti in cadrul legal al guvernarii acolo unde votantii v-au trimis . Nu deturnati votul oamenilor . Ce fel de politica faceti ? Jocul politic are si el rostul lui dar de aici si pina la a deturna votul oamenilor prin asociere este drum lung . Cetatenii nu au votat aur ci USR , un partid de dreapta ce respecta regulile jocului democratic . Ce facem aruncam tara in aer pentru ambitiile stupide ale unor politicieni .

  • Nimic esențial din programul de guvernare nu e pe drumul cel bun. Tot ce a pus USR plus in programul e blocat: legile justiției, desființarea secției speciale, alegere primari in două tururi, desființare pensii speciale. mai rău, PNL înviază și PNDL-ul lui Udrea și Dragnea prin OUG.

   De ce ar mai sta USR la guvernare? Care e diferența între guvernul Citi și guvernele Dragnea?

   Și de ce întotdeauna USR e de vina? Că PNL și UDMR au folosit repetat toatte acordurile semnate că hârtie igienică. Dar tot USR e de vina, că nu închide ochii la nesfârșit la toate hoțiile.

  • @silicon_v
   Tot ce spui e corect, dar poate învață și USR ceva din asta!
   Calculele politicianiste și lăcomia cu care și-au făcut intrarea la guvernare se acum întorc împotriva lor și a electoratului.

  • @Pictor V. Care lacomie ? Ca au luat cele mai grele ministere? In rest poate-mi spui daca s-au imbogatit de pe urma functiilor, daca au furat bani publici, cum face acum pnl si udmr?

  • @ Lili
   Uiti cine a fost Nașul plusereilor, tov. general Talpeș, Marele Colecționar. Sigur, in buna tradiție mioritică, multi idealiști au mușcat momeala si acum nu inteleg ce se întâmplă sau se îmbată in continuare cu apă chioară.

  • Pardon…te refereai la ambitiile prostesti ale ficusului si ale pacaliciului citzu.

 13. Așteptăm moțiunea
  Sa tragem apa după #echipacastigatoare

 14. Hai cu motiunea.

  Inca o victorie pentru #echipacastigatoare.

 15. ati facut un rau ireparabil

 16. „Surse” din titlu se poate inlocui cu „zvon”.
  PNL+PSD=55% -> Va latra Barna apoi pana va ragusi, nu-l va baga nimeni in seama chiar daca se vor face abuzuri serioase.
  Singura solutie este sa propuna alt ministru si sa cada la pace pe o solutie de compromis privind PNDL3.

  • ce compromis visezi cu cei care se asociaza cu aur

  • asteptam ca votantii si membrii USR sa elimine pe cei doi conducatori de la sefia partidului si sa numeasca rapid un democrat ca sef

  • depuneti rapid motiunea sa se stearga toti lla tuhas cu ea

  • intre timp sau rasgindit si psd si aur nu mai voteza

  • Prospect correct:

   1. PNL+PSD=55% macar stim și noi ca e pe fata. Pentru unii, Barna sau axiologic sau altcineva ar putea deveni mai interesanți in cazul colaborării PNL + PSD

   2. Propunerea altui ministru: l-au propus deja pe Bolojan PM

  • Alianta psd + pnl nu poate sa fie decât cu prim ministru psd-ist, ei au mai multe voturi in parlament.

 17. Partzu a ales nu singur, vai de capul lui, ci cu sprijinul mutului.
  S-a urmarit de la bun inceput inlaturarea USR intru beneficiul mafiei clientelare transpartinice PNL, PSD si UDMR.
  De pierdut, pierde numai poporul roman, ce e condamnat la saracie si subzistenta. Deja o treime din populatia tarii a emigrat, mai raman nespalatii si croncanitorii. Cam asta este perspectiva.

 18. Nici dracu nu se mai asociaza cu USR la guvernare cel putin cu cel condus de barna si ciuolos . Nici psd nu poate face asta, chiar daca iohannis ii numeste , ca se pomenesc cu astia ca fac la fel cum au facut cu pnl . au iesit din politica . ceaules

  • Te înșeli. USRPLUS a mai câștigat x% electorat cu asemenea mișcare ferma anti-corupție si anti-hoție!
   Vor guverna cu UDMR si cu acei oameni din PNL care sunt de acord sa includă in PNDL 3 acele amendamente de bun simt formulate de USR+ si sa continue reformele din programul de guvernare, fără sabotaj si tărăgănari!

  • USR+ era inainte de acest gest undeva la 12% (deconteaza si ei proportional esecul acestei guvernari in conditiile in care in afara de Drula, restul ministrilor sunt catastrofali). Dupa asocierea cu AUR, fie ea si doar pentru o motiune de cenzura, plus modul in care au gestionat situatia, pacalicii razvratiti si “reformatori” ajung cu siguranta la sub 10%. Sa ajungi sa iti pui sigla partidului alaturi de AUR pe o motiune de cenzura, dupa ce i-ai facut extremisti si nefrecventabili denota cat de jos poti sa ajungi, ca esti un partid de duzina. Dincolo de gargara postacilor care nu mai stiu cum sa explice penibilul situatiei, electoratul USR+ vede si sanctioneaza drastic ultimele actiuni. O alianta cu gunoaiele din PSD ar reprezenta cireasa de pe tort, dar eu in locul lui Ciolacu nici nu le-as vota motiunea, i-as lasa in mocirla pe care au creat-o. Sa se spele Iohannis pe cap cu penalul (doar de ieri recunoscut de catre USR+) Citu si coalitia penibililor PNL-USR-UDMR.

