G4Media.ro

BREAKING: SUA anunță că trimit noi avioane F16 pentru a apăra România…

Foto: Comandamentul Aerian al NATO

BREAKING: SUA anunță că trimit noi avioane F16 pentru a apăra România după descoperirea dronei căzute în Delta Dunării

Secretarul de stat al SUA Antony J. Blinken a anunțat într-o discuție cu ministrul Luminița Odobescu că SUA vor trimite avioane de luptă F16 pentru a efectua misiuni de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Cei doi oficiali au discutat despre investigația României privind resturile de drone găsite în România, în apropierea graniței cu Ucraina, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt Matthew Miller.

”Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat astăzi cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu. Secretarul de stat Blinken și ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigația României privind resturile de drone găsite în România, în apropierea graniței cu Ucraina. Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menținerea securității spațiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România. Secretarul Blinken a afirmat sprijinul nostru neclintit pentru România, aliatul nostru NATO”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Reamintim că autoritățile române au început o investigație privind resturile de dronă găsite în localitatea Plauru din Delta Dunării. Autoritățile au recunoscut abia miercuri căderea dronei, deși Ucraina anunțase încă de luni dimineață că o dronă rusească ar fi căzut în România.

În acest moment, avioane de luptă din mai multe state membre NATO desfășoară misiuni de poliție aeriană în România pentru a descuraja orice posibilă agresiune aeriană asupra țării noastre.

NATO are un angajament de apărare colectivă, conform căruia alianța militară consideră că un atac asupra unui aliat este un atac asupra tuturor aliaților.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că NATO nu deține informații care să indice un atac intenționat din partea Rusiei, subliniind totodată riscurile pe care le reprezintă atacurile aeriene rusești în atât de mare apropiere de teritoriul alianței.

Rusia a efectuat atacuri aeriene cu rază lungă de acțiune asupra unor ținte din Ucraina, iar Kievul a raportat de mai multe ori că arme rusești suspecte au survolat sau s-au prăbușit în țările vecine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pai si hauristii ce au de declarat?

  2. Cred că erau mai utile niște sisteme AA cu rază scurtă, dar nu putem să ne plângem, măcar primim ceva. Poate nu mai folosește Rusia spațiul nostru aerian pentru a lovi Ucraina.

  3. 👍🏻

  4. Ca să atace Izmail fără să treacă prin spațiul aerian al României, rușii ar trebui să lanseze dinspre Voronej. Ceea ce este puțin probabil, pentru că dronele și rachetele ar fi, probabil, doborâte de ucrainieni. Deci eu sunt convins că multe drone și rachete trec pe la noi.

    • Trec… fiindcă sa inceput să se vorbească despre temă, sătenii care le văd cu ochii lor.
      Vom vedea ce mai au de spus acești oameni.

  5. Noroc cu americanii, că ai noștri n-au nici o treabă…