G4Media.ro

BREAKING Sorin Cîmpeanu: Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Sorin Cîmpeanu: Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online / Masca în școli se păstrează cu titlu de recomandare

Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă), iar facultățile și școlile nu mai pot organiza de mâine cursuri online sau examene online, potrivit oficialului.

În ceea ce privește posibilitatea organizării de cursuri online, Cîmpeanu a afirmat pentru Edupedu.ro că, în cazul universităților, legea educației definește cele trei forme de organizare a învățământului universitar: cu frecvență (zi) /cu frecvență redusă/la distanță. Aceste forme sunt acreditate de ARACIS, în urma evaluării. “Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Pentru viitor, va trebui să gândim modalitatea în care se realizează acreditarea, pentru a se putea organiza cursuri online. Dar asta va presupune cu siguranță evaluări ale resursei umane, ale infrastructurii fizice și IT, proceduri“, a declarat Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este nevoie de abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care a reglementat până acum funcționarea școlii în timpul pandemiei COVID-19. “Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea“, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Si cu starea de urgenta, cea despre care se vb la tv ce se intampla?

  2. Iar se dorește o noua mutație cât mai repede ca pierd trilioane de dolarii companiile. Sunt curios cât va mai dura.

  3. Cimpeanule, ejd nebun, cum aduci tu zeci de mii d studenti in campusuri de pe o zi pe alta?

    • Nu mă interesează. Să vină.
      Pandemia nu mai există.

    • Presupun că nu e chiar nebun, doar paralel cu situația, ca de obicei. El și Abramburica.

    • Nu-i aduce nici dracu’. Ar lua minim o saptamana doar pentru facultati sa se organizeze si sa produca un orar bazat pe sali, nu doar pe disponibilitatea profesorilor. Si apoi nu te poti astepta ca studentii care is din toata regiunea daca nu chiar din toata tara sa se teleporteze sute de km, lucru pe care universitatile (intregi la cap) il inteleg chiar daca domnul acesta nu intelege.

  4. De azi inainte, se va porta bandana in culori galben-albastre, sau hjandarmii va vor baga mintile in cap.

  5. E complet nebun si ticalos pe deasupra. Facultatile au decis sa tina tot semestrul 2 online, nu se poate schimba in cateva zile tot programul cand studentii sunt in mare parte parte acasa, in provincie.

  6. Dacă masca e opțională nu o poată elevii. Așa că eu cred că se va prelungi pandemia cu cel puțin o lună. Asta dacă nu producem o mutație tip delta.

  7. Ioha a fortat mana guvernului organizand declaratia de presa prin care anunta ca nu se va mai prelungi starea de alerta. Era preconizat sa fie inca o luna, timp in care sa fie pregatita renuntarea la restrictii, anuntand in timp util la ce se renunta.
    Ioha insa a stiut el mai bine si a anuntat de unul singur ca „s-a decis renuntarea la starea de alerta”. Reflexivul comunist a fost desigur folosit si ca o fuga de raspundere.
    Acum vor trebui facute toate de-a valma: restrictiile nu mai au suport legal, cartile de identitate si permisele auto expirate vor trebui imediat reinnoite, fara prelungiri automate ale valabilitatii, medicii nu vor mai putea elibera retete online, cursurile nu vor mai putea fi online in conditiile in care multi studenti nici macar nu au cazare in orasul universitar, lucrul remote se anuleaza sau vor trebui semnate noi anexe la contractul de munca.

    Joac-o p-asta, „guwernul meu”.

  8. Popor de idioți: se pun restricții, lumea comentează. Se ridică restricțiile, lumea se plânge iarăși. Of…