G4Media.ro

BREAKING Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi…

BREAKING Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicție de intrare în România. El urma să promoveze teza că limba română nu are nici o legătură cu limba latină

Autoritățile române i-au interzis intrarea în România cercetătorului rus A.I.Umnov-Denisov, care venise să țină o conferință despre descendența slavă a dacilor. Acesta a fost trimis înapoi în Rusia de pe Aeroportul Otopeni, potrivit unei postări a ambasadei. El venise în România pentru a-și prezenta tezele pan-slaviste, care susțin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină.

Aceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

Umnov – Denisov urma să țină o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură, centru deschis în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, în timpul guvernului Ponta.

Publicitate electorală

Mai mult, cercetătorul rus urma să țină prelegeri și la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, potrivit postării ambasadei Rusiei la București.

Tezele lui Umnov – Denisov sunt deja preluate în România de diferite site-uri care promovează propaganda rusă anti-occidentală.

Foto: A.I.Umnov-Denisov (Captură Youtube)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

90 comentarii

 1. Slavii sunt evident rasă mongoloida și se trag din stepele aaiatuce. Rușine acestui tembel că se compromite in așa hal, un individ de toată jena, nu face cinste poporului rus.

  • Actiunea autoritatilor dar si comentariile nu sunt altceva decat o eterna si sublima mostra de übertoleranta mioritica.

  • dar daca slavii se trag din dacii???
   ca la urma urmei cele mai vechii dovezi ale oamenilor au fost gasite pe malul dunari la noi

  • Nu-i de mirare că trolii sputnikari au ieșit la interval, când e un subiect așa sensibil, să spună nici usturoi n-au mâncat, doar damful li se simte de la distanță. Vai de capul lor ”tembel”, ăla ”mongoloid”, dacă nu le-a spus mama lor, a trolilor care ”se trag din stepele asiatice”, că ”slavii” sunt altceva.

  • Hungaritiotii deasemenea provin din aceeasi Hoarda nepereche.

  • Se vede că nu ai vre-o treabă cu istoria. Păi ce polonezii slovacii, cehii, sărbii, croații, slovenii, bosniacii, bulgarii, rușii, bielorușii și ucrainenii (popoare slave) sunt toți mongoli? iar stepele asiatice probabil reprezintă zona cuprinsă între râul Nipru, Munții Carpați, râul Oder și Marea Baltică? Poate scrii vre-o teză de doctor. Geto- dacii sunt popoare de origine tracă cu o istrorie de peste 5.000 de ani iar slavii in jur de 1.000 și respectiv ăștia nu pot avea vre-o legătură cu slavii.

  • @Stan: Esti la fel de inteligent ca acest cercetator rus. Civilizatiile pre-indo-europene de pe malul Dunarii au la fel de multa legatura cu dacii cat au si cu slavii.

 2. Cand se desființează aceste focare de spioni rusi si de propagandă bolșevică? Afară cu jegurile rusnace din România si din UE!

  • De ce vrei să se desființeze Ciuma Roșie, că noi ne distrăm copios pe seama ei? Dacă totuși nu există altă cale și Ciuma Rosie musai să fie desființată și expediată peste Urali, măcar să vorbim cu Redactia G4M să traducă fiecare articol in limba rusă, ca să nu rupem chiar orice legătură cu foștii locatari din Kiseleff10…

  • Eu as cerceta cu mare atentie focarele astea de epidemie filorusa, cuiburi de dezinformare si manipulare si spionaj. Universitatea aia din constanta e aceeasi care l a invitat pe hidrocefalul ala de kuzmin, ambasadorul rusiei la bucuresti. Acum l a invitat pe capsomanul astalalt. Centrul rus de stiinta si cultura a fost infiintat la initiativa lui pontache, agent de influenta rus in romania. Desfiintati centrul ala unde lucreaza 150!!!!! de rusi care numai de cultura nu se ocupa. Sri, ia vedeti voi cum puteti bruia in nord est ul tarii emisia hit fm din moldova, unde inchiriaza spatiu de emisie postul kremlinului sputnik moldova. La vaslui se prinde si nu ar trebui, ca sunt post de propaganda anti ue si anti sua.

 3. Mai bine îl trimitea Putin la pretenul Orban, ăia cred orice… centrul universului e in Câmpia Panoniei…
  🙂

  • Putea sa-l trimita cu aceiasi prelegere, ca romanii sunt slavi de-ai lui, sa-i mai taie elanul lui Orban.

 4. In sfarsit o pozitie demna din partea autoritatilor! Asa trebuie procedat cu toti cei care vor sa ne distruga tarisoara si sa manance ccat despre noi! Astept sa actioneze cu la fel de multa fermitate si cu diasporele infractoare, care ne napadesc cu hpvuri si eurodoiuri!

