G4Media.ro

BREAKING Turcia spune că ”nu închide” ușa aderării Finlandei și Suediei la…

BREAKING Turcia spune că ”nu închide” ușa aderării Finlandei și Suediei la NATO

Turcia nu a închis ușa aderării Suediei și Finlandei la NATO, dar dorește negocieri cu aceste țări și reprimarea a ceea ce consideră a fi activități teroriste, în special în Stockholm, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

„Nu închidem ușa. Dar, practic, ridicăm această problemă ca o chestiune de securitate națională pentru Turcia”, a declarat Ibrahim Kalin, care este și principalul consilier al președintelui pe probleme de politică externă, într-un interviu acordat Reuters la Istanbul.

Erdogan i-a surprins pe membrii NATO și pe cele două țări nordice care doresc să devină membre, afirmând vineri că nu este posibil ca Turcia să sprijine extinderea alianței deoarece Finlanda și Suedia sunt „gazdele multor organizații teroriste”.

Orice țară care dorește să adere la Alianța Tratatului Atlanticului de Nord are nevoie de sprijinul unanim al membrilor alianței militare. Statele Unite și alte state membre au încercat să clarifice poziția Ankarei, iar în acest week-end au loc negocieri aprinse la reunuinea miniștrilor de Externe ai țărilor membre NATO. (Sursa foto: NATO.int)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. aha a ajuns bacsis-ul la dictatorul er-dog-an

  2. Bravo, America! Se pare ca l-a clarificat suficient pe Sultan si i-a dat si posibilitatea sa-si salveze onoarea, dandu-i sansa la o retragere diplomatica. Biden face America great again!