G4Media.ro

BREAKING Manfred Weber, șeful PPE, despre veto-ul Austriei în Schengen: Rusia este…

Sursa foto: Kremlin.ru

BREAKING Manfred Weber, șeful PPE, despre veto-ul Austriei în Schengen: Rusia este interesată în divizarea spațiului Uniunii Europene / Nu poți rezolva o problemă creând o altă problemă

Manfred Weber, șeful Partidului Popular European, a criticat miercuri într-o vizită la Viena poziția guvernului Austriei în chestiunea aderării la Schengen. El a spus că, în contextul invaziei ruse din Ucraina, ”Rusia este interesată în divizarea spațiului Uniunii Europene”.

”Austria e o țară mică care are acum 100.000 de migranți ilegali. E o problemă reală, toată Europa lucrează pentru a o rezolva. Dar nu poți rezolva o problemă creând o altă problemă, prin ținerea României și a Bulgariei în afara Schengen”, a spus Manfred Weber într-o declarație transmisă de Digi24.

”Austria e partener-cheie, am discutat cu ei. Mi-am dat tot interesul. Simplul fapt că sunt în Viena acum pentru discuții cu cancelarul e o dovadă. Susținem cererile Austriei din perspectiva problemelor cu imigrația, dar până în acest an Austria nu a spus nimic despre Schengen. Nici o problemă nu se va rezolva dacă ținem România în afara spațiului Schengen”, a mai spus Weber.

Șeful PPE se află miercuri la Viena într-o ultimă încercare de a-l convinge pe premierul austriac, membru al PPE, să nu se opună intrării României și Bulgariei în Schengen.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Dati-ne drumul in Schengen, austriecilor! Daca nu va convine in Schengen, iesiti voi, luati-va de mana cu fratii vostri elvetienii, ca si asa voi habar nu aveti ce inseamna comunism.

  2. Este arhicunoscută prietenia austriecilor cu Rusia ! Acum, s-au metorfozat ! Au devenit slugii imperialismului rus!

  3. Ok, clar s-a decis sa se mearga pe strategia de „ruperea mitei” daca si Weber practic o spune diplomatic ca aici e in joc defapt interesul Rusiei, deci cine o sa se pozitioneze impotriva Romaniei in Schengen se pozitioneaza oficial pro Rusia fascista.

  4. Mai cum s-au gasit ei, liliputanii din fostul imperiu de trista amintire Austro-Ungar, sa se bage de buna voie sub talpa mujicilor si ce le mai place! Sa se autoexcluda ei din UE (Ungaristan si din NATO) si toata lumea va fi fericita!

  5. Ai uitat de sustinatorii userei care au urlat non-stop ca romania nu merita schengen.
    Si inca ceva, nici un usereu nu a comentat la stiria cu drula spunand ca haustria e nespe.

  6. Imperiul austro-ungar sub aripa ocrotitoare a bolsevicilor. Ungaria a mai fost bolsevică sub Bela Kun dar pentru Austria cred că e ceva inedit. Ce decădere……