  • @Alex P….: maicaaaa…nu mai confunda voit au ba, electoratul USRPlus-ist cu electoratul vostru (USL-ist)! Ca, zau nu-i cazul! V-o zice una bucata votanta USR-ista de peste 9 ani („inceputurile” politice, mai sanatoase pe timpul acela, ale lui Nicusor Dan). De fapt, cre’ca zicerile astea alr dvs. sunt pentru „ai tai” sau pentru „nehotarati si necunoscatori” si nicidecum pentru „ai mei”!

  • @Adriana N.: de unde pana unde ma bagi pe mine in categoria electorat USL? Mai citeste o data postarea mea, si inca o data, si inca o data, pana cand te convingi ca dispretul meu este acelasi pentru toate partidele politice. In alta ordine de idei, daca tanjesti dupa “era Nicusor Dan” (nu ca fratii petarda Barna si Ciolos aduc ceva bun), putem incheia discutia din start, nu vom ajunge la un consens…

  • Alex Pantor:
   Nu au făcut nicio alianță! Doar votează impreuna cu alți parlamentari o moțiune cu un obiectiv comun si atât!
   Ei spun foarte clar: “ Folosim procedura parlamentară pentru a ajunge să lucrăm cu un alt premier în coaliția cu PNL și UDMR.”

  • Alex Pantor, sunteti onest si vreti schimbare?

   Convingeti-i pe cei 68% romani care n-au votat, sa iese la vot.
   In contextul actual, cu o prezență la vot de doar 31,84 %, nu putem afirma că rezultatele alegerilor sunt reprezentative pentru toți romanii.

   Au fost la vot cei care aveau un interes direct si prea putini din cei “independenți” care puteau vota ieșirea progresiva (prin mici reforme) din ghearele sistemului mafiot ce căpușează țara asta de 31 de ani!
   In consecință, partidele care puteau asigura tranziția inspre reforme transformative in beneficiul romanilor, nici nu au obținut mai mult de 15%. Ati votat, sigur ca ati votat, dar ce sa le ceri aleșilor când ei au doar 15% din parlamentari?

   Trebuia sa-i convingeți si pe alții sa voteze opțiunea dvs, dacă doreati ca alegerea dvs sa conteze mai mult in total!

   Si sa nu uitam nici de configurația populației cu: 30% corupți, 40% ușor coruptibili si 30% onești din care doar 50% votează.
   Vreti schimbare? Faceti-va partid sau inscrieți-va in USR+ sau partide noi si ajutați-i sa se schimbe din interior si sa se dezvolte!

  • @Alex P, oi fi având tu dispreț pentru toți, dar ai și mintea încețoșata!

  • @Diana RD: total de acord cu ultima postare, mai putin cu faptul ca USR+ ar reprezenta o alternativa. Am prieteni buni in acest partid, unii dintre ei intrand cu sperante mari si cu dorinta de a schimba ceva. Astfel de oameni sunt absorbiti de fripturisti si de oportunisti, ajung fie sa paraseasca partidul, fie sa mearga pe aceeasi linie. Si in USR+ exista o goana dupa ciolan infioratoare, atat la nivel local cat si la nivel central. Lasand la o parte USR+, stiu ca idealist vorbind ar fi excelent sa se nasca un astfel de partid care sa vrea sa reformeze tara, dar realist vorbind, nu poti sa obtii un procent semnificativ la alegeri fara bani multi in spate. Si acolo unde apar bani multi, apar si compromisuri, apare si coruptia. Prezenta aceasta redusa la vot se datoreaza acestui fapt. Nu mizerabilii din PSD sau PNL sunt responsabili pentru prezenta redusa la vot, ci esecul permanent si repetat al acestor “alternative” in care multi si-au pus sperantele. Ciolos si compania au avut doua sanse sa demonstreze, le-au ratat (2016 si acum). Sigur, se poate vorbi de faptul ca iti trebuie sustinere parlamentara, dar cate initiative au fost supuse la vot de catre USR+ si au trecut in aceasta perioada? E usor sa nu faci nimic si apoi sa dai vina pe Parlament…
   @Radulescu M.: imi pare rau, prefer parteneri de discutie civilizati (Diana), nu oameni fara cei sapte ani de acasa. Cu mine nu ai ce discuta…

 19. Hai cu scandalul, circ și pâine ptr asta au votat asa zișii intelectuali PNL și USR.

 20. Cât de grețos dar perfect natural pentru politica românească să vezi cum usr dă mâna cu haurarii și pezedeii. 15% am crezut că votăm răul cel mai mic când de fapt am votat răul însuși. Nici măcar udmr-ul n-a fost capabil de atâta perfidie în toată istoria lui de partidă ușoară și ușuratică.

 21. Si uite asa si-a dat obstescul sfarsit CDR 2.0. 😂
  Astept motiunea de cenzura ca sa-l mature pe K-k-tzu din fruntea guvernului, apoi revenirea lui Sica la sefia PNL, urmata de revenirea USR in CDR 2.1. Alternativa este USL 2.0.

 22. Putin peste o ora au durat negocierile de care depindeau viitorul Romaniei pe termen mediu ca democratie functional ce respecta principiile statului de drept.