  • Iar pierzi timpul de pomana pe net? Mars la munca!

  • Ce e aitistule, ai pauza de tigara la constructii in uk?

  • Spre deosebire de ”pozitia” ne”demnă” numită și ”capră”, ”din partea” asistatului pedeserast cărua îi place să fie ”năpădit” de cineva cu ”autoritate” și ”actioneaza cu multa fermitate” atunci când ”mananca ccat” în slujba mafiei ”infractoare” PRO-PSD.

 5. Titus Corlățean și Victor Poanta, doi paraziți!

 6. Acel institut trebuie desfiintat – ca sa fie clar Rusilor ca nu toleram astfel de manevre.

  • Mare prudență fata de propaganda ruseasca!
   Oficiile de propaganda ale Rusiei sunt foarte substanțial finanțate, de multe ori sursa finanțării este chiar din tara în care își desfășoară activitatea. Slavii apar în istorie mult mai târziu în comparație cu dacogetii. Dar nu e nicio problema pentru propagandiștii panslavismului de a face din alb, negru și invers. Am fost student in URSS și cunosc problema aceasta. Am citit aberațiile lor despre originea nu numai a dacilor ci chiar și a tuturor popoarelor europene, chiar și a latinilor și etruscilor. Aberațiile lor sunt clare și pentru persoane cu o cultură medie. In anii ’50 ai sec XX, a fost adus din Rusia un kazar, bolșevic înrăit, care a fost numit președinte la Academia RPR, care a scris un manual de istorie al românilor mult mai mincinos chiar și decât manualul de istorie al poporului moldovean ce se preda in școlile din RSS Moldovenească.
   Poporul român este o insula de latinitate într-o mare slava. Incercati sa ne convingă că noi suntem dintre ai lor. Se împiedicau de cultura noastra românească, de gramatica limbii romane, de limba romana. Suntem atât de diferiți de popoarele slave încât nici nu se poate pune problema apartenenței românilor la panslavism. Se vântură câteva cuvinte din limba română care ar fi slave, dar ultimile cercetări arată că sunt din sanscrita, de unde au apărut și în limba rusă. Intre altele, la drept vorbind, limba bulgara este mai slavonă decât limba rusa, care este o limbă cultivată de Moscova când a devenit centrul imperiului rus.
   Teoriile rusești, mai noi sau mai vechi, sunt teorii imperiale, nu au substrat științific.Dar rușii și-au însușit bine teoria că o minciună spusă și repetată dărâmă adevarul. Asta depinde și de ignorantul care sta să le asculte minciunile lor cu iz strategic. Românii trebuie sa ii pună la punct pe rușii obraznici și să nu le permită să se întindă la vorba. NU DA NAS LUI IVAN CA SE SUIE PE DIVAN! (Ion.Creanga de la Humulești).

  • Pentru propaganda lor obraznică trebuie făcut ceva vizibil,zgomotos, așa cum fac ei.Armele lor umflate cu minciuni,scorneli pot fi scoase la vedere.

 7. ”Centrul Rus de Știință și Cultură” – un oximorom
  pontanacul si cocalarlateanul – doi limbrici agresivi

 8. Cercetatorul asta are figura tipica de ungur, deci nu m-ar mira sa aiba aceste origini!

  • in drumul spre europa, ungurii si-au lasat ponta si prin asia!

  • Ne place sau nu mai mult semanam cu rusii decât cu francezii, italienii sau spaniolii – dpv al mentalități suntem la fel de bătuți în cap ca ei. De aia ne conduc unii ca Titus corlatean omul care a blocat votul în diaspora, de faraonul victoras nu mai are rost sa povestim

  • @Mihai Semanam cu rusii, iugoslavii, bulgarii, chiar si polonezii, ca vremurile au fost peste noi, nu noi peste ele, intre 44 si 89. Cu cultivarea pasivitatii sociale, umilintei agresive, lipsei de initiativa, dorintei de a te realiza prin smecherii si pile ca altfel nu era posibil pentru omul de rand. Bombaneala ineficienta, in loc de organizare. Coruptia, ca sa inchei cu numitorul comun din Bulgaria pana in Cehia, la nivel de stat. Daca invatai, erai corect, nu acceptai, pana la urma plecai. Singura mea mirare, de ce nu pleaca cehii! 😉 si tiganii ungurilor?

  • :))
   Cat simt de inferioritate pot sa aiba poporul roman e incredibil:))
   Dar cum arata un raman patriot adevarat ca si vanghelie? ponta? iliescu?))

   sper ca stiti ca stefan cel mare a vorbit limba slavica nu a stiut o boaba romaneste

  • Pariu: este evreu rus, adică un kazar trecut la iudaism. Var cu Lenin, care era și evreu și suedez și Tatar kalmak și Neamț și nițel rus.
   Dacă vreți să nu mai știți istorie deloc citiți istoriile scrise de marile puteri, sau cele scrise de fostele popoare migratoare ca vecinii bulgari și unguri. Bulgarii jura pe masa și pe tasu că Petru și Asan erau bulgari get-beget. Chiar și Chiril și Metodiu erau nepoții hanului Asparuh.

