G4Media.ro

BREAKING Șefa DIICOT a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei…

BREAKING Șefa DIICOT a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august / Se reia ancheta față de Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile

Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a anunțat marți că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august, potrivit unui comunicat transmis de unitatea de parchet.

Prin ordonanța semnată la data de 26 iunie 2020 de procurorul Doru Stoica au fost clasate acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei în dosarul 10 august. Acuzațiile împotriva executanților au fost, însă, trimise înapoi Secției Parchetelor Militare pentru continuarea cercetărilor.

Soluția de clasare este nelegală, au explicat pentru G4Media.ro mai mulți specialiști în drept, iar procurorul a comis mai multe erori. Ordonanța, o pledoarie înverșunată în favoarea intevenției în forță a Jandarmeriei, trebuia infirmată de șeful ierarhic superior, în acest caz de șefa DIICOT, Georgiana Hossu, care a lucrat la rândul ei în dosar la momentu preluării lui de la Secția Parchetelor Militare în urmă cu un an. (Detalii aici)

Hossu a revenit asupra ordonanței de clasare abia după ce decizia a fost puternic criticată, atât societatea civilă, cât și de liderii USR/PLUS și PNL. Procurorul general, Gabriela Scutea, a anunțat, pe data de 15 iulie, că „va cântări în cadrul controlului ierarhic” ordonanța de clasare, însă nu și-a asumat o decizie iar în urmă cu câteva zile a trimis-o înapoi la DIICOT.

Infirmarea clasării va trebui confirmată însă și de instanță, în acest caz de Curtea de Apel.

Comunicatul integral transmis de DIICOT:

Prin ordonanța din data de 04.08.2020, procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dispus următoarele:

1.    Admiterea plângerilor formulate de către petenți împotriva Ordonanței din data de 26.06.2020, emisă în dosarul cu nr. 2122/D/P/2019.
2.    Infirmarea în parte a Ordonanței din data de 26.06.2020 emisă în dosarul numărul 2122/D/P/2019 cu privire la dispozițiile de:
•        clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.1 Cod penal, participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la fals intelectual prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la uz de fals prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 323 Cod penal, complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, respectiv,
•        clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la fals intelectual prev. de art. 52 alin. 3 rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal și participaţie improprie la uz de fals prev art. 52 alin. 3 rap. la art. 323 Cod penal, respectiv
•        clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, cât și
•    clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal și uz de fals prev. de art. 323 Cod penal,

3.    Redeschiderea urmăririi penale
•      sub aspectul săvârșirii de către maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.1 Cod penal, participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la fals intelectual prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la uz de fals prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 323 Cod penal, complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, respectiv,
•       sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la fals intelectual prev. de art. 52 alin. 3 rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal și participaţie improprie la uz de fals prev art. 52 alin. 3 rap. la art. 323 Cod penal, respectiv
•       sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, cât și
•      sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal și uz de fals prev. de art. 323 Cod penal.

4.    Menținerea soluției de clasare dispusă în cauză cu privire la celelalte fapte.
Ordonanța a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P., urmând ca după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

58 comentarii

 1. Macar n-am beut degeaba.

 2. Or fi crezând că mai interesează pe cineva minciunile lor!

 3. Care-i problema G4 ? de ce nu merge comentariul asta ?

  „Georgino, ce inseamna frica de mas-media cand stii ca barbatu-tu are oaresce bube in cap iar tu scheleti in dulap !”

  • Ei vezi ca se poate ?! :))

  • Cât e campanie electorala merge orice, doar sa pună fraierii botul, apoi se clasează iar😁

 4. Redactia, hai repede cu un update, sa ne formam si noi o imagine despre ce inseamna „Menținerea soluției de clasare dispusă în cauză cu privire la celelalte fapte.”

  Care sunt restul de fapte? S-a strecurat Balerinul ala in alb si a scapat? 💡

 5. oare sunt procurori competenti verticali integri in tara asta sa afle si sa prezinte adevarul?

  verticali adica unii sa nu aiba bube si sa fie recunoscuti de catre comunitatea lor si de comunitate in general

 6. Nea Alifieee…, back in business, nene…!

 7. Alba-neagra, asta joaca DIICOT. Incredibil! Uite clasarea nu e clasarea, drept cine ne ia doamna Hosu??? Suntem la piata? Au redeschis dosarul sa-l mai tina nitel sa vada poate se prescriu faptele sau cum? Procurorul general tace in continuare in papusoi. Dl. Predoiu se face ca ploua in mijlocul verii…

 8. @Scara
  cred ca acum e valabila pancarta noastra cu cei 4 si Guta !
  Doamne Ajuta !

  • @un domn,
   Sa incercam sa bagam in completare si ceva la moda, cu Covide sau cu Pandemie:
   ”Asasinii de stiau
   De Covide se foloseau
   Si tuseau usor spre tine (Liviule)
   Sa te bage-n Pandemie… „

  • da da !

   am retinut ! sper sa avem parte de o actiune pe 10 08 2020, asa de Inceputul Saptamanii !

 9. Covide,
  Ne lasi si pe noi in 10 August sa ne adunam in P-ta Victoriei? Cu masca si cu respectarea regulilor de distantare, fireste…
  Jandarmeria,
  Asa ma incearca o pofta de gaz lacrimogen in plina figura, mai ales ca se spune ca la vederea buteliei Covidu fuge ca de Dracu’…!