  PNL, Citu (si bineinteles, din umbra, Klaus Iohannis) poarta toata vina. Coalitia PNL-USR PLUS- UDMR era singura formula in principiu netoxica de guvernare. Pentru PNL si UDMR, USR PLUS este singurul partener de guvernare democratic. Acum isi obliga partenerul sa depuna motiune de cenzura impotriva guvernului din care fac parte, dar asupra caruia n-au control real. Dincolo de vorbe, PNL si UDMR impun agenda reala a guvernarii.

  • Totuși vina morală a USR trebuie reținută.
   Calculele politicianiste și lăcomia cu care și-au făcut intrarea la guvernare se acum întorc împotriva lor și a electoratului.
   Au vrut să slăbească PNL insistând pentru varianta Câțu premier și au reușit dar cu ce preț!
   Poate vor trage niste concluzii utile pentru viitor!

  • Felicitari! Simplu, scurt si la obiect.

 23. nu se poate negocia nimic cu „animalele politice”!

  o bataie de joc la adresa cetatenilor!

  mascarada de la faraonul iohanis!

 24. pacat de pnl!
  atata gargara inainte de ultimele alegeri!

 25. S a rupt scaunul lui Catu! O sa pierdea și alegerile interne din PNL, sune fr convins!

 26. Respect USR!!! Sunteți deasupra PNL ul in sondaje chiar dacă plecați de la putere!

 27. Întrebare:cine Votează moțiunea?;se strâng 234voturi?;ce se întâmpla după ,eventuala,cădere a guvernului?;cui va încredința kwj formarea guvernului? Răspuns:PSD nu Votează moțiunea fiindcă o parte din fonduri merg la primăriile lor. Deci nu se strâng voturile .Dacă prin absurd se ajunge la căderea guvernului ,kwj tot lui Câțu ii va încredința mandatul de formare a guvernului.Dar cred ca sunt înțeleși.Nu pot sa cred ca rămân pe drumuri atâția membrii usrplus .Om vedea.

 28. Haide ca de acu e simplu. PSD nu voteaza motiunea. Pe moment USR pica de fazan. PNL+PSD+UDMR descopera ca au in comun intersul pentru România. Pentru români defapt. Ca ei pentru romani lupta de dimineata pana seara. Si nu ii pot lasa pe români prada crizei starnite de acesti USRisti. Si e nevoie de un guvern serios. Un guvern care de maine sa se apuce de treaba. Nu de maine! Ci chiar de ACUM.

 29. USR
  Va fi istorie

 30. Este interesant cum AUR s-a oferit drept stalp. Cum nicio maslina, niciun privilegiu? Felicit ramura din servicii care au dat nastere acestui partid pentru ca l-au folosit exact la momentul potrivit. Acea parte a serviciilor cu parfum de la Moscova. Respect, scapam de un nebun nu datorita PNL care avea datoria sa scape de descreierat ci cu ajutorul altor partide. PNL nu a inteles nici acum ca erau intr-o coalitie si au crezut ca e al lor si USR de decor. O lectie pentru oricine ce s-a intamplat si o pata pe blazonul lui Iohannis care a girat oameni precum Citu, Rares Bogdan. Lasa ca vine si suspendarea lui.

 31. prin declaratiela lui ciolos ca „dezinteresul premierului …”
  – corect e dezinteresul PNL, pentru ca
  1. catz nu e draknea, e proaspat plantat, si neharsait prin politica
  2. pnl tocmai l-a confirmat cu unamitate chiar dimineata asta
  – USR+ spera inca in normalizare, neatacand pe cei din spatele care au oferit suportul lui catz, Iohanis&PDL,PNL

 32. Credeam ca nu poate fi ceva mai odios decat Orban – acest soios incompetent. Dragnea2 Citu a reusit sa fie sub subultimul om. Sper sa nu mai auzim niciodata de acest individ care pentru sefia partidului plin de pesedisti corupti a tinut tara in haos un an de zile. Daca va trece motiunea, trebuie stabilit clar totul, reforme punctuale, sa n-apara iar UDMR ca se opune SIIJ si alte mizerii. Semnati pentru reforme clare, punctuale, altfel nu intrati iar la guvernare ca nu faceti decat sa va uzati si toti vor spune simtindu-se inteligenti: „toti sunt o apa si-un pamant”, iar din acea inertie va reveni psd la putere si iar o luam de la cap cu toate.

 33. In sfarsit, prima data cand USR-PLUS actioneaza ca un partid politic cu OUA. Joaca, cum ar spune pokeristii, ALL-IN. Daca faceau asta de la demiterea lui Vlad Voiculescu, acum am fi avut o situatie nationala clar mai buna si un Iohannis mai putin tupeist.

 34. Pnl= jogodie. Catule esti goarna hotilor din Romania iar voi români, cum sa votati acesti hoti pnlisti de 30 ani? Pacat ca USR nu are PR si din această cauza ordinarii din pnl dau vina pe ei pentru orice. Lepre pneliste plecati de la guvernare ca ne-am saturat de minciunile voaste. Baaa…voi nu traiti in tara asta? Voi nu respirați acelasi aer poluat ? Voi nu vreti sa evoluam? Baaa…oridinarilor, nu aveți pic de demnitate in voi.

 35. Cum erau pdlistii în jurul lui catu! Ca musca..
  Pe urmele pnt-ului cu toată viteza!

 36. Ar fi varianta perfecta. Omul nu e lacheul nimanui, un maturator ca Bode n-ar avea ce sa caute intr-un guvern ca al lui. Dar ce-ar castiga PNL daca l-ar pune pe Ilie Bolojan? Corectitudine si reforme pentru Romania – exact ce NU vor. Ca si PSD, PNL VREA DOAR SA FURE. De treizeci de ani aceeasi coruptie nenorocita. Iohannis il da jos pe Stelian Ion ca sa puna el sefii, procurorii, tocmai el, care vorbea de Justitie, ticalosul!