 9. denisovaneee, ia-l si pe pontaaa, ia-l si pe pontaaa!

 10. Trebuiau expulzati si nemernicii care l-au invitat sa-si expuna mizeriile in casa noastra !
  Poate invata si slugile Budapestei ceva din asta !

 11. Ză dacs cam from ză tracs.

 12. Interesante teze privind descendenta poporului roman si a limbii. Nu trebuie respinsa doar pe considerente politice.
  In anii 1990 un politician rus Jirinovski spunea despre romani ca sunt ” tigani italieni” asa ca sa nu ne mire tezele venite din Rusia

 13. Limba dacă și latina sunt foarte asemănătoare. In altă ordine de idei, ca să punem capăt aberațiilor ungurești despre spațiul gol gasit de invadatori in Transilvania: cum ar fi putut dacii și romanii stabiliți aici să plece odată cu retragerea aureliana și să lase gol un loc de vis așa cum este Transilvania? Și să admitem prin absurd ca ar fi plecat, atunci toate neamurile migratoare de dinaintea hunilor nu ar fi decis in trecerea lor prin Transilvania să se stabilească in așa un colț de rai?!

  Românii sunt cea mai veche populație autohtonă din Blacani și din Europa Centrală, trăind pe aceste meleaguri neîntrerupt de mii de ani. Și vine un denisov slav slab să ne predea istorie?
  Rușii sunt o nație abjectă, trebuie tăiate din fașă orice tentative de a manipula. Felicitări autorităților pentru fermitate și reacție rapidă! Și acum când se desființează aceste sinecuri fsbiste?

 14. Mai bine l-ar fi lasat sa urce pe scena si din acel moment sa fie fluierat si huiduit pana cand ar fi plecat de bunavoie, cu coada intre picioare.
  Dar si expulzarea oficiala e foarte binevenita pt ca l-a lovit exact unde-l doare mai tare pe orice ipochimen – in orgoliu!

  Cu toate astea, se pare ca individul a reusit sa-si imprastie otrava.
  Conform ambasadei Rusiei:
  „Pe data de 2 martie 2020 la Centrul Rus de Știință și Cultură a avut loc prezentarea în limba română a raportului omului de știință și cercetătorului rus din Sankt Petersburg A.I.Umnov-Denisov pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt.
  Spre regretul profund al bla…bla…bla, lectorul însuși nu a putut participa la eveniment din cauza ca….” (a fost saltat, impachetat si trimis acasa la ma-sa Rusia)

  • Nu da nas lui Ivan, că se suie pe divan!
   Au și rușii adevărați istorici. Asta de i s-a tras un șut în posterior este un propagandist nenorocit. Sa nu se creadă că rușii se vor astâmpăra. Ei vor continua ceeace au început. Nu se lasă cu una cu două! Miza? Republica Moldova! Și nu numai! Vor Romania in grajdul lor că sa o dreseze. România este poarta Balcanilor și cheia Europei.

 15. Well, trendul general al istoricilor vestici este de a explica etimologic cuvantul slav ca avand aceleasi origini cu cuvantul sclav. Dintr-o alta perspectiva a surselor istorice Neagu Djuvara noteaza in Istoria Romanilor ca triburile razboinicilor Avari i-au facut sclavi pe slavi, de unde asemanarea foarte mare a cuvintelor. Tot el spune ca ascensiunea triburilor slave a urmat dupa retragerea si infrangerea Avarilor de catre alte triburi . Sclavii slavi au deprins tehnicilee razboiului in perioda supunerii lor de catre Avari. Noi avem in limba Romana cuvantul jupan care e cuvant Avar. Si da, si stramosii nostri au fost controlati de Avari prin sec 6-7.
  Slavii au fost sclavi.

  • Slavii au apărut în Europa aduși de invazia avarilor. Slavii au apărut în Europa sub numele de „câinii avarilor”. Avarii purtau legați de căruțele lor zeci de slavi și mânau turme întregi de sclavi-slavi. Așa a apărut denumirea de slav din cuvântul latin sklavinus. Avarii ii vânau de pe întinderile stepelor și erau rămășițe ale triburilor alane. Rușii din nordul Rusiei au sânge înrudit cu finii și normanzii, ei fiind o amestecătură de etnii din perioada năvălirii barbarilor, popoare de vânători aflate pe o treaptă inferioară de dezvoltare socială fata de popoarele sedentare de agricultori și crescători de vite. Năvălitorii nu cunoșteau viața în locuințe fixe, nici agricultura și nu erau crescători de vite. Ei vânau animalele, nu aveau timp sa le domesticească pentrucă erau continu în mișcare după prada. Apariția ungurilor in Transilvania a fost la vânătoare, vânau turmele numeroase de oi și bovine ale localnicilor, ei nu creșteau decât caii și considerau o înjosire creșterea oilor și vacilor. Singurele vite ale ungurilor erau boii cu coarne mari care trăgeau la carele lor în care își purtau casa (iurta pe roate) și familiile, femeile și copiii.
   Activitatea lor era prada și goana după pășuni cu iarba deasa și ape curgătoare și limpezi.