 10. Carmen Dan trebuie citit printre randuri, s-au a fost clasat?

 11. Halucinant!!
  Pai, madam Giorgiana Hosu a fost Procuror de caz in acest Dosar, alaturi de Procurorul Doru Stoica, ea NU a stiut(e Sefa la DIICOT sau e sira de coceni sau gluga de paie, cum se spune in popor??!), ea NU si-a pus Semnatura pe Decizia de Clasare prin Ordonanței din data de 26.06.2020 a Dosarului 10 August, Clasare Anuntata Public in 15 Iulie 2020?!
  NU trecuse pe la ea pana in 15 Iulie 2020 aceasta Solutie, adica Clasarea Dosarului 10 August, ea a AFLAT abia DUPA anuntul public de aceata Clasare(!??), de ce dna Hosu NU a Infirmat INAINTE de Anuntul public, de ce DUPA anuntul public si mai ales abia AZI DUPA scandalul public si Scrisoarea de Ieri a AIJ?!
  Pe Ordonanta de Clasare din 26 Iunie exista si Semnatura Giorgianei Hosu?!
  Ce naiba e harababura asta?!
  CINE raspunde?
  Adica, AZI dam Cumunicat ca, pur si simplu, dna Hosu a infirmat Clasarea, dar pana AZI CE a FACUT dna Hosu ca Sefa a DIICOT si ca Procuror de caz in acest Dosar?
  Are ea habar ce e in acel Dosar sau a aflat abia ACUM?!
  Mi se pare halucinant, ca acum DUPA scandal sa vina dna Hosu si curata ca lacrima sa ne anunte ca infirma Clasarea in cazul sefilor Jandarmeriei!!
  NU a stiut de Dosar, ce naiba SEFA la DIICOT e ea, mai ales ca e si Procuror de caz in Dosar?!!!
  Halucinant!!
  NU, TOT Dosarul trebuie REFACUT iar cei care sunt RESPONSABILI de aceasta intorsatura, de neinteles pentru PROFESIONISTI, sa RASPUNDA!
  Legislatia le permite acestor Procurori ca AZI sa SCRIE una in Dosar iar MAINE sa revina la 180 de grade si sa SPUNA cu totul altceva?
  Ce naiba Justitie e asta?
  Ce INCREDERE sa mai ai in astia, de-acum la fiecare Dosar o sa intreb: In cat TIMP procurorii se vor intoarce la 180 de grade?!
  Daca NU iesea Scandal mare, ramanea Clasarea bine mersi?!
  CUM e posibil, in ce Tara suntem cu asemenea bulibaseli la nivel de Institutii atat de Importante intr-o Tara?
  Ce va scrie MCVul despre Romania si DIICOT si Parchetul general si Statul de drept al lui Johannis?!
  Giorgiana Hosu va ramane sefa la DIICOT, Dumnezeule, dupa o asemenea bulibaseala, INADMISIBILA la asemenea nivel???!
  DEMISIA, imediat!
  Predoiule si tu ar trebui sa demisionezi, TU le-ai numit pe Hosu si Scutea, in ciuda Avizelor NEGATIVE(sunau rau de tot aceste Avize negative!) de la Sectia de Procurori a CSM!
  Dle Johannis, din pacate, nu e zi in care PNLeii sa nu calce-n strachini?!
  A-propos, Rares Bogdan mai e la PNL sau a trecut la PSD, ca tace si el pe subiect, fix precum PSDeii??!!!!

  G4media, va rog sa dati postarea!!

  • Nu degeaba a primit aviz negativ, dar cu un presedinte care doreste „democratie” si conduce ca un tiran ce asteptari sa ai…

  • @lili, din pacate suntem o mana de oameni care aveam aceasi reactie, pt. care mersul acestui dosar este HALUCINANT de la cap la coada….in cateva luni de zile din10 August 2018 se putea rezolva dosarele abuzurilor mici cu reducerea pedepselor in caz de colaborare. Toti jandarmii i-ar fi dat in gat pe superiori, ca doar nu o sa faca puscarie pt. ei. si cand ai terminat cu toate astea, ai rechizitoriu bogat pt Paraschiv si alde astia. Deja trebuiau sa fie la zdup! 2 ani de batul pasul pe loc pt o chestie cu mii de martori este incredibil!

 12. Dar ce-mi vad ochii atat de incercati de vreme: ”Freddie Mercury” Paraschiv a fost scos din ancheta, probabil pentru ca e prieten la catarama cu sotul duamnei procuror-sef ?!

  • @Scara:
   Cand scapa unul, trebuie sa existe si „victime colaterale : Cazan, Cucos, Chirica, Sindile ! :))))

  • Corect, nici urma de Paraschiv, e curat ca lacrima!!
   Inca SPER ca acest Dosar sa nu ramana asa, SPER ca dna Hosu sa isi dea DEMISIA sau sa fie DEMISA, iar Dosarul sa fie RELUAT in intregime, altfel PNL va PLATI cu varf si indesat, mai ales ACUM dupa aceasta intoarcere cu 180 de grade a Giorgianei Hosu: adica, iese scandal, SCHIMBAM Decizia la 180 de grade!
   Halucinant, cum e posibil asa ceva?
   Cum e posibil ca Giorgiana Hosu sa ramana pe fucntie, la fel Dna Scutea, la fel Predoiu!??
   TOTI 3 ar trebui sa plece, Rares Bogdan ce zici, mai traiestI?!
   Rusine, nu mai vad nici o sansa de SCHIMBARE in bine in tara asta, ultima SPERANTA a fost Johannis(NU PNleii, pe ei ii stim de cand cu alianta USL!), dar s-a dus speranta mea…
   Inca 30 de ani Romania va fi tot asa, cu asemenea Institutii si cu asemenea conducatori.

  • Dar cu duamna Ministru Carmenus ce s-a intamplat de nu e pe lista? Ca surioara lui nea Alifie nu mai poate de nerabdare s-o vada intrata pe poarta grea de la Targsor…
   PS. Si de ce infirmarea clasarii trebuie validata de Curtea de Apel , ca doar clasarea in sine n-a fost confirmata de vreo curte, ograda, gospodarie?
   Nu cumva astia se joaca cu nervii nostri?
   Covide, sa fii gata de atac…!

  • Asa cum va tot spun de ceva vreme incoace si unii dintre voi , nu toti , nu doriti sa intelegeti ,fiecare lucru trebuie facut la timpul lui si asta este valabil si pentru anuntul cu marirea pensiilor . O multime de rude si prieteni ma tot intreaba in fiecare zi : cind anunta astia marirea pensiilor ca trebuiau sa o faca de luni de zile si raspunsul meu este mereu acelasi , vor face anuntul atunci cind cei care ne dau banii, sub forma de imprumut ,vor dori sa faca asta(sa ne dea banii ca parte a unor intelegeri clar exprimate si daca se poate cu o dobinda cit mai mica extinsa pe cit mai multi ani ) urmare a unor intelegeri (marirea pensiilor se face din banii altora ce vor fi imprumutati doar de guvern ). Marirea va fi graduala, cu un inceput undeva spre 20 de procente si vor exista inca doua sau trei etape (functie de cit de mare va fi procentul initial) Schimbarea asteptata de toti si de voi banuiesc , este o actiune umana ,facuta de oameni ce mai si gresesc , sau daca credeti ca voi stiti tot ce se intimpla va inselati . Nu trebuia decit sa ascultati cuvintele, putine, dar clare ale Presedintelui Romaniei si sa incercati sa nu va grabiti , dar cum nu puteti , ajungeti exact acolo la ce v-am spus mereu si presedintele doar o singura data : sa speram ca in final legea va fi respectata . Totul este in grafic si nimic nu poate fi modificat indiferent de ce vor face cei care se impotrivesc .