 37. Tot in unanimitate au votat si PSD-istii candidatura la presedintia a lui Viorica Dancila si -a ales praful.Dupa motiune ,in maxim o luna ,nimeni nu-si va mai aminti de Catu.Pacat,parea un om onest.Setea de putere i-a luat mintile.

 38. De azi pentru mine,acest partid numit USR nu mai exista. De la izolati pe scena politica, voi i ati facut relevanti pe acesti politicieni extremisti de la AUR. Pana azi,nimeni nu i baga in seama,tipau,faceau scandal,multa galagie si atat. Insa de azi,nu numai ca i ati adus in prim plan,le ati mai adaugat si cateva procente la vot. Procentele pe care voi le ati pierdut. Mi e sila si votul meu l ati pierdut. O sa tipe unii ca se p.sa pe votul meu,ca sunt doar eu,dar ca mine sunt multi si pe zi ce trece vor fi si mai multi.

 39. Eu cred că Catul nu o să cadă.

 40. USR+ – a gasit momentul de motiune foarte bine.Au gasit si aliati pe masura lor, AUR. Asa de multe sperante aveam ca acestia fiind tineri realizeaza ceva .Dezamagire totala.Sper ca la alegerile viitoare sa nu mai acceada in parlament.

  • Hai sa fac abstractie ca ai vise erotice cu finalizare si sa-ti explic o logica elementara.
   Tinerii, ca sa faca ceva, trebuie ori sa aiba controlul (majoritatea), ori sa fie lasati in coalitie sa faca ceva. Degeaba intra „tineri” in echipa, daca ii pui doar sa care pianul pe scari, iar cand tinerii cer sa se schimbe lucrurile in bine ii dai afara.
   A spus Vlad Voiculescu un adevar, ca Guvernul minte si sunt nereguli mari in raportarea deceselor Covid, cum l-au scos din joc. Am vazut apoi cu totii ca neregulile erau majore si ca mortii din trecut, au aparut si au fost declarati zi de zi, luni intregi.
   A cerut Stelian Ion ca Presedintele si politicul sa nu mai influenteze numirile de procurori si ca obtinerea avizului CSM sa fie obligatoriu, cum l-au scos din joc.
   „Tinerii” nu au cerut blocarea PNDL3, ci doar ca cheltuirea banilor sa fie controlata dupa regulile pe care le aplica UE, incat cei 10 miliarede de EURO din banii romanilor sa fie cheltuiti just si sa fie mai putin furati.
   „Tinerii” au intrat in echipa si vor sa faca bine, dar daca conduc ei si nici nu sunt lasati sa faca bine, atunci nu vad cum e vina lor.
   Rezultatul: selectia pentru numirile de procurori a fost oprita si PNDL3 a trecut cu regulile scrise de Dragnea (adica alea scrise ca sa se poata fura nesimtit, linistit si fara griji). Liber la hotie!
   Scorul Hoți – Romania = 10 miliarde (EURO) – 0(Zero).

  • @Ted
   Ai explicat perfect situația dar din pacate prea puțini „eu cu cine votez” au destui neuroni pentru a alege „mai bine”. Din păcate e ca la loto, sansele de câștig sunt mult prea mici… Fără un popor scolit „cat de cat” si cu o minima asistență medicală precară o sa ajungem sa nu mai fim…

 41. Cat circ de cea mai proasta calitate in ”coalitia minune”, care ne-a ”salvat” de ailalti. Clar trebuie sa dispara actualul PM, si trebuie cascat ochii mai bine la alegerile urmatoare. Cred ca e momentul ca si in tara sa apara o figura salvatoare, neinregimentata politic si care sa castige alegerile. Nu ca ar fi prea greu.

 42. oricum nu se continua in felul asta!

  iar pnl si.a dat arama pe fata!

  ALEGERI ANTICIPATE!
  totul pentru alegeri anticipate!

 43. usr sunt rejectati si de stinga politica si de dreapta nu ii vrea nimeni pe tradatori .

 44. Aur trebuia să vină cu condiția suspendării președintelui

 45. Practic Usr nu se mai poate alia cu nimeni . Va inchipuiti ca PSD se aliaza cu USR ca sa pateasca ca PNL sa faca cilos ce vrea . au cazut mesa .

 46. Cum e stai in bataie vintului intre doi mari PSD si PNL si sa inceapa astia sa te arunca de colo colo . Adica guvernezi tu USR si aia executa . Ba da prosti mai sunteti .

 47. Nu va promis Ciolanis ficusul de la Cotroceni o Romanie educata? A dat avizul hotilor si infractorilor sa se educe sa fure bine pe prosti si fraieri si sa le dea miuie,despre asta-i vorba ,cu manuta lui a promulgat legea psd care-i scapa pe hoti chiar daca sunt prinsi furand

 48. Ce fraiereala de doi bani . Usr cu 15 procente si ale cu ajutorul fostului obtinute vrea sa puna ei prmi minstri . Cine naiba se mai increde in ei ? nimeni .
  psd nu voteza

 49. respect usrplus! ati castigat un votant! intr-adevar, singurii politicieni altfel!

