G4Media.ro

BREAKING Ciucă anunță că l-a demis pe șeful Vămilor, pus de PSD…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Ciucă anunță că l-a demis pe șeful Vămilor, pus de PSD în funcție, și a luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției pentru Resurse Minerale / Plecările, pe fondul crizei de încasări la buget

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan Mihei, instalat de PSD în funcție, și că a luat act de demisiile șefilor ANAF – Lucian Heiuș (PNL) și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal, potrivit unei postări pe rețelele sociale.

Valul de demiteri și demisii vine după ce Heiuș, șeful ANAF, a anunțat luni seară în comunicatul de demisie că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

Postarea premierului Ciucă:

Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. România este intr un vid de Autoritate Normala A Instituțiilor Statului. Toata Romania ar trebui sa iasa in Strada. Dizolvarea Parlamentului, apoi noul Parlament sa il suspende pe KWJ. Aur scos in afara legii.

  2. Dacă ai sânge, majorează și tu redevențele la petrol si gaze, alea de care și lui Ponta i-a fost frică să o facă, dacă ai probleme mari la încasări, mai ales că impozitul suplimentar pentru OMV l-ați mermelit de la 1, 3 mld Eur la 0,3 mld Eur!
    Incompetenților și tică_loșilor!

  3. Despre plagiatul său și al lui Bode nimic? Într-o țară cu impostori la vârf și lipsiți de orice urmă de respect față de educație, care nu respectă ei înșiși legile (6%, alegeri locale, prorogări, licitații cu dedicație, alocări clientelare…) poporul știe să nu mai aștepte ceva onest și corect din partea lor. Tăiați brusc pensiile speciale și aparatul excesiv al administrației căpușat clientelar de PSD și PNL, renunțați la multele privilegii ale ministerelor și parlamentarilor.