 16. Mizerie bolsevica si atat!
  Atata reprezinta acest individ.

  • Acu’ patru sut’ de ani și peste, la fel se comporta biserica cu cel care-ndrăznea să spuie că pămîntu’ se-nvîrte-n juru’ soarelui.
   Nu-i dau deloc dreptate iar încredere și mai poțin, dar o teorie ce se vrea științifică nu se combate cu zăvoru’ ci tot prin știința.

  • Tu vrei ”stiinta” cu rusii, nu vezi cat sunt de obraznici???

  • Tradus în românește: Bit foi materi, rusnacule!

  • @ofCaer

   Nu trebuie sa mergi atat de mult inapoi.
   Acum 80 de ani, aproape in intreaga Europa erai pus la zid si impuscat daca aveai curajul sa declari public ca „rasa ariana” nu este cu nimic superioara altor rase.
   Pana la urma, stiinta va avea intotdeauna castig de cauza, dar asta se poate face mai in liniste, nicidecum in mod ostentativ, mai ales in anumite conjuncturi.
   Rusul n-a fost nici executat, nici bagat in puscarie si nici torturat, ci a fost pur si simplu trimis acasa.
   Prea mult taraboi.

 17. Dar el are dreptate!
  Avem citeva cuvinte de origine rusa in limba romana:
  OPINCA
  PSD
  ………

  • … mojic, zdreanta…

  • ….Nărod

  • Cuvântul opinca nu este de origine slavă și nici rusa. PSD este o doctrina șociala care are la baza doctrina socialistă aripa Karl Kautsky.
   PSD din Suedia de afla la guvernarea Suediei de peste 75 de ani. UE are că model de dezvoltare modelul suedez și doctrina PSD din Suedia.
   Socialiștii din sec XIX s-au divizat în mai multe doctrine: Karl Kautsky (PSD), Lenin (radical stânga), esterii ruși, socialistii francezi, socialiștii germani (centru stânga), laburiștii britanici, etc.
   PSD este o doctrina socială de centru stânga. La dreapta se afla doctrinele politice ale claselor sociale bogate. Liberalii au fost inițial de centru stânga, acum au trecut la dreapta desi liberalismul nu mai este la moda in lume. Acum se poarta doctrina social liberala (Japonia), social democrată (Suedia și țările nordice), doctrina popularilor (de dreapta), creștin democrată (centru dreapta).
   In Romania doctrinele politice sunt foarte vagi, nu avem partide politice consolidate exista mai mult că niște grupuri de interese. Și cum interesele se schimba des și aceste partide de la noi se tot schimba după gasca care care conduce. La noi e multa aiureala politica, toate puterile statului sunt prinse în această aiureala haotică a intereselor personale . In aceasta hărmălaie democratică șmecherii își fac de cap, poporul decade și nu pricepe nimic, devine ușor de manipulat, tara cade în mrejele intereselor străine care au pus stăpânire pe pârghiile puterii unde sunt instalate persoane ce le sunt obediente.

 18. mai degraba limba slava, in faza medio-tarzie de formare, in zona galtiei – pripeat(cursul superior al Nistrului), a fost influentata de limbile vorbite de ctare triburile dacice nordice (costoboci, carpi).
  Practic aria de formare a limbi slave era inconjurata de limbi germanice la west/ baltice la nord si nord est/ traco-dacice la sud-sud est.

  de aici pana la a inversa complet ucrurile e cale lunga.

 19. Halal libertate de exprimare cu PNL :-)))))

 20. Rusii ne-au jefuit si lasat in sapa de lemn.
  Comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie.
  Rusii si-au omorat cateva zeci de milioane de cetateni
  romanii, mai modesti cateva sute de mii.

 21. Crimele astea sunt treburi seriase nu kakaturile unui onanist kaghebist!

 22. Pe lângă prostiile pe care le debitează politicienii psd ,aceasta teză este „ca nuca in perete”,”colac peste pupăză”, „ză dak from źă trak”, ” câinele moare de drum lung si…rusul.de grija romanilor….
  Hai, lasă-ne! Mai invață!! Mult…mai mult!..mai…

 23. Jenant moment pentru garantarea libertății de exprimare și a drepturilor omului într-o țară a Comunității Europene! Mergând pe aceiași logică a autorităților române precum și a unei importante părți a populației, hai să interzicem iudaismul, islamismul și alte culturi religioase pe motiv că l-am făcut pe Stefan cel Mare sfânt, nu!?

