G4Media.ro

BREAKING Socialiștii din Republica Moldova au depus moțiune de cenzură împotriva guvernului…

BREAKING Socialiștii din Republica Moldova au depus moțiune de cenzură împotriva guvernului din care fac parte

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care face parte din coaliția de guvernare, a depus azi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Maia Sandu, transmit site-urile de știri moldove. Moțiunea este citită chiar acum în plenul Parlamentului, iar votul trebuie dat în maximum 72 de ore.

PSRM a respins astfel inițiativa premierului, care și-a asumat răspunderea pe o modificare legislativă care i-ar permite să numească procurorul general.

PSRM e condus de președintele pro-rus Igor Dodon.

În replică la anunțul PSRM, Maia Sandu a spus că ”funcția de procuror general a fost tranzacționată pe sub masă. Am decis să procedez altfel”, potrivit Agora.md.

UPDATE Reacția MAE: ”România susține eforturile Prim-ministrului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși actualul impas politic. Reformele sunt critice pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și menținerea parcursului său european.

În calitate de partener strategic, România face un apel la responsabilitate politică, subliniind necesitatea ca liderii politici ai Republicii Moldova să identifice rapid consensul asupra unei soluții care să asigure stabilitatea, să păstreze calea către reforma justiției, să permită Guvernului să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și să continue parcursul european al țării”.

Foto: Igor Dodon / Facebook

Vom reveni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. „Ca la noi nu e la nimeni”. Dovada clara ca Basarabia e pamant Romanesc. 😀

  2. Au invatat de la PSD!

    • Ar fi bine să verifice cineva lista cu vizitatorii lui Livache de la Rahova, sau camerele pe lângă reședința lui (nu stiu unde si-a petrecut permisia) – apare un tip mai grasut cu o mecla de șef de organizatie locală de patrid comunist ? Ala e Dodon !
      Eu cred ca s-au văzut, că e prea mare coincidența și aberația !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.