  • Paraschiv e nevinovat. El n-avea cum sa dea ordine intr-un dispozitiv militar care contracara lovitura de stat. Cine-si inchipuie ca ofiterii merg la lupta in pantaloni de in, espadrile si esarfa de bulangiu la gat? La fel si ceilalti sefi care se plimbau in civil prin spatele dispozitivului, n-au cum sa fie vinovati. Erau din intamplare acolo, cautau o shaormerie.
   Daca se reface ancheta, poate DIICOT lamureste si aspectul asta. Si de ce isi acoperisera jandarmii indicativele. Si multe-multe alte chestii neclare (de exemplu, cine si la ce ora a semnat celebrul ordin de interventie si de ce isi pasau toti pisica moarta dupa aia).

  • Asa cum va tot spun de ceva vreme incoace si unii dintre voi , nu toti , nu doriti sa intelegeti ,fiecare lucru trebuie facut la timpul lui si asta este valabil si pentru anuntul cu marirea pensiilor . O multime de rude si prieteni ma tot intreaba in fiecare zi : cind anunta astia marirea pensiilor ca trebuiau sa o faca de luni de zile si raspunsul meu este mereu acelasi , vor face anuntul atunci cind cei care ne dau banii, sub forma de imprumut ,vor dori sa faca asta(sa ne dea banii ca parte a unor intelegeri clar exprimate si daca se poate cu o dobinda cit mai mica extinsa pe cit mai multi ani ) urmare a unor intelegeri (marirea pensiilor se face din banii altora , ce vor fi imprumutati doar de guvern ). Marirea va fi graduala, cu un inceput undeva spre 20 de procente si vor exista inca doua sau trei etape (functie de cit de mare va fi procentul initial) Schimbarea asteptata de toti si de voi banuiesc , este o actiune umana ,facuta de oameni ce mai si gresesc , sau daca credeti ca voi stiti tot ce se intimpla va inselati . Nu trebuia decit sa ascultati cuvintele, putine, dar clare ale Presedintelui Romaniei si sa incercati sa nu va grabiti , dar cum nu puteti , ajungeti exact acolo la ce v-am spus mereu si presedintele doar o singura data : sa speram ca in final legea va fi respectata si din acel moment trebuia sa realizati (actualul presedinte este unul ce nu arunca in zadar cu propriile cuvinte ) Totul este in grafic si nimic nu poate fi modificat indiferent de ce vor face cei care se impotrivesc . Dupa alegeri , ce vor fi cistigate cu un procent de peste 65 de puncte dupa redistribuiri de USR_PLUS si PNL -ORBAN . lucrurile se vor schimba radical .

  • Scara , Paraschiv nu a fost el degeaba imbracat in costul lui atit de vizibil si nu degeaba a dat din miini ,mai ceva ,ca paletele din morile de vint ale Iscusitul hidalgo Don Quijote de La Mancha creat cu atita gentilete de Miguel de Cervantes Saavedra.

  • „…cu eșarfă de bulangiu la gât..” :)))
   „…dat din miini ,mai ceva ,ca paletele din morile de vint ale Iscusitul hidalgo Don Quijote de La Mancha…” :)))
   Aveți milă de bătrânețile mele, că doctorul zice că la 666 de ani nu e ca la tinerețe si pot in orice moment să întind copita, chiar si distrându-mă copios…!

 13. De mutrița gingasa a sefei Diicot se sperie Covidu. O poza cu Ginuta hossu la intrarea in fiecare spital suport si fuge Covidu’19 si Covidu’20!!!

 14. De mutrița gingasa a sefei Diicot se sperie Covidu. O poza cu Ginuta hossu la intrarea in fiecare spital suport si fuge Covidu’19 si Covidu’20!!! Daca Ginuta aresta imediat toata familia lui Gheorghe Dinca poate o gasea pe Alexandra. Dar Ginuta nu a vazut rapirea Alexandrei de catre Dinca asemeni unui act terorist si sa procedeze in stil francez.

 15. „Hossu a revenit asupra ordonanței de clasare”-adica exista 2 rezolutii inscrise la diferite intervale de timp, pe acelasi document???Pai, nu are voie!Sau exprimarea in articol este gresita?

  • E melteana, ce asteptari ai de la ea?

  • Cred ca e o diversiune, practic DIICOT anunta redeschiderea PARTIALA a Dosarului, doar in ceea ce priveste Sefii Jandarmeriei, dar asta cu mentiunea finala ca: „Menținerea soluției de clasare dispusă în cauză cu privire la CELELALTE fapte.”
   Adica, ceea ce urmeaza NU va putea ajunge si la Carmen Dan, la Paraschiv, la Dragnea…la cei care au dat Ordinul politic!
   Adica, asa cum ne spunea dl Johannis in August 2019, la 1 An de la violentele Jandarmeriei: „10 august este una dintre marile tragedii postdecembriste. Guvernul PSD și-a atacat proprii săi cetățeni. Evenimentele trebuie elucidate. Trebuie aflat CINE a dat Comanda POLITICA”, a spus președintele Iohannis, cu prilejul demarării strângerii de semnături pentru campania prezidențială, în Piața Universității.
   Acum, NU il mai intereseaza deloc CINE a dat Comanda politica???!!!
   Cred ca e o diversiune, cred Dosarul trebuie RELUAT in intregime de Parchetul Militar, ACUM ca DIICOT a spus clar ca NU a fost lovitura de stat, Parchetul Militar trebuie sa ancheteze, asa cum trebuia de la inceput, imediat ce DIICOT a constatat ca NU a fost lovitura de stat, deci Dosarul NU e de Competenta DIICOT!
   E o diversiune!
   TOT Dosarul sa fie reluat de Parchetul Militar si sa raspunda si cei care au DAT comanda poltica, fix cum ne asigura dl Johannis anul trecut, la 1 An de la Violentele din 10 August!
   Altfel, pe langa acarii paun deja trimisi catre Parchetul Militar, ar putea raspunde alde Cazan, Sindile si Cucos, DAR nici o raspundere la decidentii POLITICI, adica dna Carmen Dan si Liviu Dragnea, cei care au comandat la varf Violentele de la 10 August 2018!

 16. Dar de procurorul ala poet/gradinar, ala cu brazdele de panselute, ce parere are sefa DIICOT? Il lasa sa mai judece si alte dosare, sau il trimite la brutarie?
  Nu s-ar impune o cercetare disciplinara pentru ce aiureli a scris in alea 235 de pagini?

 17. si cine raspunde?

 18. ii mai ramasesera niste comparatii in repertoriu si nu erau in dosar si vrea sa la puna acum, nu?
  tampita o da din gafa in gafa. ma rog, oamenii lui iohannis.