  • Jenanta si ignoranta este poate doar pozitia ta.

   Rusii sunt cel mai mare agent de propaganda anti-UE si folosesc mai ales tehnica slabirii increderii in valorile universale adoptate de UE. Uita-te la trolii de pe acest site care ataca si denigreaza instant si furibund orice tine de egalitatea de gen, problemele de mediu, libertatea de exprimare, drepturile homosexualilor, sau persoane cu adevarat curate si profesioniste, apreciate la nivel european, ca LCK sau Ciolos, etc.

   O alta tehnica lansata de curand de Putin, cu ajutorul unui coloriferist pe post de propagandist sef este rescrierea istoriei in raport cu tarile invecinate. Rescrierea si propaga noua versiune a istoriei, pornind de la interesele Rusiei de astazi. Uite aici o analiza interesanta: http://www.contributors.ro/global-europa/cum-s-a-strecurat-propaganda-rusesca-la-world-holocaust-forum-%c8%99i-de-ce-vrea-putin-sa-rescrie-istoria-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-interviu-cu-analistul-armand-go%c8%99u/

   O alta tehnica foarte larg raspandita este exacerbarea sentimentelor nationaliste si isterizarea populatiilor in raport cu dusmanii imaginari din afara. Lui Orban i-a reusit perfect cu Ungaria, si di fericire la noi nu merge aceasta tehnica decat cu o mana de isterici dacopati, care oricum traiesc in lumea lor, creata prin anii 90 de Pavel Corut. Un alt exemplu de propagandist este actorasul Dan Puric, erijat in ultimii ani in mare cugetator si iubitor de patrie, dar cam cu legaturi in zona propagandistilor de la Kremlin, si el.

   Libertatea de exprimare e frumoasa, dar sa nu facem in asa fel incat de dragul libertatii de a vorbi sa ne pierdem celelalte libertati. Si mai ales in favoare rusilor!

  • Jenanta si ignoranta e doar pozitia ta.

   Rusii sunt cel mai mare agent de propaganda anti-UE si folosesc mai ales tehnica slabirii increderii in valorile universale adoptate de UE. Uita-te la trolii de pe acest site care ataca si denigreaza instant si furibund orice tine de egalitatea de gen, problemele de mediu, libertatea de exprimare, drepturile homosexualilor, sau persoane cu adevarat curate si profesioniste, apreciate la nivel european, ca LCK sau Ciolos, etc.

   O alta tehnica lansata de curand de Putin, cu ajutorul unui coloriferist pe post de propagandist sef este rescrierea istoriei in raport cu tarile invecinate. Rescrierea si propaga noua versiune a istoriei, pornind de la interesele Rusiei de astazi. Uite aici o analiza interesanta: http://www.contributors.ro/global-europa/cum-s-a-strecurat-propaganda-rusesca-la-world-holocaust-forum-%c8%99i-de-ce-vrea-putin-sa-rescrie-istoria-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-interviu-cu-analistul-armand-go%c8%99u/

   O alta tehnica foarte larg raspandita este exacerbarea sentimentelor nationaliste si isterizarea populatiilor in raport cu dusmanii imaginari din afara. Lui Orban i-a reusit perfect cu Ungaria, si di fericire la noi nu merge aceasta tehnica decat cu o mana de isterici dacopati, care oricum traiesc in lumea lor, creata prin anii 90 de Pavel Corut. Un alt exemplu de propagandist este actorasul Dan Puric, erijat in ultimii ani in mare cugetator si iubitor de patrie, dar cam cu legaturi in zona propagandistilor de la Kremlin, si el.

   Libertatea de exprimare e frumoasa, dar sa nu facem in asa fel incat de dragul libertatii de a vorbi sa ne pierdem celelalte libertati. Si mai ales in favoare rusilor!

  • Rusii sunt cel mai mare agent de propaganda anti-UE si folosesc mai ales tehnica slabirii increderii in valorile universale adoptate de UE. Uita-te la trolii de pe acest site care ataca si denigreaza instant si furibund orice tine de egalitatea de gen, problemele de mediu, libertatea de exprimare, drepturile homosexualilor, sau persoane cu adevarat curate si profesioniste, apreciate la nivel european, ca LCK sau Ciolos, etc.

