G4Media.ro

BREAKING: TVR acuză organizatorul Eurovision că a schimbat fără explicații votul juriului…

Sursa Foto: Facebook

BREAKING: TVR acuză organizatorul Eurovision că a schimbat fără explicații votul juriului din România și a dat Ucrainei punctajul maxim în loc de Moldova

TVR acuză organizatorul concursului Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără a explica motivele. TVR arată într-un comunicat că juriul românesc acordase punctajul maxim (12 puncte) melodiei ce a reprezentat Republica Moldova, dar EBU a schimbat rezultatul și a acordat punctele Ucrainei.

”Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, se arată în comunicatul TVR.

Reamintim că organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Comunicatul nu menționează explicit cele șase țări, dar o publicație specializată în Eurovision susține că e vorba despre juriul din România, alături de cele din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

”Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator. În acest context ieșit din comun, care ne-a surprins neplăcut, TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”, mai arată TVR.

Organizatorul Eurovision anunță în comunicatul emis chiar în noaptea finalei că juriile din cele șase țări au fost eliminate din calculul final al notelor după ce un observator independent a detectat ”anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

Reamintim că fiecare din cele 40 de țări participante a furnizat în finală câte două seturi de note pentru cei 25 de finaliști: notele juriului și notele publicului. În timpul finalei, notele oferite de juriile din mai multe țări nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor partenere, ci de un reprezentant al organizatorilor.

Comunicatul integral postat de Ramona Săseanu, producător-general al TVR:

Precizările TVR referitoare la situația creată de anularea rezultatul votului juriului României de către organizatorii TVR:

Televiziunea Română și-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare și pregătind, alături de echipa lui WRS, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei.

Într-un mesaj transmis reprezentanților țărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunțării rezultatelor votului juriilor naționale pentru finala ESC (în jurul orei 01.00), EBU a comunicat că: “În analiza votării juriului de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate (“irregular”) în rezultatele a șase țări. Pentru a respecta Instrucțiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu vot similar)”.

În mesaj, România nu a fost nominalizată explicit pe lista celor șase țări, nici nu a primit, la încheierea celei de-a doua semifinale, cea la care se precizează identificarea unor “modele de vot neregulate”, o comunicare oficială referitor la o suspiciune a organizatorilor privind votul juriului din România.

Responsabilul desemnat de TVR să gestioneze comunicarea cu EBU pentru votul juriului național a sesizat neconcordanța între punctajele transmise în ziua precedentă, după show-ul pentru juriu, și notele pe care EBU, în timpul evenimentului, a anunțat că le va introduce în clasament, ca fiind din partea juriului național.

Totodată, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor. Mai mult, în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României.

Subliniem faptul că juriul național a urmărit spectacolul în urma căruia a votat în prezența unui notar și a respectat regulamentul impus de organizator. Reiterăm faptul că nici jurații, nici reprezentanții TVR, nu au fost anunțați, după a doua semifinală, de existența unor suspiciuni la adresa votului României.

Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator.

În acest context ieșit din comun, care ne-a surprins neplăcut, TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

În ciuda acestei situații ieșite din comun, reprezentanții României și-au meritat din plin participarea în finală, wrs a susținut un moment impecabil la fiecare apariție pe scenă, primind reacții foarte bune în sală, în mediul online sau la întâlnirile cu jurnaliștii.

Românii au trăit emoțiile spectacolului Eurovision alături de reprezentantul țării noastre, TVR înregistrând audiențe duble față de transmisiunea din 2021 – TVR 1 a ocupat locul trei în clasamentul audienţelor, finala de sâmbătă fiind urmărită de 370.000 de telespectatori, în medie pe minut.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

61 comentarii

 1. Si uite asa a câștigat cine trebuie. Din tastatura!

  • Care TVR ? Acela condus de impostori puși acolo de alianța corupților ? Ce credibilitate mai are TVR-ul ?

  • Eu sunt total de acord cu votul politic la Eurovision, dar nu înțeleg de ce se votează după și nu înainte de concurs.

  • mda…. Se vede ca ești AURus…. De ce la un meci de fotbal nu punem scorul dinainte?! Cam asta este logica ta! Deaia râde lumea de voi mai jerpelitilor, au AURusi tai au numai analf a eți, pe post de postaci!

  • Foarte bună melodia Ucrainei.
   Mai ales faza cu fluierul.
   Excelent.