 19. Mda… paine si circ pentru gloata …

  Daca as fi in locul lui Iohannis i-as epura pe toti cei care sunt numiti si eliberati din functie prin decret prezidential: procurori, judecatori, procurori sefi etc. Pe toti!
  Dar nu sunt eu presedinte….

  Emiterea decretelor de eliberare din functie ar produce imediat consecinte juridice, iar din momentul publicarii in MO toti cei eliberati din functie ar ramane instantaneu fara indemnizatii, privilegii si putere de decizie…

  Un punct aparte il reprezinta personajele cu rol de decizie in dosare precum „10 august”, „mineriadele”, „revolutia” … toti cei insarcinati cu instrumentarea si cu judecarea lor trebuie eliberati din functie imediat, fara niciun fel de discutie, pentru ca argumentul suficient si necesar este ca au facut tot ce le-a stat in putere sa nu faca nimic in acele dosare, iar daca au facut ceva, au facut doar ca sa creeze impresia ca au facut ceva.

  PS
  In dosarul „10 august” este de neimaginat cum a putut un procuror sef sa infirme doar in parte solutia procurorului de caz, doar cu privire la fapte de abuz in serviciu ale unor sefi ai jandarmilor … cu faptele comise cu intentie vadita si in mod conspirat de catre politicienii cuputere decizie, respectiv o actiune sistematica si coordonata impotriva populatiei care isi exercita dreptul fundamental la protest, prin masuri armate (interventia cu lacrimogene este o actiune armata, pentru simplul fapt ca lacrimogenele nu se vand in raft la market, ci sunt dispozitive de interventie pentru dispersare), asta este o fapta sanctionata de dreptul international umanitar de care madam procuror sef n-a auzit, pentru ca la Facultatea de drept s-a invatat numai despre „infractiuni contra pacii si omenirii” preluate din dreptul societic… N-are rost sa-i explic eu diferentele care oricum la cat e de sef i-ar fi imposibil sa accepte alte opinii.

 20. La Punctul 4 din Comunicat scrie negru pe alb:
  „Ordonanța a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în vederea Confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P., URMAND ca după rămânerea definitivă, DOSARUL să fie DECLINAT către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare.”
  Pai, DACA nu a fost lovitura de stat si asta e motivul pentru Declinarea Dosarului catre Parchetul Militar, DE CE in final citim: „Menținerea soluției de clasare dispusă în cauză cu privire la CELELALTE Fapte.”
  De ce se „mentine solutia de clasare pentru celelalte fapte”, de ce NU ajung TOATE faptele,(EXCEPTIE fapta privind lovitura de stat!) inapoi la Parchetul Militar?!!
  E CLAR acum ca DIICOT recunoaste ca Dosarul(nefiind Lovitura de Stat!) NU era de Competentta DIICOT!
  Deci: TOT Dosarul trebuie RELUAT de Parchetul Militar, de ce trimite inapoi la Parchetul Militar NUMAI ce si cum VREA dna Hosu?!
  NU cred ca acest Dosar va ramane asa, NU e in regula, Competenta DIICOT e marea problema cu acest Dosar!

  • Ce te faci, mereu nu se intimpla cum vrei tu , macar incerci sa creezi o stare ,dar bobirnacele sunt dureroase pentru nasucul tau . Sa nu zici ca iar te-a intepat albina.

 21. Ar fi fost culmea ca pentru niste oarecare precum Cucos (ala care se uita dupa dumezeu pe sub birou), Cazan sau Sindile, aflati in sludarirea altor oarecare , la fel de nesemnificativi, precum Dragnea, Dancila ori Carmen Dan, sa se mobilizeze o societate intreaga impotriva establismentului actual.

  Nu ajungea ca promisiunile cu reformarea, resetarea ori restructurarea statului, lansate de KWI au ramas simple vorbe in vant, nu ajungea ca Orban a mentinut in functii mai toti pesedistii din „deconcentratele” din teritoriu iar acum se roaga ca prostii ca pandemia sa treaca de la sine, mai trebuia sa-i scape si pe analfabetii aia care stau la ingrasat juma de cincinal pe banii publici pentru ca atunci cand trebuie sa-si scoata si ei banii pe slujba, au pus pulanul pe noi.

 22. Pe intreaga planeta, politistii sunt obisnuiti cu fustele in cap ale infractorilor. Cine sa se priceapa mai bine la drepturile arestatului, la cata bataie poti sa dai politiei, la cat maidanism cu incendiere e permis, decat infractorii?

  • „Maidanism”? Încă vă doare, ruşilor, vă doare că Ucraina nu mai vrea să fie sub jugul rusesc.

 23. Doru Stoica este o rusine pentru breasla procurorilor si o mizerie in Sistem. A beneficiat de salariu 5000 Euro/luna si tocmai a iesit cu pensie speciala de 4500 Euro/luna. Sa ajungi sa te transformi in avocatul jandarmilor si sa preiei stiri false fabricate de oamenii PSD este sfidator cat de nesimtit a fost acest procuror. L-a demontat Malin Bot cu probe. Trebuie deferit justitiei pentru incompetenta, abuz in serviciu, favorizarea infractorilor care au batut in Piata Victoriei ca la fasole. Predoiu este un mizerabil cu apucaturi securiste. Rusine Rares Bogdan, Klaus Iohannis, Ludovic Orban care ati tacut si nu v-ati exprimat o opinie obiectiva fara de clasarea mincinoasa a dosarului pentru care a vuit presa internationala. De ce au fost acoperite numerele de pe casti sau au fost modificate neregasindu-se numele purtatorilor? Va dati seama cum nenorocitul asta de procuror a luat dosarul de la Parchetul Militar in baza unei plangeri depuse de un mincinos dovedit si anchetat penal de DNA. Asa s-a schimbat competenta datorita unor manevre ale unui om papusa manevrat de Dragnea si acolitii sai.

  • Nu vreau sa platesc pensie unui „Dorel” care considera ca protestatarii erau niste „buruieni” care trebuiau „intorsi la stadiul de brazda”, pentru ca erau „iremediabil compromisi”.
   Nea Dorele, ia-ti compunerea de clasa a treia si sterge-te la fund cu ea. Apoi mergi sa-ti dea pensie ala care te-a pus sa scrii asemenea elucubratii. „Buruienile” refuza sa-ti mai plateasca pensie!