   O alta tehnica lansata de curand de Putin, cu ajutorul unui coloriferist pe post de propagandist sef este rescrierea istoriei in raport cu tarile invecinate. Rescrierea si propaga noua versiune a istoriei, pornind de la interesele Rusiei de astazi. Uite aici o analiza interesanta: http://www.contributors.ro/global-europa/cum-s-a-strecurat-propaganda-rusesca-la-world-holocaust-forum-%c8%99i-de-ce-vrea-putin-sa-rescrie-istoria-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-interviu-cu-analistul-armand-go%c8%99u/

   O alta tehnica foarte larg raspandita este exacerbarea sentimentelor nationaliste si isterizarea populatiilor in raport cu dusmanii imaginari din afara. Lui Orban i-a reusit perfect cu Ungaria, si di fericire la noi nu merge aceasta tehnica decat cu o mana de isterici dacopati, care oricum traiesc in lumea lor, creata prin anii 90 de Pavel Corut. Un alt exemplu de propagandist este actorasul Dan Puric, erijat in ultimii ani in mare cugetator si iubitor de patrie, dar cam cu legaturi in zona propagandistilor de la Kremlin, si el.

   Libertatea de exprimare e frumoasa, dar sa nu facem in asa fel incat de dragul libertatii de a vorbi sa ne pierdem celelalte libertati. Si mai ales in favoare rusilor!

  • Alexandru mai scuteste-ma cu garantarea libertatii de exprimare si a drepturilor omului ca nu se aplica in cazul de fata. Acest homo sovieticus reinventat venea nu sa faca o declaratie stiintifica ci sa jigneasca popprul roman si toata istoria noastra. As vrea ca acelasi mod de manifestare sa se intample in cazul oficialilor maghiari veniti de la Budapesta sa ne jigneasca in tara noastra sub pretextul unor conferinte sociale pentru comunitatea maghiara din Romania. Mai pe scurt oricine vine cu asemenea intentii in tara noastra trebuie declarat persoana non grata facut pachet si expediat in tara lui de origine. Inchei cu doua discursuri celebre ce cred ca se potrivesc de minune in cazul de fata:” Am pazit o singura lege – sa nu ne plecam genunchii niciodata in fata nimanui. – Nici in fata zeilor? – Nici. – Sarmisegetuza e pierduta. – Dar noi, dar ei, dar eu, noi suntem morti? Atata timp cat ma voi putea misca, atata timp cat va mai fi un singur dac care va vrea sa traiasca liber ne vom bate pentru acest pamant bun si frumos. Daca nu mai avem cetati ne vom bate in ruinele lor si cat va mai fi o singura palma de pamant, pe care sa putem sta in picioare, ne vom bate pentru palma aceea. Aceasta-i legea. Singura. Alta nu cunosc. Ultimul drept pe care il avem este sa ne dam moartea, dar ultimul”.
   ” Si voi ce-ati crezut ca eu Mihai voievod voi inghiti paharul rusinii pana la capat? De astazi inainte ma liberez in fata lui Dumnezeu si a voastra de orice indatoriri si inchinaciuni si tot asa voi libera pe acei supusi ai mei care ma vor urma. O viata avem romani si o cinste. Desteptati-va ca am dormit destul”.

 24. Za dacz camz from za tracz.
  — citat aproximativ din i.i.iliescu

 25. sa-l pe Traian ,de unde se trag dacii ???…asta dupa vreo doua sticle de apa carbogazoasa Jack Daniel’s!!!!…sa vezi c-ati spune …de plua !!!….

 26. Corlateanu ce zice , lepra aia bolsevica plina de ea ? E asa de plin de el si de infumurat , Corlateanu asta , de zici ca a inventat cel putin becul electric .

  Auzi – „Centrul Rus de Știință și Cultură ” ….. si tema era
  ” Triburile dacilor: cine și de unde sunt ” – ce problema avea el in studiu , un rusnac ! :)))
  Sefii celor doua institutii , unde urma sa tina asa zisa lui „prelegere ” ce zic , mai sunt in functii ?

  Pamflet …
  Ce-i care i-au adus la cunostinta ca nu poate intra in Romania si ca trebuie sa se intoarca back in Russia (probabil a durat ceva vreme pana sa-i gaseasca un avion , nu ? ) trebuiau sa aiba la ei o replica (macar de 1,5 m ) , chiar de carton , asa mai grosier cu Columna lui Traian si sa-i dea cu ea in cap pana-i venea avionul ! Chiar si pe scarile avionului trebuia sa-l alerge
  cu replica aia de carton si sa continue sa-i dea in cap cu ea , chiar daca el repeta „Bine , bine o sa dau foc la acel „studiu” …” haha

  • dar o replica si mai mica, sub un metru lungime, din metal, nu era mai utila pentru asa ceva?

 27. Cei* :))

  • A fost doar o greseala de taste . Unii imi pot reprosa ca l-am scris despartit -altii – acum , sa nu ma acuze ca m-as fi referit la CEI (Cum eat instruction ) .No no :)))

 28. schimba canalul :)))

 29. Corectati-ma daca …..Primele triburi slave atestate in nordul Europei au fost întemeiate de către vikingi in amestec cu triburile locale din valea Nevei între sec.Xll-X

 30. Trebuie desființat acest centru de cultură rusnac, este ultimul lucru de care duceam lipsă… Și interesant de știut, cine l-a invitat pe individ să își împrăștie lăturile în institute și universități?!

