G4Media.ro

Instanța Supremă a respins contestația în anulare depusă de Liviu Dragnea /…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Instanța Supremă a respins contestația în anulare depusă de Liviu Dragnea / Fostul șef al PSD mai are o cale de atac

Înalta Curte a respins, marți, ca inadmisibilă contestația în anulare a sentinței în cazul fostului președinte al PSD Liviu Dragnea. Implicit, a fost respinsă și solicitare de suspendare a executării pedepsei.

În schimb, contestația în casație față de sentința cu închisoare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, depusă de acesta în luna octombrie a trecut de etapa filtrului care stabilește dacă un condamnat a invocat unul dintre motivele prevăzute de lege pentru a depune o astfel de cale extraordinară de atac, iar în 14 ianuarie 2020 se va judeca recursul în casație pe fond.

La recursul în casație, se casează sentința și se rejudecă. La contestația în anulare se anulează pedeapsa și se rejudecă apelul. La recursul în casație sunt luate în calcul chestiuni ce țin de substanța infracțiunii sau de modul în care a fost stabilită pedeapsa, iar la contestația în anulare – chestiuni de procedură.

Fostul preşedinte al PSD a fost adus, marţi dimineaţa, de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a discutat o cerere pe care a depus-o de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a fost adus de gardieni cu cătuşe la mâini şi condus în sala de judecată, însă jurnaliştii nu au avut voie să participe la proces, la cererea avocaţilor.

„Nu pot să vorbesc, îmi pare rău”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor, după ce a fost scos din sala de judecată.

Avocata lui, Flavia Teodosiu, a declarat că la acest termen de judecată s-a discutat admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare. De asemenea, avocaţii au cerut suspendarea executării pedepsei şi eliberarea lui Dragnea din penitenciar.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Oameni ai legii, grabiti-va si cu condamnarile din celelalte dosare ale lui Dragnea. Aceasta persoana nu are de ce sa fie libera urmatorii 10 ani.

 2. Foare bună decizie. La mulți ani cu executare!

 3. Lasă pârnaia, vrem $$$. Donde esta la plata? Și îi vrem și pe ceilalți parteneri la rece și pe cei care au permis.

 4. Poza arata ca penetrarea s-a produs fara vaselina.

 5. livache stai linistit ca irinuca este bine se fute in fiecare seara 🙂

 6. Lasa ba Daddy , mai faci o lab.. si-o colinda de craciun la parnaie…..

 7. de ce bagati in seama un infractor?

 8. Probabil îi este dor de Irinuca….?

 9. Sarbatori fericite daddy!!!!

 10. Mai are o sansa. Ultima! Sa iasa cu mainile pe piept si cu picioarele inainte. Amin!

 11. O mică rază de soare în toată furtuna.

 12. Stai dracului acolo, boule

 13. Exagerat de multe cai de atac are. Are motive ? sau e disperat si da de lucru instantelor , sa mai iasa din puscarie?…..

 14. Și banii cheltuiți pentru aceste contestații, apeluri și ce mai face el acolo, cine le plătește?

 15. Doamna anchetatoare, Ana Popescu, bag de seama ca va plac exprimarile directe referitoare la organe si actiuni ale organelor, placeri simulate samd, in detrimentul exprimarilor aluzive la adresa unor cadavre (politice), pe care ati inceput sa le cenzurati (evident e vorba de comentariile aluzive nu de cadavre pe care le protejati de-a dreptul ! Cum se numeste asta ?Protectie necrofilica parca)? Nu inghititi astfel de exprimari ? Ei bine, nu stiti cu cine v-ati pus ! va trebui sa inghititi de-acum incolo !
  O zi buna !