 50. Felicitări
  Usr
  Catzul…cu infracțiuni în SUA
  Nu merita sa fie Prim ministru
  Chiar PNL are orbul gainilor?
  Cine ii mai votează?
  Pnl demitecl pe Catzu
  Și pune un om Responsabil.
  Catzul este…smecher de SUA

 51. pnl adunatura de hoti,puscariasi,infractori

 52. Asta-i motiunea pe care o va semna și penalii din PSD? :))) (nu mai zic de penalii din AUR)

  • Penalii parlamentari din Parlamentul Romaniei, trimisi acolo de natia votanta. Semnaturi nu aliante. Dete etica peste sustinatorii cartului?!

 53. Romania educata cu profesorul Ciolanis el tutti del tutti capii la tabla-cum sa educam hotii si clica de partid(organizatie mafiota) sa-i fure iar pe fraierii de romani prin programul PNDL3 initiat de mafiotul Dragnea, very,very nice

 54. Felicitari Barna. Urmeaza guvern PNL+PSD.
  USR in opozitie pana in 2024 apoi in istorie.

  • De la dictator Citu ar ajunge cârpa de șters pe jos a lui Ciolacu dacă se aliază cu PSD.

  • @George
   Uite, vezi!
   Asta e ceea ce-mi place cel mai mult la echipa Câțofrenica…
   S-ar alia și cu PSD ca să rămână la guvernare, dar ce sa vezi că PSD tocmai vrea să dea jos guvernul Câțu.
   Cam asta înseamnă să ai multe pauze intre neuroni.

 55. Frumoasa miscare, dle Orban. Bravos !
  Ramane cum ati zis: liberal, nationalist, democrat ?

 56. Romania educata cu profesorul Ciolanis el tutti del tutti capii la tabla-cum sa educam hotii si clica de partid(organizatie mafiota USL) sa-i fure iar pe fraierii de romani prin programul PNDL3 initiat de mafiotul Dragnea, very,very nice

  • Felicitari Barna. Urmeaza guvern PNL+PSD.

  • @Lili
   Uite, vezi!
   Asta e ceea ce-mi place cel mai mult la echipa Câțofrenica…
   S-ar alia și cu PSD ca să rămână la guvernare, dar ce sa vezi că PSD tocmai vrea să dea jos guvernul Câțu.
   Cam asta înseamnă să ai multe pauze intre neuroni.

 57. Oricum trebuia sa isi dea demisia impreuna cu Bode pentru ca au permis haurolacilor sa faca turul tarii in pandemie. Este clar ca nu stie sa isi asume un esec.

 58. Jorghe nu te mai prostitua, si nu mai grohai in zadar,voi sunteti pe faras si mergeti la tomberon dar tu inca nu ai aflat pt ca esti „parfumat” cu prafuri

 59. „#Echipa Câștigătoare” a c..cat steagul ! Felicit pe această cale „#Echipa Prezidențială” pentru efortul depus cu scopul de a aduce PNL-ul pe traseul PNȚcd -ului !

  • Felicitari Barna. Urmeaza guvern PNL+PSD.

  • Dragă,
   Era de așteptat să urmeze un Guvern PSD-PNL, dar așa avem măcar o șansă ca peste nu știu câte generații…
   PS. Să fi văzut ce era la gura noastră când „maestrul” Brucan a adus vorba de cei 20 de ani.. !

  • PPS. „Așa”, adică prin refuz la compromis legat de hoția prin parandărăt…

  • dle @ scara.
   felicitari triste.
   repetam istoria ad vitam aeternam.
   pnl si echipele lui? s-a tot despartit si reunit, de la Radu Câmpeanu încoace. a fost „infestat” de fosti activisti die, si de la alte directii, plus informatori si activisti pcr oficiali.
   apoi „pedistii” lui Roman si Basescu, traseistii orizonturilor rosii iar in 2019 Orban a adus oficial alti psd-sti „buni” si a promovat arivişti ambitioşi.

  • @scara.
   ce este foarte enervant, Iohannis, Câțu, Gorghiu si Orban au aceleasi „texte” de ofuscare cand sunt prinsi cu mâțu in sac!! aceleasi sa zic, cantații , cum ca ei vor dezvoltarea si bunastarea romanilor fara sa fie controlati de nimeni exact ca si predecesorii Iliescu, Vacaroiu, Nastase, „să traiți bineee” a falsului Băsescu-Petrov, a ofuscarii lui Dragnea si Dancilei. Iohannis si Câtzu nu vor numai 10 miliarde de euro vor clar o acoperire legala pentru mai apoi . de aceea se repeta obsesiv 2028. noua generatie de „liberți”, ca sa-l citez pe profesorul M.Maci, vrea sa ne vinda iar sperante desarte si fum de scena. in plus aceasta „generatie” de politicieni inculți, submediocri vrea o supunere totala si o linişte numai buna pentru dezvoltarea afacerilor lor, pe mai departe. exemplu. Voiculescu Varanul se crede „nemuritor” prin epigonii lui.

 60. Uraaaa. Si cine o sa conduca România, PSD? USR e mândru si fudul, dar nu e chiar ce vrea sa para. În cazul ca se aplica moțiunea care e varianta pt Romania a Usr?

 61. bravo barna ai unit psd cu pnl felicitari

 62. USR: PSD e ciuma rosie,cel mai mare adversar al dezvoltarii Romaniei,cel mai corupt partid
  Tot USR: AUR e un partid de extremisti, un fel de PRM, nationalisti, nefrecventabili
  Acelasi USR : Hai sa facem alianta cu PSD si AUR si sa dam guvernul jos

  Si ma intreb,dragi romani, mai au vreo valoare cuvintele rostite de un politician,indiferent de culoarea politica?