 31. asta se numeste propagandist, nu cercetator

 32. Coroiu are colegi de breasla. Breasla propagandistilor. El si toata liota: andronic, morsa competenta, buscu, conservele lui felix, miii si mii.

 33. Nu-i da prea mult credit lui Corlatean, probabil (si asta ii problema cea mai mare) habar n-avea ce semneaza 😐
  Traiasca proletariatul si incompetenta…

 34. Moscovia este cel mai mare falsificator de istorie si documente de pe intreaga planeta si chear si a istoriei lor moscovite, deasemenea bogat imfrumusetate cu minciuni, dezvaluite acum de Ucraina independenta, de Belorusia, etc. Si Propaganda Moscovita, e cea mai Minciunoasa, Ticaloasa, Daunatoare si Periculoasa din lume !!!!!

 35. Din ”pozitia” trolului gudurat, asemănătoare cu cea a tovășului său asistat, ”e o predicție oarecum rezonabilă” că ”homo postacus”, ”pedeserastus” și ”securistens” ”sânt” analfabeți și inculți, ”undeva departe” în bălării, în căutarea ”albedoului” care ”alcătuiește poluarea” și formează ”încălzirea masivă”. ”Dar fosilus provine din institutul rus de promovare a culturii” de conservă, ”așa că perspectiva lui de trumpetostan bolsevicus are oarecare coerența ca și susținerea celorlalți fosili”

 36. In sfirsit vad si eu o actiune de bun simt din partea autoritatilor romane, ca de regula ii cam lasam pe toti care cum le vine, sa se stearga la c..r cu noi romanii (si nu imi e teama sa dau exemplu : ungurii, atita din afara cit si napircile din interiorul tarii).
  Si ma indoiesc ca rusii vor renunta , vor gasi o alta cale sa isi dezamorseze bombele cu rahat si nu numai la adresa Romaniei…intrebarea mea este cu ce rahat se ocupa SRI-….aaa stiu nu imi spuneti….cu facutul de dosare celor care nu le intra in gratii sau nu dau spagi tradatorilor de neam.
  Si ne mai intrebam de ce suntem aici? Pentru ca de 30 de ani am tot asteptat sa se intimple ceva bun …si …tot primim palme si tot intoarcem obrazul.
  Pe undeva ne meritam soarta, ca daca inainte de ’89 l-am lasat pe Ceausescu sa ne ia mincarea si libertatea, astia ni le dau pe amindoua dar cu ce pret?
  De aici sa inteleaga fiecare ce vrea.

 37. Dacii se trag din romi.

 38. Propaganda grosolana, manipulare ,minciuna, rusine initiatorilor.

 39. Faptul că apărăm tezele științifice cu poliția (de frontieră) nu face decât să ne acopere de ridicol, pe când răspunsul adecvat era să fie el acoperit de ridicol prin replica științifică data de ai noștri.

 40. Poate era interesant de menționat faptul că moderatorul acestor prelegeri urma să fie domnul Constantin Balaceanu Stolnici, fost informator de nădejde al Securității.

 41. … și cînd deșteptăciunea nu depășește genunchiul broaștei…
  Are liber rusu’ să-și prezinte teoria în Bulgaria, țară slavă, în Serbia, țară tot slavă, în Ungaria ne-slavă dar foaaarte pretenă cu România, și uite-așa va cuprinde vîlvătaia România de jur împrejur și ne va costa mult mai mult să o stingem decît să fi suflat bățul de chibrit aprins la Centrul Rus; cum foarte bine punctează @cineva mai sus, trebuia lăsat să vorbească și apoi făcut să se rușineze de propriile-i vorbe (poate chiar de ăl mai mare și mai tare urmaș al lu’ daci’, Ioan-Aurel Pop, nemuritorul președinte al Academiei Române care-i și istoric de talie mondială și turnător la securitate de talie națională!).
  … nu-ți dai seama că ,,jocul rușilor” l-au făcut fix aceia care i-au trîntit ușa-n nas lu’ cercetătoru’ lor.

 42. Si rusii se trag din sclavi si tigani.
  Cateva intrebari pentru domnul cercetator:
  1. Ce cautau aeronavele ruse pe teritoriul Romaniei in timpul Revolutiei?
  2. Ce cautau agentii rusi pe teritoriul Romaniei in timpul Revolutiei?
  3. Cine a dat ordin lui Militaru (agent GRU) sa vina la TVR si sa ceara scoaterea din dispozitivul defensiv a garnizoanelor din Moldova, care aparau impotriva rusilor? Cu ce scop?
  4. Cine a atacat aeroportul Otopeni (partea estica) cu o zi inaintea ecenimentului tragic cu soldatii de la Ploiesti?