 24. Mare smecherie!
  Aceeasi veche stratagema:
  Intai va iau tot, va las o vreme sa va plangeti – intre voi, asa sa va umpleti de muci si lacrimi unii pe altii mai lasi sa se usuce apoi vii cu ceva… hai ma ca nu e totul pierdut! Si ne mai dau niste tinte de aruncat cu flegme in ele. Ca oricum nu ne sunt permise alte munitii.
  Explicati-mi va rog, daca nu a fost nici macar incercare de tentativa de lovitura de stat, ce mai cauta diicotii in spetza asta?
  Inapoi la Parchetul Militar sa-si continue ancheta intrerupta pe motiv de lovitura de stat – la care visa dragnea si acolitii sa incadreze evenimentul, inca cu o saptamana inainte de a se produce.

  • Populimea ori e nesimțită, ori e proastă, ori îi place să înghită încontinuu….

 25. De ce mai este Giorgiana Hosu in functie? Cata credibilitate mai poate avea aceasta coada de topor a interlopilor in functia de sef DIICOT?

 26. interventia individei nu e intamplatoare. au schimbat calimera. musamalizarea continua!

 27. DEMISIA HOSU. Doru Stoica a fost doar un executant. Tu ai preluat dosarul de la Parchetul Militar si l-ai instrumentat. Competenta a fost a DIICOT in baza unei plangeri facuta de un nemernic care este anchetat pentru marturie mincinoasa in dosarul trezorierului PSD Mircea Draghici. Cum ai putut sa stabilesti veridicitatea plangerii aluia? Doar ati tras de timp sa scape Dragnea si toti acolitii sai. Prosti ar fi ofiterii jandarmeriei sa ia totul asupra lor mai ales ca Sindile si Cucos sunt beneficiarii unor pensii speciale de 10.000 lei fiind pensionari la doar 43 de ani. Predoiule mars afara din Guvern esti doar un pacalici combinator. DEMISIA HOSU, DEMISIA PREDOIU, DEMISIA SCUTEA. Scutea sa-ti fie rusine ca nu ai avut curaj in tine. Toti nu ati primit aviz de la CSM dar mamaliga de la Cotroceni v-a pus in functii. Dulapul m-a dezamagit si mai este si mincinos cand toarna la Bruxelles ca nu sunt probleme cu Statul de drept. Pai nea Iohannis ce neamt cinstit esti mata?? Doru Stoica, Hosu, Scutea ce sunt domne? Daca se musamalizeaza asemenea dosar in bataie de joc la propriu ne dam seama de ce alte dosare mici, cu oameni simpli, sunt facute praf. Un stat care nu are justitie este un stat anormal si primitiv.

 28. problema e mai complicata!

  mitingul a fost ilegal, nu a respectat legea nr.60/1991, art.2, lege care precizeaza conditiile in care trebuie sa se desfăşoare un protest…

  daca dai vreo sanctiune sefilor jandarmeriei, acestia vor da statul in judecata, pentru ca mitingistii nu au respectat legea, or rolul organelor de coercitiei este acela de a restabili legea!

  articolul din legea in cauza prevede:

  *Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării acestora, în care trebuie să menţioneze:

  denumirea sub care este cunoscut grupul organizator;
  scopul;

  locul, data, ora începerii şi durata acţiunii;
  traseele de afluire şi defluire;

  numărul aproximativ al participanţilor;
  persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare;

  serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei.*

  mitingistii nu au respectat nici una din cerintele legii!

  vor gasi vreo 3 jandarmi care au facut abuz de forta…..nu vedeti ca la turbulenti s-au inchis dosarele?

  aici se discuta daca legea a fost respectata de la inceput pana la sfarsit….

  Or inceputul inseamna incalcarea legii…

  Punct. Restul sunt vorbe, frustrari, ameteli….

  • stefanele cel mic, mic de tot, vezi ca ilegal a fost si mitingul din decembrie 1989. Si tu iti dai cu parerea pe baza rezultatelor de atunci.

   Sau poate tu plangi oranduirea dinainte?

   Pies. Cauta notiunea de „miting spontan”, si spune-mi cum as putea sa cer aprobare cu trei zile inainte.
   Da, o sa-mi spui ca de mitingul in cauza se discuta cu ceva luni inainte, la care eu o sa-ti aduc aminte ca un grup oarecare, nu neaparat gio, a „rezervat” cateva zone strategice din Bucuresti, printre care si trotuarul din fata primariei capitalei, pe un an intreg, pe motiv ca ei fac manifestatii acolo. SI cum legea nu permite doua manifestatii in acelasi timp, primarizda s-a asigurat ca ei nu-i face nimeni galagie la ferestre.
   In piata Victoriei n-a putut sa faca acelasi lucru, chiar daca a incercat ceva cu niste targuri de craciun, specialitatea ei, pentru ca s-a inflamat opinia publica.

   Ideea e ca orice lege poate fi ocolita, mai ales daca e facuta de „specialistii” Ciordache si Niciolichea.
   Dar sa ai pretentia de la mine sa-ti respect legile, cand tu le incalci in fata mea, e deja rautate in forma continuata.

 29. !Ion

  Stimate domn,

  1. sunteti in eroare de concept, pana in 1989 legile erau facute de cei care detineau controlul statului, dupa 1990 legile sunt facute de *societate*…

  eu nu am adus in discutie, asa cum insinuati, situatia din 89, ci situatia din 2018! cu tot respectul o spun, dati dovada de viclenie…

  deci in primul caz vorbim de societate totalitarista, in al doilea caz de o societate democrata…

  in primul caz te supui fortei, in al doilea caz te supui dreptului!

  va lipseste cultura generala….

  daca l-ati fi citit pe Rousseau ati fi stiut: *Dacă trebuie să te supui de nevoie, nu te mai supui din datorie; iar dacă nu mai ești silit să te supui, nici obligat nu mai ești. *

  in multe din situatii de dupa 1990, fie ca vorbim de mineriade, ocuparea drumurilor nationale, ocuparea pietelor publice legea nr. 60/1991 a fost incalcata, adica a fost incalcat dreptul!

  prin incalcarea dreptului se incalca libertatea omului!

  si cum am dat o idee din Rousseau va rog sa-mi permiteti sa va mai ofer una, tot a lui: * „A renunța la propria libertate înseamnă a renunța la calitatea ta de om, la drepturile și chiar la datoriile umane. *

  2. despre respectivul miting s-a stiut cu multe zile inainte! televiziunile ne-au aratat pe unul care a spus ca in 10 august va curge sange!

  Mitingul a avut initial un organizator, care a depus cerere si apoi s-a retras din functia de organizator!

  a fi onest este o cerinte absolut necesara in raport cu propria constiinta, daca doriti sa ma faceti sa cred altceva!

  3. am minima pretentie sa fiti coerent! deci pe de o parte sustineti ca mitingul a fost spontan, banuiti ca o sa va aduc o replica si creati o alta situatie!

  pai ori e una, ori e alta!

