G4Media.ro

BREAKING Gazprom anunță o nouă reducere drastică a livrărilor de gaze către…

sursa foto: Facebook/ Gazprom

BREAKING Gazprom anunță o nouă reducere drastică a livrărilor de gaze către Europa

Gigantul rus Gazprom a anunțat luni că va reduce drastic livrările de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream, la 33 de milioane de metri cubi pe zi începând de miercuri, invocând necesitatea mentenanței unei turbine, potrivit Le Monde.

„Capacitatea de producție a stației de comprimare Portovaya va trece la 33 de milioane de metri cubi pe 27 iulie, la ora 7 dimineața”, a precizat Gazprom pe contul său de Telegram. Aceasta reprezintă aproximativ 20% din capacitatea conductei, în timp ce în prezent este utilizată doar 40% din aceasta.

Rusia a redus deja volumul livrărilor sale de două ori în luna iunie, susținând că gazoductul nu poate funcționa în mod normal fără o turbină care era în reparații în Canada și care nu s-a întors în Rusia din cauza sancțiunilor occidentale impuse în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei. De atunci, Germania și Canada au fost de acord să aducă echipamentul înapoi în Rusia, dar turbina nu a fost încă livrată.

Pentru Berlin, aceasta este o decizie „politică” și un „pretext” pentru a pune presiune asupra Occidentului în contextul conflictului din Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin avertizase că, dacă țara sa nu primește turbina lipsă, gazoductul va funcționa la 20% din capacitatea sa începând din această săptămână, din cauza viitoarelor lucrări de întreținere a unei a doua turbine.

Conducta Nord Stream, despre care Gazprom spune că are o capacitate de 167 de milioane de metri cubi pe zi, leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică. Gazoductul este strategic pentru aprovizionarea cu gaze a europenilor, care sunt puternic dependenți de resursele energetice rusești.

Occidentul acuză Moscova că folosește arma energetică ca represalii la sancțiunile adoptate după ofensiva împotriva Ucrainei. Kremlinul, pe de altă parte, spune că sancțiunile sunt cauza problemelor tehnice din infrastructura de gaz și că, prin urmare, Europa are de suferit de pe urma măsurilor pe care le impune Rusiei.

Într-o declarație anterioară a Gazprom de luni, grupul de gaze a anunțat că livrarea primei turbine care se află în centrul disputei a fost blocată, invocând „probleme [datorate] sancțiunilor UE și britanice”. „Rezolvarea lor este importantă pentru a permite livrarea motorului în Rusia și pentru a efectua reparațiile complete și urgente ale altor motoare cu turbină cu gaz pentru stația de comprimare Portovaia”, a adăugat acesta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

19 comentarii

 1. Si rusii une își bagă gazul, în qur?

 2. Si Rusia ta de unde mai face rost de bani pentru arme cu care sa ucida copii?

 3. EXCELENT CEL MAI DULCE MOMENT.FOAMEA IN FRIG SI MIZERIE LA IARNA.VICTOR HUGO-MIZERABILII

 4. De ce atat de tarziu? Vreau sa il sanctionez pe Putin prin oprirea apei calde!

  • Acum lumea cauta răcoarea, dar daca tu esti obisnuit cu sauna rusească trebuie sa cauti lemne.

 5. Veți muri de foame!!! Se va auzi ghoirtaitul matelor voastre sovietice, pana la Kiev!!!
  Ati uitat cum este foamea? Ați uitat ca și în timpul lui brejnev, va hrănea SUA??? Nu-i nimic, va veți aduce aminte din nou! Veți ajunge ca în timpul lui stalin. La început, vi s-au luat libertățile. Acum vi se cere sa va dați viata pentru noul stalin. Veți ajunge din nou sa stați între javelin și komisarii care va vor executa dacă dați înapoi. Este o moarte urâtă pentru niște lași, care se lasă călcați în picioare de un nebun și culmea, pe care îl mai și susțin…

 6. UE si SUA sunt de facto in razboi cu aceast stat terorist. Asa ca ar trebui sa intelegem ca nu vom avea gaze de la ei si ca ar trebui sa creasca rapid productia de armament si munitie pentru a sustine Ucraina. Sa te miri ca nu primesti gaze pe preturi umflate de la o tara cu care esti practic in razboi, este naivitate occidentala in stare pura.

 7. Gazele alea au nevoie de turbine ca sa circule ,iar turbinele au nevoie de mentenanta periodica .
  Chiar asa de greu este de inteles?

  • Dar Alexandra, in alti ani de ce nu au fost problemele astea? Apropo, iti permiti o limonada pe maruntisul in ruble primit de la rusi?

  • @vanatoru’ lu peste: mamica ta stie ca esti asa un re tar dat? Sarakie ce esti, acuzi ca un go lan i di ot ce esti…

  • Este fizic imposibil sa fii atat de p r o s t 🤪.

  • Plimbi copii in gura

 8. Bine a-ți venit în lumea cu 2 000 de euro /1000 mc3 de gaz ! Să-mi plătească cerșinski diferența, când a o mo rât 14 000 de urși nu m-a întrebat dacă vreau, nici acum nu vreau să facă el bani(să ciordească în continuare ajutoarele ) și eu să plătesc facturile de 20 de ori mai mari !

 9. Nu mai întreba că nu îți folosește, tont rău!

 10. Aici nu am întrebat, am afirmat, dacă ai vreun contraargument ești liber să o faci, jigniri pot și eu foarte ușor să aduc unui spălat pe creier de toată media prorăz boi ! SLAVĂ PĂCII !