G4Media.ro

BREAKING Trei condamnați celebri, eliberați din închisoare după ce Înalta Curte le-a…

BREAKING Trei condamnați celebri, eliberați din închisoare după ce Înalta Curte le-a admis cererile bazate pe ilegalitatea completurilor de judecată. Decizia, luată de completul lui Dragnea

Curtea Supremă a decis miercuri noapte eliberarea mai multor persoane în trei dosare celebre în care avocaţii condamnaţilor au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecători, transmite Digi 24. Printre cei eliberaţi din penitenciare se numără Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.

Aceștia vor părăsi în această noapte penitenciarele în care erau încarceraţi, după deciziile de condamnare în dosare de corupţie.

Instanţa supremă a admis cererile de suspendare a pedepselor în cazul celor trei. Deciziile sunt executorii, motiv pentru care condamnaţii vor ieşi din închisoare de îndată, mai transmite Digi24.ro.

Decizia a fost luată de completul care judecă și apelul lui Liviu Dragnea în dosarul privind angajările fictive. Completul de 5 judecători (C5) P2 este format din judecătoarele Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Cei trei au cerut rejudecarea proceselor şi au făcut contestaţii în anulare, în acest ultim caz fiind fixate termene după 20 ianuarie 2019. Judecătorii au decis că, chiar dacă cererile de contestaţii în anulare au primit termene după 20 ianuarie 2019, cei trei trebuie să părăsească închisoarea.

Minuta ședinței de judecată în cazul contestației lui Dan Șova:

I. Admite în principiu contestatia în anulare formulată de condamnatul Sova Dan – Coman împotriva deciziei penale nr. 108 din 20 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în dosarul nr. 3174/1/2017. Fixează termen pentru solutionarea contestatiei în anulare la data de 21 ianuarie 2019, Sala Sectiei penale, pentru când se va cita contestatorul condamnat.
II. Admite cererea de suspendare a executării sentintei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronuntate de Sectia penală a Înaltei Curti în dosarul nr. 526/1/2016, definitivă prin decizia penală nr. 108 din 20 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în dosarul nr. 3174/1/2017, până la solutionarea definitivă a contestatiei în anulare. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat Sova Dan-Coman de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentintei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronuntate de Sectia penală a Înaltei Curti în dosarul nr. 526/1/2016, definitivă prin decizia penală nr. 108 din 20 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în dosarul nr. 3174/1/2017, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 40 de lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 decembrie 2018. Cu opinia separată, numai în sensul respingerii cererii de suspendare a executării deciziei penale nr. 108 din 20 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în dosarul nr. 3174/1/2017 formulată de contestatorul condamnat Șova Dan-Coman.

Foto: Dan Șova (Pagina personală de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. GATA, JUSTITIA E INDEPENDENTA. A REVENIT IN TOTALITATE LA PARTID.

 2. SA SE DESFIINTEZE JUSTITIA, COSTA ENORM SI NU MAI ESTE NECESARA. SE JUDECA LA PARTID. JUDECA TERICEANU SI DRAGNEA.

 3. Bine zis „completul lui Dragnea”.

  Completul trebuia reales la inceputul anului, nu? Pai si atunci de ce nu-l mai realeg?

  Pentru ca-i prietenos cu Dragnea.

 4. Deci pana la urma grațierea și amnistia a dat-o tot sistemul paralel, de prosti ce sunt, au încălcat legea de dragul de a-și înfunda adversarii politici și economici pana au căzut în propria capcana ?
  Nu protestează nimeni?!

 5. Traiasca CCR in frunte cu infractorul sau Dragnea !

 6. Pentru ca preferam sa ne scarpinam dupa ureche pe invers,ca si in cazul multor abuzuri facute de politica de dreapta,a venit timpul abuzului de stanga.O singura precizare,totusi,daca dreapta ar fi last completele sa se faca in baza legii,azi nu mai aveam asa ceva!Oricat de nedrept pare actul ,abuzul a fost facut de ICCJ,prin nerespectarea unor prevederi legale!Asta e Romania lui Basescu,opera lui de arta!

  • Asa e, dar la ce ne mai foloseste acum? Basescu, el insusi un mare sef de banda, a strimbat tot ce i-a cazut sub mina, astia de acum la fel, tot o apa si-un pamint. Si cind te gindesti ca mai sint unii care-l tin de mare politician, mare valoare, fani spalati pe creier, la fel ca psd-istii.
   Dar destul cu ciumetele, problema e ca astia abia acum au ajuns la tupeul maxim. Si mai au doi ani.

 7. Ei uite ca apar si reparatiile cerute de Tariceanu /Dragnea si ceilalti corifei ai natiei. Cei despre care s-a crezut ca sunt niste infractori care au devalizat bugetul statului , ies din inchisoare spalați, curați. Insa unde sunt banii furați de la stat !? Pe acestia CCR si Inalta Curte nu ii mai poate aduce inapoi printr-o simpla decizie . Iar pentru vita rumegatoare din fața tv/A3 nu conteaza ei au primit pensii si salarii de la Dragnea .

 8. Nație de flecari! Doar T. Chirila a rămas în strada.

 9. Gata copii, stingeti lumina si la culcare! Oricum ati dormit pe voi si la alegeri si dupa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.