  • @Alex
   Că să vezi cum merge treaba!
   1. PSD a anunțat că depune moțiune.
   2. AUR a anunțat că depune moțiune.
   3. USR a zis că votează orice moțiune împotriva lui Câțu
   Simplu!
   Domnu’ Câțu a zis că se plânge pe la Washington și Bruxelles că USR respectă Constituția și voi o mestecați caCâțu.

  • Văd că nu mai apar comentariile.
   Îți explic mai simplu.
   1. PSD a zis Cuie Mîţu
   2. AUR a zis Cuie Mîţu
   3. USR a zis votez Cuie Mîţu

  • Asa si dupa ce au zis puie citu si au dat jos guvernul, iar pnl zice puie Barna,noi tot cu Citu vrem, ce faceti? Dintr-odata PSD si AUR devin frecventabili, ca barbatul cand se imbata,pe toate le vede frumoase. Ce nu intelegeti este ca aveti doar doua variante pentru a construi o majoritate,pnl sau psd. Pnl va da cu flit ca il vor pe Citu premier si ce optiune ramane? Psd devine frecventabil peste noapte.

  • E uite asta e hiba!
   Tot ce calculați voi acolo la echipa Câțofrenica e cum sa fentați electoratul.
   Dacă vă uitați la sondaje pricepeți, dar nu va pasă.
   După Constituție nu se aliază nimeni nu nimeni ca să fenteze electoratul ci ca să-si îndeplinească mandatul conform jurământului.
   Niste Câțofrenici se gândesc că sunt ei mai deștepți decât electoratul care le-a dat președintele și guvernarea sub conducerea lui Orban, dar consideră că Orban nu le-a dat suficient.
   De la orice distanta se poate vedea cât sunteți de imbeci1i.

 63. Disperata Lilisor nu te mai vaicari ca o gaina plouata,vomita tot sub pres la PNL ca de acolo iti primesti osanda

 64. Mars ma paduchiosule,o dat disperarea in tine si in mafia Camora si lingi pe aici?

 65. Lilisor vezi ca de la atata pupat in khiur mafia Camora PNL o sa dai în streche si-ti cad si dintii

 66. Ha, haa, haaa !!!
  Legionarii și neomarxistii împreună, ha, haa, haaa ! Cum se repetă istoria.

  Au mai fost ei împreună după al doilea război mondial (comunistii si legionarii) atunci când s-a făcut colectivizarea forțată.

 67. Banc la Radio Erevan: cum faci sa dispara 10 mld euro prin jaf din bugetul fraierilor de romani prin PNDL 3 creatia mafiotului Dragnea :Il pui pe electromecanicul Bode la justitie-simplu

 68. Incredibil ce a reușit dulapul ăla penal cu 5 case. A făcut ca USR și AUR să dea mâna, deși șansele să se fi întâmplat așa ceva erau ca și cum AUR ar fi dat laba cu PSD. Bravo, plăvane! Excelentă reușită.

 69. Ce plictiseală, câtă isterie inutilă, Cîţu e deja plecat şi voi nu înţelegeţi sau greşim şi intră PSD la guvernare?
  E simplu, în momentul când miniştrii USR-Plus îşi dau demisia guvernul a căzut şi Cîţu trebuie să meargă în parlament să îi fie votat guvernul, deci aţi înţeles că oricum guvernul va cădea cu moţiune sau fără. Acuma ce se poate întâmpla haios, să nu treacă moţiunea iar dacă nu trece moţiunea e de la sine înţeles că atuncea va fi votat şi guvernul Cîţu care va demonstra că PSD se va face USL-ist. Deci nu vă isterizaţi că oricum Cîţu e plecat cu capul iar dacă PSD vor să se ducă şi ei cu capul sunt chiar invitaţi să guverneze cu ei chiar dacă vor să o facă prin dos, fiecare cu perversiunile lui.

  Deci e simplu şi la final vor fi posibile doar două tipuri de guverne care să treacă prin parlament „cum e acuma sau USL” că numai variantele astea ar putea să adune voturi îndeajuns să fie votat în parlament.

  Aşa că nu vă certaţi între voi postacilor pe aicea că s-ar putea să vă certaţi degeaba că dacă fac ăştia USL toţi veţi fi dupăia prieteni în afară de neo-marxişti iar dacă nu vă place USL-ismul sar putea să fiţi prieteni chiar şi cu neo-marxiştii, aşa că vă certaţi degeaba că azi mâine veţi fi toţi postacii prieteni de o să trebuiască să vă lăudaţi unul pe altul că nici măcar să vă criticaţi nu veţi mai putea, daaaa…..aţi văzut cum am băgat pace în voi?

  Întrebare pentru toţi prietenii postaci „Dacă oricum şti că ai căzut în orice variantă în afară de USL să înţelegem că Cîţu e deja USL-ist de nu şi-a dat încă demisia că altfel nu are sens să mai stea acolo?”.
  Acuma serios întrebarea întrebărilor „de ce PNL îl mai ţin pe Cîţu dacă oricum ştiu că e plecat deja în orice variantă şi cum spuneau ei că nu vor USL oricum se va ajunge cu plecarea lui Cîţu, dar cu ce cost?…..SUNTEŢI SIGURI PNL CĂ NU VREŢI SĂ ÎI DAŢI CELE DOUĂ STICLE DE VIN LUI DRULĂ CA SĂ NU MAI TRECEŢI PRIN ATÂTEA CHINURI ŞI PENIBILITATE CA SĂ AJUNGEŢI TOT ACOLO CĂ ASTFEL UNDEI SENSUL?….sensul să fie USL?”.