  Mitingul nu a fost spontan, toata chestia cu organizator care s-a retras a fost o cacialma, ca sa existe miting, dar sa nu existe raspundere!

  Daca Nicolicea si Iordache au organizat vreun miting fara sa obtina aprobare, trebuie sesizat parchetul!

  Ca unii au luat aprobare si au *monopolizat* un anume spatiu nu se sustine, pentru ca legea 60/1991 prevede

  *locul, data, ora începerii şi durata acţiunii;
  traseele de afluire şi defluire;*

  si ca atare, daca cuiva i s-ar fi respins cererea de organizare a unui miting, pe considerentul pe care l-ati adus in discutie, care nu este legal, cel in cauza ar fi trebuit sa se adreseze Avocatului Poporului cu aceasta speta!

  si apoi chiar nu cred ca mitingurile au avut-o in vizor pe doamna Firea!

  Cismigiul are valente de loisir, nu reprezinta nicidecum un punct simbolic central in spatiul urban si in spatiul social!

  asa ca daca unii si-au dorit sa faca un miting acolo, faptul ar fi aparut drept o gluma!

  miting in Cismigiu, hai sa fim seriosi! acolo te dai cu barca…bei bere..mai joc o tabla…

  cum le zise poetul:
  *.. Aici vine toată mâna, și s’amestecară împreună
  eleganță, lux, mândrie, maniere și turnură,
  vorbe dulci și complimente sbor din fiecare gură.
  Câte un june c’o grizetă, prin tufișuri că se pierde….*

  mizele au fost altele in august 2018!

  va spune ceva conceptul grec epimeleia heatou?

 30. @stefan cel mic, mic de tot
  dvs sunteti in eroare! Indiferent ca-careva si-a arogat pentru un moment calitatea de organizator, (cine l-a bagat in seama?) mitingul s-a desfasurat pentru ca cei care au partcipat voiau sa protesteze si aveau dreptul constitutional s-o faca. Aici preluati legenda psd copy/paste
  La fel cum cineva isi arogase fara nicio baza pozitia de organizator, guvernul psd (danciladragneascarmendan) declarase deja cu o saptamana inainte, mitingul drept „tentativa de incercare de lovitura de stat” 🙂 , recte atentat la sediul guvernului si tentativa de bolcare a guvernului… care era in concediu la ora aia deci si daca voiai nu aveai pe cine spanzura… si daca voiai sa dai ordine de ce trebuia s-o faci din sediul guvernului, ca orcum, stampila nu mai este necesara?… 🙂
  A cere demisia guvernului este un DREPT (implicit din dreptul de a protesta).
  Iar faptul ca Guvernul s-a pregatit de acest „carnaval” mai bine decat protestatarii denota premeditarea din partea Guvernului nu din partea protestatailor.
  Daca ati fi vazut situatia „loco” si nu din transmisiuni ati putea vedea diferenta.
  Cred ca, in cazul de fata dreptul dvs la opinie este egal cu al oricarui cetatean din Tasmania, nu aveti relevanta.
  PS
  Rousseau nu prea mai inseamna acum „cultura generala”. Va dati mare!
  Or mai fi si altii care l-au citit SI pe Rousseau dar cu tot regretul, nu e aplicabil … ce mai conteaza?
  Nici Rouseau nici dvs nu ati fost de fata.
  PPS.
  Ca sa intelegeti si dvs mai bine, ca va vad mai scolit decat psd: Lovitura de stat, in cazul de fata, daca ar fi fost sa fie, ar fi insemnat nu neaparat ca sediul guvernului sa fie ocupat (prin forta, … a cui?? ca forta era doar la guvern si la „protestatarii” inchiriati de guvern de la galeriile de fotbal) apoi, ocupantii sa aiba pregatit un guvern (fie si provizoriu) pregatit, deci sa se inscauneze si sa preia comanda prin forta.
  Ori, comanda organismelor de forta ale statului, era deja oculta (si asa a ramas pana in ziua de azi, din moment ce DIICOT si-a declinat autoritatea) pentru ca guvernul afalt in functiune nu si-a precizat nici atunci nici dupa aia, schema de comanda pentru coordonarea actiunilor de represiune; daca mai stiti, carmendan nu a fost efectiv la comanda, doar trecea pe acolo,, dancila era la mare, dragnea (participa dar ) nu se baga , ca orice c01urajos…

  asadar despre ce putere sau lovitura vorbim? Pana si Ilie Verdet pe 22 decembrie 89 avea un plan mai bine desenat, pentru lovitura de stat.
  Si, de ce ar fi contat din ce cladire se exercita comanda, fiindca nici psd nu exercita comanda din sediul guvernului?

  PPPS
  Ce ziceti de 11 august? A doua zi eram aproximativ aceiasi in piata (mai putin cei convocati in ziua dinainte, de Guvern pentru scandal) iar jandarmii erau echipati in camasute cu maneca scurta (aproape ca ne cereau scuze pentru ziua de ieri… vorba vine). Pana si fata aia „abuzata de protestatari” dar salvata tot de protestatari, nu de colegii ei, cu o seara inainte, era bine-mersi … deci daca asta voiam intram in Palatul Victoria si puneam Guvern nou in locul dancilei. Cu flori!

 31. !Inapasevedeinvers

  1. A fi cetatean inseamna a respecta legile tarii. Nimeni nu are dreptul sa incalce legea, oricine ar fi. Nimeni nu este mai presus de lege.

  Si cand protestezi, care este un drept constitutional, trebuie sa o faci incadrandu-te in lege. Daca nu respectam legile, nu mai suntem cetateni, nu mai exista libertate, nu mai exista stat. Punct.

  Toate mineriadele, toate situatiile de ocupare ilegala a drumurilor nationale, de ocupare a spatiului public fara a respecta legea nr. 60/1991 au insemnat un atac la adresa statului constitutional.

  In aceasta situatie nu conteaza continutul protestului.

  Nu asta este tema pe care am adus-o in discutie, miza protestelor, modul de reactie al autoritatilor…

  daca jandarmii au aplicat legea, daca au facut exces de putere…e treaba autoritatilor sa lamureasca aceste aspecte care sunt tehnice, masurabile. Am o indoiala ca se va ajunge aici pentru ca nu se va dori sa se stie dedesubturile evenimentelor. In politica nu exista intamplare.

  2. La un anumit nivel lucrurile se stiu cum stau. O sa avem ceva surprize peste cativa ani.

  Acum asistam la o lupta preelectorala. Bataliile la noi suntem pentru putere, iar prin putere, pentru accesul la resursele statului, deci sunt batalii legate de interesele capitalului.

