G4Media.ro

BREAKING Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri / Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat vineri noi detalii despre politica fiscală pe care partidul său o dorește după preluarea guvernării.

El a spus că își dorește ca și companiile mari care activează în România să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri.

”Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, al IMM-uri, la Horeca. Dar e corect ca și companiile mari care activează în România să plătească la fel ca și companiile românești: cel puțin 1% din cifra de afaceri. Avem datoria să creăm acest echilibru concurențial. Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, 45%. Păi nu vă așteptați să ne vină rudele înapoi din Diaspora cu așa impozite. Trebuie să găsim un echilibru”, a spus Ciolacu la Brăila.

El a indicat și faptul că impozitul pe dividende e prea mic.

”La dividende avem impozit de 8% în România, în Germania e 26%. Nu poți să scoți dividende de la firmă, apoi să împrumuți propria firmă și să iei dobândă. Avem datoria de a impune echitatea socială”, a mai spus Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. Conform cântecului :
  Să ia tot banul,
  Pentru țăranul,
  Pentru sărmanul,
  Plin de nevoi!

 2. Comuniștii tot comuniști raman chiar daca.si schimba numele din PCR in PSD!!!

 3. Întrebare…..cat impozit a platot analfabetul asta din gogosi? …..sau mai bine zis,cât vrea sa fure din gogosi? ……nici măcar simion si nici sisiaca n au răspuns pt asta!

 4. Pensiile speciale s-au dublat din 2017 pana astazi. Cu cat este „corect” sa le impozitam? In Germania un pensionar special iesit la 48 de ani cu zero contributie din salariu la fondul de pensii cat ajunge sa plateasca impozit? ZERO!! pentru ca nu exista asa ceva.

 5. V.ati prins da?! Asta va fi linia PSDista pentru a cuceri inimile fraierilor la alegeri!!! Punem bir pe buzunarele burgheze și vom da lapte și miere prostimii!!!

 6. Are dreptate Ciolacu in ceea ce privește dividendele.
  Multi și-au făcut srl-uri că sa fenteze statul la taxe/impozite.
  Nu e OK. Își dau dividende mari in loc de salariu … și gata șmecheria.

 7. „Alo, breten Marsel? Dar taxa de solidaridad cu breten arab când băgam? Che la Damasc se trăiesc greu pe vreme de război, iar frate Omar duc dor de la ținut mioritic de la Nehoiu de Buzău, unde pe vremuri vâ.na in tandem:breten Marsel hăi.tuia animal sălbatic, in timp ce breten Omar imbușc la el…
  Zealam aleku!”

 8. Statul castiga daca iei dividende ( ai platit 16% ÷8% impozie) si imprumuti firma cu dobanda deductibila, astfel actionarul/ asociatul plateste inca 10% impozit la dobanda.
  Este mai bine pentru stat daca iei de la banca cu Bnr+4-5% la lei? Atunci cresc cheltuielile si scade profitul cu 5% , scad dividendele si impozitul pe dividende…toate astea pentru ca un luntras pe Belina crede ca se pricepe la economie.
  Eu l-as invita pe Ciolacu sa puna 26% impozit in Romania, pe aceleasi categorii de venituri ca in Germania, sa vedem câte firme mai raman deschise si de unde mai iau banii pentru 1,3 milioane de bugetari?!

 9. pai da taxe ca in germania … ca sa platim PENSIILE SPECIALE

 10. Deci dacă avem un impozit pe muncă mare, rezolvăm situația punând un impozit pe cifra de afaceri. Care tot de ăia care plătesc impozitul ăla mare va fi plătit.
  Acum vedeți de ce e bine ca cetățenii să aibă dreptul să dețină arme? Pentru că guvernul, de mâine, poate să pună un impozit de 95% pe orice: pe scaune, pe tutun, pe laptele de veveriță și nimeni nu poate să facă nimic.

 11. Dar și nivelul de trai e un pic mai ridicat in Germania și ei nu au pensii speciale de 1% din PIB.

 12. E o cloaca peste tot la stat, imbuibatii nu mai stiu cum sa isi mareasca salariile , si tot de la amaratii de privati vor sa suga bani

 13. Iar vrea asta sa modifice impozitele? Dar sa reduca risipa si furtul de la buget de ce nu vrea?

 14. Un clasic în viață spunea pe 22.11.2021: „Bravo, Marcele, le-ai luat și banii din pieptul mortului „. Atunci era vorba despre funcții, acum e vorba despre bani. Indiferent despre ce ar fi vorba, mentalitatea d-lui Ciolacu este aceeași: vrem totul doar pentru noi și ai noștri.

 15. Nu stiam ca firmele de partid declara profituri uriase.E doar propaganda comunista pentru fraierii care se duc pe fenta.
  Multinationalele,cu zeci de mii de angajati, isi micsoreaza impozitele cu legea in mana,care lege a fost facuta de Ciolacu&Co.Firmele de partid cu maxim 2 salariati fac exact aceleasi invarteli ca multinationalele si ies tot pe pierdere.Asa cum am spus, doar propaganda pentru gusteri.