  Sa ne raspunda domnul cercetator.

 43. Rusine trebuia combatut stiintific

 44. Pentru propaganda lor obraznică trebuie făcut ceva vizibil,zgomotos, așa cum fac ei.Armele lor umflate cu minciuni,scorneli pot fi scoase la vedere.

 45. Chiar daca „teza” lui era o balarie propagandistica, consider ca omul TREBUIA LASAT IN TARA SI COMBATUT CU ARGUMENTE, ADICA ASA CUM II STA BINE ORICARUI STAT CE SE DORESTE A FI CIVILIZAT, DEMOCRATIC SI PROEUROPEAN. Faptul c ai s-a interzis intrarea in tara in timp ce zeci d epedofili sunt lasati sa intre in in Romania bine mersi, ne aduce inapoi pe timpul lui Ceasca!

 46. Foarte bine i-au făcut mizerabilului, dar aș putea să adaug asta pentru domnia sa: românii au luat cuvinte dintr-o grămadă de limbi și le-au îndoit, conjugat, etc. („adaptat”) folosind limba de bază, care este esențial latină. Să-l fucăie câinii.

 47. „Tezele” din mintea nebunului nu au la baza niciun izvor, tracii, cu ramura lor cea mai importanta geto-dacii, sunt bastinasi de cand lumea, pe cand slavii intra in spatiul trac abia doua secole dupa ce la Constantinopol se instaleaza dinastie străromână. Dinastia traco dacică sau sträromâna e deschisa de domnia lui Constantin si dureaza pana la anul 610 cand imperiul devine Heraclion, adica imperiu grecesc. Rus idiot. Limba româna are legatura cu latina prin faptul ca latina vine din traca veche, rus imbecil.

  • Vladimireeee… vezi ca suntetzi totzi idiotzi p’acolo prin Kiseleff 6. Limba Romana are legatura cu Limba Latina NU „…prin faptul ca latina vine din traca veche, rus imbecil…”
   Voi nu le avetzi cu d’astea. Relaxatzi-va. Luatzi-va dacopatzii inapoi la re-educare. „Bashtinashi de cand lumea” suntetzi voi prin Mlashtinile Pripetului. Imperiul Heraclion apare in sevrajul etilic; Imperiul Bizantin se numea Romania iar una dintre dinastii se numea dupa Heraclius.
   Daca tot esti atat de familiarizat cu „traca veche”…poate imi dai si o sursa de traco-geto-daca; dar vezi sa nu fie vreun transcript al unei anamneze prin Obregia.

 48. ….cine mai erau invitați la conferința cercetătorului savant rus. ….?…. cumva, bulgarii….?!

 49. Daca vreți sa aflați mai multe despre istoria si originile romanilor, dacilor si tracilor. Intrați pe Facebook fb.me/xamolxes

 50. Au socotit ca pot reinvia propaganda din anii ’50 cand eram slavi doar pentru ca slavii locuisera pe aici vreo 250 de ani, radicalizandu-se in urma tuturor atacurilor avare, nu de asta emigrasera ei ca sa se lupte cu niste nelinistiti continuu calare, dupa ce se impinsesera unii pe altii , asa ca la un moment dat si-au zis ca, de fapt, pot cuceri Constantinopolul ca sa stea linistiti.
  ” Vizita batranei doamne” e urmarea cvasi-reusitei propagandei aparent interne anti-romane ( vorbesc despre romanii antici), rar o natiune , adica noi( de fapt nu cunosc nici un alt caz), care sa isi renege inaintasii doar pentru a se afla in treaba, pe cand alte natiuni scot strabuni si legimitate culturala din piatra seaca.
  Daca tot nu suntem atenti la nimic si ne expunem degeaba, dacii , adica toti getii, cu traci cu tot , fiind indo-europeni , adica venind din Asia ( se pare ca de la nord de Peninsula Indiana, ori poate mai de departe – dupa cum au apreciat chinezii in 1968- ca toti ceilalti si in mod indistinct , respectiv triburi cu pielea alba, nativi care se regasesc si acum la est de Urali), or fi trecut acum 5000 de ani si prin stepa nord-caspica, locul aparitiei ulterioare a scitilor, dar cand te sprijini antropologic doar pe o singura ramura preistorica, apoi apartinind istoriei antice din tavalugul general al razboinicilor Kurgan, care poate s-o fi potolit in sec. XX , putem fi usor incoltiti politic pe motiv de populatie salasluitoare in zona de formare, care o fi fost ea si cat se poate cunoaste cu adevarat asta. Nu asta ne intereseaza in primul rand.
  Dar acum e doar inceputul.