  Care sunt clicile, gastile, institutiile implicate in aceste batalii nu le cunosc, vad decizii surprinzatoare, pensionari surprinzatoare, voci care se reactiveaza pentru ca primesc un telefon.

  Lumea politica romaneasca estelipsita de transparenta, iar mitingul din 10 august tine de aceasta lume nontransparenta, oculta.

  Ce ar fi fost daca un partid politic sau un ong ar fi anuntat ca organizeaza un miting de protest, solicitand aprobare in conditiile legii? Singurul raspuns pe care-l am in minte este ca nu s-a dorit transparenta. De ce? Nu pot sa-mi dau seama.

  3. fundamentele modernitatii le gasim la Hobbes, Locke, Rousseau, Monteaquieu, Mill, Tocqueville…Lectura lor v-ar permite sa intelegeti care au fost principiile care au stat la temelia occidentului. Trebuie sa fim, mental, acolo.. Nu este o mare mandrie sa spui ca nu-i cunosti pe respectivii ganditori.

  Dumneata pesemne sunteti leninist in spirit si educatie, impregnat de ideile din *Statul si revolutia* cum ca * Democraţia este un stat care recunoaşte supunerea minorităţii faţă de majoritate, adică o organizaţie pentru constrîngerea sistematică a unei clase de către altă clasă, a unei părţi din populaţie de către cealaltă.* si ca toata povestea ca un guvern se schimba prin alegeri ar reprezenta o eroare colosala!

  Ca individ aveti tot dreptul sa va alegeti zeul la care sa va inchinati, ca cetatean inseamna ca nu aderati la valorile de tip occidental. Pe ele le regasiti citind respectivii ganditori.

  Imi este clar ca un activist de partid, acum, ca si alta data, nu da doi bani pe studiul cartilor fundamentale de filosofie politica. El asculta de ce-i spune partidul.

  Divagatiile nu se pot comenta.

  • Domnule, „stefan cel mic, mic de tot” dreptul de a protesta este un drept de neingradit. PUNCT.
   Daca este exercitat de o persoana sau de 100000 este la fel.
   Daca aveti dovezi ca pe mine plus alti 100000 ne-a chemat cineva casa daramam guvernul (asa cum se gasesc la mineriade, ca tot dati exemplul asta) atunci s-ar chema ca aveti argumente, altfel, lasati-o cu cultura dumneavoastra de bibiloteca de 200 de ani. Ganditi-va ca nu sunteti singurul care ati citit dar faptul ca evocati aceste lecturi este doar dovada ca vi s-au parut foarte greu de parcurs…
   Protestul organizat pe care il preconizati dvs este exact exemplul de maoism pe care il evocati mai inainte. De fapt asta era planul lui Iliescu pe 22.12.1989 : toti terbuia sa ne inregimentam in FSN (ca in PCC) iar opozitia sa fie si ea „statutara”, adica cu permisiunea ultimului pe lista… Opozitia reglementata exista in PCC si acum.
   Mineriadele au fost, in genearl riposta FSN-psdpdsr la proteste, nu au fost proteste in sine sau manevre generate de lupte intestine.
   Sunteti in continuare in grava eroare si cred ca discutam degeaba, daca ati ajuns sa ma definiti „leninist” dupa ce sustinet ca trebuia sa am aprobare de la guvern ca sa fiu in piata pe 10.08.2018 iar Guvernul (psdancila) avea dreptul sa bata oameni care se predau (?), dar nu s-a indreptat nicio secunda impotriva celor cu adevarat violenti. Pentru ca aceia erau convocati chiar de catre ei.
   Urmariti si secventele cu incendierea brazilor ornamentali si chiar cu violentarea jandarmeritei – care a fost salvata de cetateni, nu de colegii ei – acestia au abandonat-o fara ca sa obtina un avantaj tactic (din prostie sau intentionat ca sa existe „caz”?).
   E penibil sa pretindeti ca trebuia sa avem aprobare tocmai de la guvernul care isi arogase dreptul de a constri un sistem de legi specializat efectiv pentru a salva de la puscarie infractorii.
   Ati marcat deja care este raspunsul autoritatii, citand cazul „rezervarii” spatiului de la Cismigiu. Ca sa nu mai zic cum s-a straduit Firea sa tina rezervata piata victoriei cu targul de craciun…
   Repet: nu ati fost acolo si vorbiti doar ca sa ne aratati ca ati citit „Hobbes, Locke, Rousseau, Monteaquieu, Mill, Tocqueville…” Nici ei nu au fost acolo…
   A citi si a memora nu insemna implicit a intelege…

 32. !Inapasevedeinvers

  Mitingul a fost ilegal. Nu a avut organizator, nu a avut aprobare, nimic…Aprobare se da de autoritati, nu de guvernul de la putere. Confundati statul cu partidul.

  Daca te consideri membru al cetatii, adica cetatean, trebuie sa respecti legea. In democratie legea este garantul drepturilor cetateanului si asigura libertatea lui.

  Nu cunosc procedurile jandarmeriei in situatia cand exista miting ilegal si apar violente. Asta este treaba parchetului sa stabileasca daca jandarmii au respectat procedurile in aceasta situatie.

  Nu am adus in discutia cauza pentru care s-a organizat mitingul. Nu aceasta este tema. Nici nu ma intereseaza. Un miting organizat, cu organizator, cu respectarea tuturor regulilor duce lucrurile in transparenta.

  Din punctul de vedere al ilegalitatii mitingul din 10 august a fost similar mineriadelor si ocuparii drumurilor publice de catre grevisti.

  Lecturile fundamentale nu au varsta, fie ca vorbim de Biblie, de Aristotel, de Kant, de cei numiti de mine.

  Aveti spiritul unui activist de partid. Numai activistii de partid contesta cartile fundamentale de filosofie politica. Pentru ei partidul este tatal, mama si fiul in acelasi timp. Si ei substituie cultura prin forta.

  Nu sunteti primul in istorie care uraste cartile fundamentale. In plan mental sunteti leninist. Si de aceea nu suportati nici macar numele respectivilor ganditori, darmite sa-i cititi. Simtiti ca va incurca. De altfel nu intamplator ii numesc pe cei ca domnia-voastra neobolsevici de dreapta.

  Comparand cu microbistul de fotbal ati fi foarte incantat daca arbitrul ar dicta pe nedrept o lovitura de 11 m in favoarea echipei cu care tineti. In Romania sunt sute de mii de astfel de microbisti.

  Si comunistii faceau la fel, in timpul guvernarilor Radescu si Sanatescu. Brusc masele ieseau in strada…si cereau demisia guvernelor care, de altfel, s-a si intamplat.

  Exista drept natural ( al starii de natura) si drept pozitiv ( al starii de societate).