  • PTR pluseristii bolșevici furtul e ok daca rezultatul e cel favorabil lor.

 2. Cui ii pasa. Moralul ucrainienilor este mai important momentan.

  • Pentru ca e furt. Moralul lor sa fie ridicat ca se pompeaza bani in draci in ei

  • Corect! Crop poți sa ne scurgi, și tu și toți postacii AURusi care încearcă disperați sa manipuleze opinia publica! Slava Ucraina, la cimitir cu invadatorii! Eurovision este neimportant!

  • @crop
   Furt pe naiba.
   A fost cea mai bună melodie din concurs.

  • Totul este politica si in arta dar si in sport. Incalcarea unor reguli de vot ar trebui sa duca la reluarea votarii. Dar in carti trebuia musai sa fie Ucraina. Se vede ca au un sef actor si mare comediant.

 3. S-au repezit toti ca muta în …. inclusiv Dan Negru. Alea nu au fost voturile noastre bre, a servit un calculator in locul Romaniei.. punctele. Deși nu ma mai uitam la Eurovision m-a luat valu si am votat Moldova pt ca pur și simplu mi-a placut. Se voteaza geopolitic în draci si ne-au gasit pe noi mai fraieri… păi să mai caute patern-uri dastea IT in lumea subiectivă a vecinătăților și a muzicii, vezi țările nordice, cipru etc
  Cu toate astea e pt prima data când sunt de acord cu votul politic 100%. Ucraina nu era de primul loc sa fim serioși dar ca gest de solidaritate și să moară rușii si fanii lor de oftică, da, m-am bucurat. E o lovitură dublă pt rusnaci, acum cu semnalul transmis si cu bătaie de un an când Ucraina va organiza Eurovision că sa se mai oftice o dată șleatca putineilor.
  Hei ho, let’s go!

  • Te-a luat valul din ”patriotism” ? De aia România niciodata nu va ajunge la nivelul altor tari pentru ca românii nu cunosc ce inseamna adevaratul patriotism , ce inseamna sa strangi randurile in jurul tarii tale in lume , indiferent de cine o reprezinta . România a participat la Eurovision iar noi cei nascuti in aceasta tara ar fi trebuit sa votam pentru ea nu pt R.Moldova care ne-a dat ZERO puncte plus AUR in parlament .

  • Republica Moldova ți i-a dat pe cei de la AUR în parlament? Cât de cre.tin ești! Păi moldovenii au votat cu AUR sau românii? Mâine, poimâine, o să vină un deștept și o să ne spună că pesediștii l-au votat pe Iohannis și pe Băsescu. 💩 cu ochi ce sunteți.

  • Jos Rusia!

  • @ mariaalexa chiar nu vreau sa jignesc este pur si simplu o constatare, ați citit un text dar nu l-ati si procesat e definitia analfabetului funcțional. Romania a dat 12 puncte Moldovei, efectiv așa a fost si la fel au apreciat-o cam toată Europa oamenilor obișnuiți, superpiesa celor de la Zdub, numa ca eurovision are niște it-isti care au ei nește scheme care descoperă rahatul din bici. Deci „0” nu, in niciun caz!

  • Eu nu sunt de acord cu votul geopolitic. Nu este corect pentru muzicieni, pentru participanti. Dar de ceva timp asa merge treaba si la Oscar si la orice.
   Nu m-am uitat la Eurovizion, dar nu este un concurs politic. daca este concurs de talent sa ramana asa, daca este concurs de geopolitic… nasol.
   Ukraina este sustinuta de publicul european in multe moduri, de presa de toti. Mi se pare o rusine sa se castige din tastatura, nedreptatind pe altii care ar fi meritat pe baza de talent.
   Dar stiu ca nu cotneaza ce parere avem noi, lucrurile se fac dupa agenda. Bine ca nu m-am uitat si nu am votat 🙂 nici ca o voi face vreodata dupa aceasta manarie

  • @mariaalexa
   Romania a participat cu o mizerie de melodie. Lasă-ne cu „patriotismul” asta de aurist

 4. Asta insemana sa fii tara de mana a 2 a si asa patesti cad ho.ma.laii conduc UE!

 5. E vot democratic doare daca votezi cum vrem noi!

 6. Ca-n bancul ala vechi despre romani: – Unde-s bilele? – Pai una s-a pierdut si una mi-au furat-o! Prinsi cu mata-n sac, le e imposibil sa-si asume. Eterna boala a esticilor.

