G4Media.ro

Breaking DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice la șeful PNL Argeș,…

Breaking DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice la șeful PNL Argeș, urmărit penal pentru că ar fi intervenit în numirea unui șef ANPC

DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice în cazul deputatului Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, urmărit penal pentru că ar fi intervenit în numirea unui șef ANPC.

Alături de Miuțescu mai sunt urmăriți penal și Gelu Tofan, viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, dar și Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Comunicatul DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000).

Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Toti sunt vaccinati, deci au imunitate…va rugam frumos domnilor distinsi deputati-la randul lor infractori, cel putin pe trafic de influenta-.

 2. Miutescu este din „tabara Orban”, s-a opus aliantei cu PSD si UDMR, asa ca DNA a primit liber sa atace! 🙂
  Daca a facut vreo magarie, sa plateasca, dar e interesant cum s-a declansat actiunea doar cand Miutescu a criticat #echipademol@toare si pe faraonul de la Cotrocei.
  In schimb, plangerea lui Colacu impotriva lui Citu, pentru modul cum a impartit banii din rezerva guvernului, a fost clasata de acelasi DNA, imediat dupa ce PSD si PNL s-au inteles sa guverneze…

 3. N-am înțeles! Mai intai îi sechestrată telefonul și abia la 2 luni cer aprobare pentru perchezitie informatică?! Adica după ce au și făcut-o?!
  Sau am ramas eu în urmă?!!

 4. Dar pe doamna șoșoancă nu vine nimeni s.o ia…🤔🤕p.asta n.o vede nimeni?! A început să le fie frica
  de ea președintelui, primului ministru…🤕😥
  Frateee ..ăștia (ea și o gașcă de la aur) scuipa, aruncă cu dejecții și la propriu și la figurat…trebuie dezinfectat după ei…cu clor!