  In dreptul natural nu conteaza mijloacele in atingerea scopului. In dreptul pozitiv mijloacele trebuie sa respecte legile, normele si valorile in atingerea scopului.

  Nu ma puteti convinge, pentru ca, in fond, domnia-voastra impartaseste viziunea leninista despre capitalism si democratie.

  Asta e. In democratie exista si neofascisti si neobolsevici. Atat unii cat si altii nu vor sa respecte regulile si valorile. Isteria lor nu le poate substitui.

 33. !!Inapasevedeinvers

  Imi este foarte clar ca in esenta sunteti leninst!

  Sustineti ( ca si cum ati fi fost organizator, nu stiu daca asa s-a intamplat, nu are importanta) ca nu puteati merge sa cereti aprobare de la guvernul pe care nu-l considerati legitim!

  or democratia asta face, prin mecanismul alegerilor, guvernul devin autoritate legala, iar noi, il legitimam prin simplul fapt ca am fost pe listele de alegatori.

  Ideea apare la Rousseau cand vorbeste sa transformi puterea in drept si supunerea in datorie. Altfel spus, prin alegeri intram in datorie, adica intr-o obligatie voluntara de a sustine puterea care este indreptati sa fie autoritate.

  Lenin, negand democratia, considera ca nu mai este cazul sa recunoasca guvernul dat prin alegeri si nu-l considera legitim,

  Exact asa ganditi si dumneavoastra si pesemne ca si ceilalti manifestanti. Nerecunoscand guvernul, ati negat si legea care prevedea modul de realizare a adunarilor publice, care fusese data cu 17 ani inainte, deci ati *atacat* o componenta a sistemului legislativ, ati pus statul in paranteza.

  Blocand circulatia ati impiedicat deplasarea celor care ar fi vrut sa treaca pe-acolo, ati adus atingere libertatii altora si, cum spuneam, ati adus atingere statului.

  Leninism curat! Bolsevismul de dreapta! Ca sa fi evitat aceasta pozitionare, ar fi trebuit ca legea sa fie respectata, in toate cerintele sale, adica s-ar fi respectat democratia si libertatea.

  Or nu asta s-a dorit.

  Este foarte clar. Ca jandarmii au facut ce au facut, exista acolo informatii, exista lege, exista o raspundere clara, lucrurile acolo nu sunt opace, cum este cazul mitingului in care nu exista organizator, nu exista autorizatie, nu exista propriile forte de ordine, nu se stie cine au fost aceia care au provocat violentele…..ape tulburi…

  Eu nu cred ca poti fi onest, daca esti leninist in spirit.

  • „stefan cel mic, mic de tot”
   Esti doar un mic maoist care vrea sa epateze in pseudofilosf: conform cu carticica rosie, opozitia fata de partid trebuie sa se manifeste numai in cadrul „legal” trasat de partid si daca partidul e de acord.
   Asta este ideea dumitale despre democratie.
   Imi cer scuze ca ma exprim asa dar si numai evocarea „leninismului” in cazul de fata este o mare idiotenie: protestatarii (eu fiind unul oarecare din peste 100000) au negat dreptul guvernului de a face ce vrea, bagandu-si picioarele-n ea de democratie (dar parca asta era si atitudinea lui lenin daca observati mai atent) pentru ca ei, psd si ceilalti, nu fusesera alesi ca sa-si faca legi, care sa-i lase sa fure nepedepsiti.
   O dai intr-una cu aprobarea desi nimeni dintre cei care cred in democratie, (nu ma refer la simpatizanti fesenisti) nu a negat dreptul de a protesta .
   Ca sa intelegeti bine, „va mai repet inca o data”:
   Nimeni nu are nevoie de aprobare pentru a protesta. A protesta nu este ilegal!!

 34. !Inapasevedeinvers

  dreptul de protesta este prevazut in Constitutie!

  Legea 60/1991 stabileste in ce conditii se face protestul, nici vorba de a se nega acest drept!

  Nimeni pana acum nu a contestat ca aceasta lege ar incalca Constitutia!

  dreptul de a protesta care presupune adunare publica trebuie sa respecte legea care presupune organizator, aprobare, denumirea sub care este cunoscut grupul organizator;
  scopul; locul, data, ora începerii şi durata acţiunii; traseele de afluire şi defluire;
  persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare; serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei.*

  Respectarea legii in democratie reprezinta conditia statului de drept, a dreptului cetateanului, a libertatii! am adus in discutie principiile de filosofie politica in cauza, ce tin de filosofia liberala, nu le mai repet!

  In esenta sunteti neobolsevic de dreapta, spirit leninst, dar nu in totalitate, pentru ca este vorba de un leninism combinat cu spiritul lui Farfuridi, radicalul care scrie anonime, un amestec intre IVStalin si ILCaragiale.

  Fie ca vorbim de mineriade, de greve prin ocuparea spatiului public, protestele din ianuarie 2017 si din august 2018 nu au respectat legea!

  Ma uit la protestele bulgarilor si ei ocupa spatiile publice, si ei blocheaza circulatia, ( ieri politia a eliberat trei intersectii pentru ca cei carora li s-a blocat dreptul de a circula pe arterele in cauza au protestat si ei!

  deosebirea dintre ce se intampla la vecinii de la sud si noi este ca acele proteste, dupa toate informatiile, ilegale sunt asumate de organizatori!

  exista o clara constiinta a responsabilitatii, oamenii isi pot periclita libertatea, facand inchisoare, dar isi asuma gestul, risca pentru un principiu!

  asta in cultura care va lipseste se numeste parrhesia.

  Politica fara responsabilitate nu exista.

  Nu poti sa te arati director de constiinta evitand responsabilitatea. Coloana vertebrala este dreapta sau nu este dreapta. Nu puteti spune ca coloana dumneavoastra nu este dreapta pentru ca exista guvernarea PSD-Dancila si ca daca ar fi alta guvernare, coloana vertebrala ar fi dreapta.

  ps. ati adus in discutie protestele din ianuarie 2017 privind intentia guvernantilor de a elibera detinuti. Nu exista in istorie, de 2000 de ani incoace, caz in care o multime sa ceara inchisori, cum strigau studentii de la arhitectura * Nu aveti bani de inchisoare, Facem gratis proiectare!*.

  Momentul zero al modernitatii occidentale a fost 14 iulie 1789, adica daramarea Bastiliei. La noi, in decembrie 1989 s-a strigat * vom muri, dar vom fi liberi*. Dupa 30 ani, altii vin sa strige, *vrem inchisori!*..

  in esenta sunteti un simplu propagandist de partid…cum spuneam, amestec intre Lenin si Farfuridi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.