 7. Statul român colcăie de filoruși.

 8. Eurovision e un 💩 in mana 🐷🐷🐷 neo-marxisti.

  • Marxismul sunteti voi curcubarilor si useristilor de duzina, sper sa crape partidul ala anti tor ce e romanesc aveti zilele numarate bolsevici globalisti.

 9. Eurovisionul asta a fost o farsa sinistra. Tot felul de „politici corecti”, curcubei, oratanii ultragrase si ultraurate si alte panarame. Eu nu-l mai urmaresc de vreo 20 de anisori. N-am ce sa vad!

  • Participa ma.tha bai useristule globalist, oricand la orice ora va calcam in picioare anti romanilor ratati.

 10. This should be a big shitstorm !!!!

 11. Cei care comenteaza ca daca esti patriot trebuia sa votezi Romania, tocmai ca nu ai voie sa votezi tara ta.

  Iar piesa Moldovei, transmite un mesaj mai anti rusesc (sau hai sa ii zicem pro – romanesc / european) decat a celor din Ucraina.

 12. e dovada ca acest ‘concurs’ a fost aranjat pt Ucraina.

  Anglia era pe primul loc apoi au furat voturile ca sa iasa ucraina. ce penibili

 13. Ne spune si noua cineva daca Moldova a acordat vreun punct Romaniei?

  Eurovision nu mai e demult un concurs de cantat, despre ce vorbim?

  F bine ca a castigat Ucraina, e o palma peste ochii ucigasilor rusnaci!

 14. Nu, nu e vorba numai .de politică, emoție pentru Ucraina, etc. E vorba de o lume cu adevărat totalitară unde ți se impune să .crezi anomalii: sunt 60 de genuri, e ok sa fii obez, e rău să fii bărbat alb. Nu înghiți? Ești fascist, rasist, homofob, etc., oricât ai fi .de civilizat și rațional în argumente. Așa e și aici: “ taci, nu contează .cu cine ai votat, altfel trebuie .să fie, nu cum vrei tu!”Ăsta e extremism, cenzură, dispreț față de orice opinie contrară. E extrema stângă ( sinistra, în latină). Da, Eurovision e o competiție de doi bani, dar tot revoltător rămâne cinismul răspunsurilor. Tragic e că ei știu că au pe cine manevra…

  • sunteti hilari amandoi, si restul de putinisti-auristi-uslisti sau alte ciudatenik, exponente a ceea ce criticati, voi practicati si promovati

  • Buffalo

   Aveți perfecta dreptate cu tot în afara de numarul de genuri. La ora asta exista 72 genuri. Va rog sa nu minimalizati importanta celorlalte 12, sau si mai rau, sa negați existența lor.

   medicinenet. com/what_are_the_72_other_genders/article.htm

  • @Nihil sine Deo – iertare pentru lipsa de rigurozitate. Chiar e posibil să mai apară 5 genuri în timp ce scriu acest mesaj…

 15. Mai penibil ca voi etnobotanist ii AURusi, nu este nimeni! Hai baga texte altfel o sa ajungi sa sugi db de sete, deocamdată mănânci 💩 de foame!

 16. Le a fost frica ca va câștiga Moldova. Acum dacă Ucraina se lupta cu Rusia trebuie sa ne ploconim toți în fata ei ? Nu au fost ei frați de a lungul istoriei ? Și tot de a lungul istoriei s au mai bătut între ei !!!

 17. Voi, rușii, sunteți cunoscuți în toată lumea pentru natura voastră ticăloasă, duplicitară. În sfârșit veți fi izolați în propria voastră hazna de țară.

 18. Taci naibii, ungur pr0st putinist.

 19. Eu zic ca tot Rusia e de vina si pentru asta. Putin a atacat Ucraina special ca ei sa iasa pe primul loc. Am aflat conspiratia. De fapt… de aia au atacat! Au atacat ca sa salveze Ucraina, sa iasa ei pe locul 1!
  Ma astept in curand ca UE sa amendeze Romania pentru nesimtirea de a se opune ordinelor. Pai ce tupei infect pe acesti sclavi din zona Carpatilor, ca au tupeul sa voteze pe altii.
  In curand doamna Clotilde va scoate USR-ul in strada impreuna cu activistii pentru a cere noi valuri de arestari ca razbunare pentru ca Romania a avut alt clasament la Eurovision.
  De fapt, eu propun ca la fiecare 10 cetateni, 2 sa doneze ficatul si un rinichi doamnei Von der Leyen, prin Elvetia, care tocmai a legalizat obligativitatea donarii de organe… la asta sa se adauge si pedeapsa capitala pentru familia apropiata a celor 2…

 20. eurovision este o mirsavie .
  tvr este o tilharie .

