G4Media.ro

BREAKING Ministerul Educației: Numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi…

BREAKING Ministerul Educației: Numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR

“Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat”, a anunțat în această dimineață, oficial, Ministerul Educației. Invocând Regulamentul general privind protecția datelor, instituția informează în ultima zi de examen pentru cea mai mare parte a absolvenților de clasa a VIII-a că “va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”.

Într-un comunicat remis Edupedu.ro, Ministerul Educației precizează că “astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene”.

Unde vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională?

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, explică Ministerul Educației, în comunicat.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. asa se poate fura , daca era transparent era mai greu .Noi trebuie sa fim mai catolici decat papa!

 2. Spui PNL si versi instant! Spui Bruxelles si tragi repede apa!

 3. În ritmul ăsta vom ajunge să ne strigăm și pe stradă după coduri, dacă numele nu mai pot fi folosite public.
  Ăștia sunt de-a dreptul idioți.
  E plin penelul de „specialiști” la fel ca pesedeul.
  Specialiști la hoții și la prostii…

 4. Ieri am vazut cum un coleg care a terminat in 86 se dadea mare ca a facut electronica . Problema e ca era un analfabet din a” 12 m ” clasele fiind pana la n in ordinea mediei de intrare . La electronica sa intrat cu peste 9,50 si au picat cativa extrem de buni de la „a” si ” b” clase de mate fizica, cele mai bune .In plus impostorul este acum sef pe la Transgaz de unde ia o gramada de bani ceea ce inseamna ca in comunism avea parinti cu functii …Prin ascunderea acestor medii ne intoarcem la acele vremuri in care prostanacii deveneau impostori iar cei buni se cruceau . Acum vor putea fugi unde vad cu ochii daca nu cumva se va interzice si asta caci prostii imparati vor si slugi ! 😉

 5. Asta ca sa nu fie clar cine a luat examenul cu pila, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.