G4Media.ro

BREAKING Peste 40 de cazuri de Covid în Parlamentul European în ultima…

BREAKING Peste 40 de cazuri de Covid în Parlamentul European în ultima săptămână, voturile vor avea loc online, plenara nu se va mai ține la Strasbourg

Parlamentul European ia măsuri drastice de izolare după ce peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultima săptămână. Astfel, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic, eurodeputații urmând să participe la ședințe și să voteze online, potrivit unor decizii luate de conducerea PE, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

De asemenea, accesul în sediile Parlamentului European este strict reglementat: vor putea intra în aceste sedii doar europarlamentarii și stafful care participă la ședințe ce nu pot fi amânate, precum negocierile cu Comisia Europeană și Consiliul UE pe dosare esențiale (așa numitul trilog).

Reamintim că rata de infectare cu noul coronavirus crește atât în Belgia, cât și în Franța, unde funcționează cele două sedii principale ale Parlamentului European.

Măsurile decise azi se adaugă celor luate deja marți, 13 octombrie, când președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca minimum 80% din timpul de lucru al angajaților instituției să fie în regim de telemuncă (munca de la domiciliu).

Foto: David Sassoli / Facebook

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Te pomenești ca jarlele astea nu poarta masca. Tapalaga, umflatule, nu înfiereze cu manie proletara acești necredincioși in ale covidului ?

  • Rusia a raportat 14000 de cazuri de covid intr-o zi, de asta nu spui nimic? Doar e la tine in tara.

  • Ce are sula cu prefectura ba oligofrenule? Franța a raportat 22591 și Zimbabwe a raportat 19. Unde e relevanta?

  • Sfantul Bruxelles cica “munceste” pentru noi :)) Poate scapam de cateva pensii speciale nesimtite bruxelleze cu ocazia asta!

  • E @Scaraoțchi-fake/Bad@-fake

  • Find angajat al PE va pot spune, stimate Scaraoțchi® ca in Parlamentul European este reglementat portul mastii de protectie pe intreaga sedere in interiorul cladirilor. De asemenea, este reglementat ca sa nu fie mai mult de o persoana intr-un birou (si atunci este permisa sederea fara masca). La orice abatere de la acesata reglementare agentii de paza sunt obligati saatraga atentia personaei repsctive si sa ceara acesteia sa -si puna masca iar, in caz de refuz, sa insoteasca persoana in cauza in afara cladirii (adica, mai pe romaneste, orice persona care este „prinsa” fara masca de protectie si refuza sa o puna in cazul in care o are, este data afara din cladire, fara niciun fel de discutii). Asa ca nu mai „infierati cu manie proletara” ce se intampla la Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg, ca avem noi grija de noi. Mai bine vedeti ce mai e prin Romania cu alea peste 4000 de cazuri raportate si astazi. O zi buna va doresc, stimabile.

 2. Probabil . La fel oamenii au facut si lui Gaia.

 3. Ironic

  Si gaia ne ia la fel

  Libertatea
  Demnitatea
  Sanatata
  Viata

 4. Sper ca stiinta sa gaseasca vaccin cat mai tepede.

  Tot ce pot faca eu . Rugaciune pentru Viata.

 5. Ma intreb cati parlamentari europeni chiar mergeau la „sedintele plenare” in mod regulat. Ca astia de pe la noi merg in Belgia ca in city break.

  • Pai sa stiti ca la plenarele de la Strasbourg merg cam 99% dintre ei (exceptii poate cei care sunt bolnavi sau alte intalniri in diferite delegatii in afara Europei. Iar in privinta mersului ca in city break , ma indoiesc sa fie asa, nu de alta dar i-*am vazut destul de des prin cladirile PE din Bruxelles sau Strasbourg si pe „astia de la noi” (ca sa ma exprim la fel de „elegant” ca si dvs) cat si pe „ailalti (in aceeasi nota „eleganta” p[reluata de la dvs. Incercati si mai aprofundati problema, site-ul PE este public la fel ca si sedintele plenare de la Strasbourg (atunci cand sunt tinute). Si dac vreti sa aflati mai mult despre PE (se pare ca mai aveti lacune) colegii de la Bucuresti (Biroul de legatura al PE de pe str. Vasile Lascar 31) va stau la dispozitie si uite ca va pun si un link https://www.europarl.europa.eu/romania/ro/in_serviciul_dumneavoastra/despre_noi.html