 70. Deci guvernul o sa cada, e previzibila treaba. Dar vad ca USR gandeste pe termen scurt. Ce fac dupa?
  O sa treaca o perioada pana la formarea unui alt guvern,iar intre timp o sa fie alegeri in PNL pe care Citu o sa le castige 100%. Primarii lui cred ca s-au udat la cu cata ardoare s-a batut sa implementeze pndl si o sa l voteze neconditionat.Tind sa cred ca si ceilalti primari de la alte partide il au mai mult la suflet acum(fara USR normal ca in afara de Timisoara,Bv,Alba Iulia si Bacau nu prea au alte primarii si acolo n ai nevoie de gaze, strazi,canalizare deci sariti din schema pndl). Citu o sa se intoarca mai puternic acum si legitimat de partid, e presedintele de partid+premier inca in functie(chiar daca demis) si nimeni din pnl nu o sa sufle in fata lui. Asa ca PNL o sa mearga pana in panzele albe cu el ca varianta de premier. Si atunci ma intreb, ce alta optiune mai are USR sa coaguleze o majoritate? PSD? E sinucidere politica. Mai degraba se retrag si intra in opozitie, iar daca fac asta e iar sinucidere politica pentru ca PNL daca e destept,incepe sa dea lege de desfiintare a siij si sa fie votata in Parlament,iar USR chiar in opozitie fiind,nu are cum sa nu voteze legea, mai dau si alte legi din programul de guvernare al usr-ului si uite asa o sa inceapa sa arate cu degetul spre ei ca se poate,dar ca usr ul n a vrut. Poate gandesc prea departe, dar cand ajungi sa depui o motiune de cenzura impotriva coalitiei tale de guvernare,ar fi bine sa te gandesti la toate posibilitatile,altfel o sa iesi sifonat rau ca partid.

  • Ce fac dupa? Simplu. Participa la un guvern in aceeasi formula, cu un prim ministru integru(daca PNL poate oferi asa ceva) si cu un acord de guvernare clar, in care, partenerii isi asuma raspunderea sa elimine mizeriile din justitie impuse in epoca Dragnea si sa inceteze cu politica de clan.

   Daca nu se poate asa, atunci raman in opozitie!

   Configuratia parlamentara nu a decis-o USR Plus, ci „inteleptul” popor roman!

  • @Ambiguus pai de aia s-a infiintat USR ? Sa stea in opozitie si sa strige “hotul”? Cum am spus si mai devreme, PNL nu o sa vada alt premier in afara de Citu, ceea ce reduce totul la doua posibitati : coalitie cu PSD sau opozitie, in ambele situatii pierde. Si nu mi spune ca o coalitie cu PSD e imposibila. Daca acum 3 luni cineva zicea ca USR o sa semneze o motiune a “partidului” AUR, ii umpleati frigiderul. Acum suflu si in iaurt.

  • 1. Dacă Câțu=PNL și PNL=Câțu
   Si
   2. Daca Iohannis=Câțu și Câțu=Iohannis
   Big problem!
   AUR+PSD+USR=Suspendare->Demitere->Anticipate
   Pe scurt!
   Ne întoarcem la popor cum zice Constituția.

  • @Alex
   1. Dacă Câțu=PNL și PNL=Câțu
   Si
   2. Daca Iohannis=Câțu și Câțu=Iohannis
   Big problem!
   AUR+PSD+USR=Suspendare->Demitere->Anticipate
   Pe scurt!
   Ne întoarcem la popor cum zice Constituția.

  • Daca la alegerile parlamentare USR obtinea peste 30% , iar PSD si PNL aveau fiecare sub 25%, situatia ar fi fost azi cu totul alta. Dar asa a decis poporul, atat poate, atat intelege si isi merita soarta, daca nu e in stare sa priceapa cine vrea sa faca din Romania o tara civilizata, fara coruptie si cu o justitie corecta.

   USR nu s-a infiintat ca sa fie figurant in guverne dominate de indivizi cu metehne comuniste.

   Mai mult, sa ne fie clar! Atata timp cat trimitem(noi boborul, fiindca asta ne place) in parlament indivizi proveniti din familii de tzoparlani si de derbedei, nimic nu se va petrece, nimic nu se va schimba in bine.

   Pana una alta, Johannis si Catu au dovedit ca sunt niste derbedei de joasa speta!

  • @Pictor Vonta te intorci la popor si poporul spune PSD : 35%, AUR : 15% ,PNL 21% si USR 12%(eroziunea guvernamentala si scandalurile). Rezulta PSD si AUR la guvernare si pnl cu usr in opozitie. Si e mai bine? Cand doi se cearta,al 3 lea castiga, in cazul asta oportunistii de la PSD. Si ce am facut? O luam de la capat cu 10 august 2.0 si martea neagra 2.0

  • @Alex

   Cum adică „oportuniștii de la PSD”?
   Oportuniștii sunt aia de la #echipa câștigătoare care nu au câștigat nimic și își bat joc de voturile pe care le-a primit PNL.

   Acum suntem în cazul clasic in care se întâlnește prostul de la PNL cu hoțul de la PSD.