 21. Partea proasta e că, după ce ne-au furat punctele, tot pe noi ne vor acuza de hoție, adică „hotul striga hoții” …. Mare lucru sa nu ne și de-a afara de la Eurovision ! Eu, in locul TVR m-aș retrage eu, că să nu fiu pus în penibila situație sa mai plătesc și daune sau sancțiuni !
  N-ar fi de mirare să ne de-a infrigement și să ne anuleze și PNRR pentru chestia asta :))

 22. Medicamente, medicamente…

 23. Fura curent rusnacii de la TVR. Oricum voturile telespectatorilor au facut diferenta nu alea 12 voturi

 24. Stiam eu ca se oftica Putin ca a castigat Ucraina di ca isi scoate trolii la atac. Nu stiam insa ca are troli la televiziunea romana.

 25. Eurovisionul a devenit spectacol de comedie, nu muzica. Ma uit la el sa vad ce hotii mai pun la cale „organizatorii”. Daca nu ar fi pe banii nostri ar fi mai amuzant. Seamana lei cu votul de la sectorul 1.

  • Bai putin e un gunoi g4 ist repeti aceasi fraza, te vad aici in commuri cu frati tai globisti marxisti mai ceva ca o telenovela, o viata nu aveti doar sa comentati aici si sa provocati? In spatele pc-ului sau a telefonului toti sunteti tari in clanta dar in realitate sunteti ca caini cu coada coborata ratatilor cumparati-va o viata nu behaiti aici comenzile lui ursula sau sa sugeti in continuare pl m(ue)ului din cauza voastra lumea va ura si mai mult globalisti de la bruxel deci gura mica handicapati de duzina cu mame la produs. Ratatilor veti muri aici.

 26. Nu stiu de ce mai participam la mascarada asta hidoasa numita Eurovision, ar trebui sa ne retragem frumos si sa nu mai aruncam cu bani publici degeaba. Doar congresele anuale ale usr depasesc in hidosenie si prostie mascarada asta murdara si plina de ciudati, homalai, femei cu barba si bolnavi psihic

 27. Eurovision-ul asta e un FAKE ! Nu siu ce cautam noi Romania in mizeria asta politica de „concurs de muzica”. E o mizerie totala, mai ales in ultimii 30 de ani! JENANT !

 28. Mai este o noutate în ziua de astăzi când casele de pariuri decid câștigătorul în ori ce domeniu intern și internațional?

 29. Am ajuns să trăim prea multe mizerii în ultima vreme.

 30. Gunoaie, hai mai lingusitil pe actoras, e mai usor decat sa fi corect si patriot macar un pic

 31. Un Eurovision atât de penibil și de trucat de UE, încât nu mai avem curajul ca sa acuzam Rusia ca este o țara care falsifica realitatea!

 32. Un Eurovision atât de penibil și de trucat de UE, încât nu mai avem curajul ca sa acuzam Rusia ca este o țara care mistifică realitatea!

 33. Cred ca domnul are nevoie de ceva mai tare astgel spus va inebuni aici pe g4 handivapatu de serviciu a ursulei.

 34. Penibil la fel ca acest „concurs” politizat, boicot eurovision si acel nazist care a mintit ca juriul roman a votat „ukraina” foarte bine ca va aratati adevarata fata sa inteleaga si romanu de rand cat de prietenosi sunu ukraineni cu noi, ukraina a votat marea britanie ca le da arme =)) cat de penibil poate fi actoru ala isi sacrifica soldati sper sa moara in chinuri acel actor.

 35. Crybabies

 36. Toată lumea știe că ediția asta va fi dăruită Ucrainei. Era de bun simț ca vecinii să acorde punctaj maxim. Ori la câți rusnaci își fac veacul pe aici Ucraina nu lua niciun punct. A fost un mesaj transmis Ucrainei: suntem alături de voi. MI-E SCÂRBĂ DE ȚARA ÎN CARE TRĂIESC.