   Până la urmă este evident că guvernarea nu merge, coaliția nu merge, PNL nu merge și este la fel de evident și motivul pentru care se întâmplă toate astea.

  • Da,oportunisti pentru ca PSD mereu a venit la putere ba dupa o criza economica,ba dupa o criza Covid cand partidele de la guvernare se erodeaza din cauza masurilor nepopulare care pe buna dreptate trebuie luate. Si tot nu mi ai raspuns la intrebare, ai ocolit o politicienesc. E mai bine cu PSD la guvernare si cu Pnl si USR in opozitie? Pentru ca asta o sa se intample in caz de anticipate.

 71. domle catastrofa nationala, Stelica avea o lista cu niste candidati care ar fi schimbat justitia din temelii. pe bune ? o fi Citu sadic dar cred ca are si putina dreptate. usr tot o tine cu voiculescu care era fat frumos la acel minister. Barna cu ce se ocupa in guvern?

 72. Cel mai prost din tot scandalul ăsta iese mafalda, pardon, Președintele Iohanis.

 73. Foarte transparent am spus în urmă cu trei săptămâni că PNL nu poate fi şantajat. În seara aia mi-ai spus foarte clar că i-ai dat mandat lui Stelian Ion să nu dea aviz. Ţi-am spus că e şantaj”, i-a spus Cîţu lui Barna.

  ”De ce nu m-ai remaniat pe mine?”, a fost replica vicepremierului USR PLUS.

  In loc sa nege, Barna ii zice lui Citu ca trebuia sa l remanieze ca l a santajat . In omul asta sa va incredeti in continuare, no.3 la Prezidentiale, dosar la DNA cu fonduri europene, isi baga nou nascutul in campanie, hal de presedinte de partid. Vai de capul nostru. Parlamentul este oglinda poporului,dar eu nu ma regasesc in niciunul din ei. Aia in Afganistan,macar zic pe fata ce vor face,nu se ascund dupa deget, stii la ce sa te astepti si iti faci bagajele daca nu ti convine ce auzi. In Romania, din 3 cuvinte ale unui politician, 4 sunt minciuni.

  • Bai Serio cand vrei sa lingi si nu mai ai ce linge la mafia PNL Camora treci si spalale si ciorapii ca tot vad ca te plictisesti, mars ma cu comentariile tale la adresa usr plus, mai ciumpalacule ce rau ti-ar fi facut tie personal mamutule de vorbesti de usr plus? A fost la furat ca pnl atatia ani de zile? Te mananca in khiur ca pe zombilica si daca nu ai ce critica inventezi ca asa vrea piulea ta

  • @Patu Marius sau mai bine zis Pârtu, cu asemenea vocabular nici n ar trebui sa ti raspund. In toate comentariile tale vorbesti de Camora si mafie. Te crezi in Italia aici? Al cui pui de bombardier esti? Du te ma si uita te a 15 a oara la Nasul , nu e politica de tine. Ai fata si vocabular de sageata

 74. Cata rautate a unora impotriva celor care cu adevarat vor sa schimbe in bine lucrurile! Sa va fie rusine! Aveti o ura viscerala la adresa a tot ceea ce nu intelegeti, a tot ceea ce inseamna bun simt, a tot ceea ce inseamna moralitate. Va place mocirla, va place stilul mocirlos mostenit din comunism!

  Si cred ca sunteti majoritari, voi, astia care nu sunteti in stare sa respectati nimic, puii celor care zbierau in iunie 1990 „Moarte intelectualilor”! Ce poti sa ceri unui descendent de momarlan?

 75. Dacă ies ungurii din Ardeal și de la guvernare, dau o bere, altceva nu mai contează.

 76. Retineti-mafia USL va pecetlui soarta tarii pt ca psd si pnl sunt intelesi cum e si Plavanul cu Ciolacu-mafia psd nu va vota motiunea de cenzura-o sa vedeti-Ciolacu se da cocos american dar va sfarsi facand kaka pe pinteni ca se supara stapanul Plavan si-i da un branci pe scari lspre parnaie in dosarul falsificarii certficatului de revolutionar

 77. şocant de adevarat si poate o raza de speranța!
  Moldova doamnei Maia Sandu condamna un judecator care nu poate sa-si justifice averea!!!!!!
  pe cand la noi domnilor si alti tovarasi si pretini?cand umbra magistratilor si politicienilor corupți din tara noastra se va forma intr-o curte cu foişor si sisteme video de supraveghere ..atunci vom şti ca e semnul de însănatoşire al națiunii.

 78. Maaaaaaa doaaaaaareeeeee innnnnn puuuuulllllllllaaaaaaaaaaaa………sa dati foc la tara ca bine faceți…….ce ma bucur și ma distrez……ACEASTA ESTE MOSTENIREA PE CARE O DORITI COPIILOR VOSTRI DESTEPTILOR!!!!!!!

 79. Alianța USRPLUS-AUR: o greșeală istorică de care usereii nu o să scape niciodată. Așa cum PNL nu scapă de coșmarul USL. USRPLUS dovedesc că habar n-au de politică, că nu au valori și demnitate și că totul ține la ei de gargară și ciolan.

  • Nu este nicio alianță este un punct de vedere comun ceea ce este firesc și uman.
   O asociere cu un penal este nefirească.
   Așa de greu de cap sunteți?

 80. Curg mii de mesaje furioase ale romanilor la adesa Plavanului mincinos blatist si a mafiei miuie PNL USL pe pagina sa personala-aktual24