G4Media.ro

BREAKING Avocatul Poporului atacă la Curtea Constituţională articolul din lege care stabilește…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Avocatul Poporului atacă la Curtea Constituţională articolul din lege care stabilește acordarea de burse de merit pentru „mimimum 30% din elevii din fiecare clasă”

Avocatul Poporului anunţă, marţi, că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu articolul din legea învățământului preuniversitar care prevede că bursele de merit se acordă pentru „minimum 30% din elevii din fiecare clasă”. Avocatul Poporului afirmă că această prevedere reglementează neconstituțional posibilitatea ca elevii cu note scăzute la învățătură să obțină burse de merit.

„Normele criticate, în ansamblul reglementării din care fac parte, configurează un regim juridic confuz al bursei de merit, care permite dobândirea acesteia doar în virtutea apartenenței la un procent de elevi dintr-o clasă, fără a fi îndeplinită condiția dovedirii performanței școlare”, se arată în sesizare.

În opinia Avocatului Poporului, acordarea bursei de merit trebuie să fie condiționată de rezultatele evaluării performanțelor școlare, notarea fiind expresia obiectivă a performanței școlare și care constituie fundamentul sistemului de învățământ gimnazial și liceal.

Sesizarea Avocatului Poporului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. S-a trezit și adormita în Domnul după ce ”ministra” învățământului a decis să schimbe legea ?

  • ce rau esti!!!!! Mamaie a sesizat de cand era legea in parlament, dar ca o bunicuta care are respect nu a vrut sa (se) deranjeze.

  • Legile si contestatiile la CCR sunt imaginile mintilor luminate ale celor care ne conduc.
   Asa, daca e sa o iei corect… de ce trebuie sa depui facturi online si nu ai voie sa le depui fizic, fara sa platesti certificat digital?
   Av.pop. ar trebui sa ne apere de cei care ne iau banii… atunci cand se dau se mai dau si din … mila

  • Acum a primit ordinul de zi pe unitate!

  • S-au trezit si ea, si ministra fiindca au primit ordin sa mai reduca cheltuielile care nu se fac in favoarea clicii.
   Daca de la mininistra nu poti avea mari pretentii, aceasta impostoare, ocupanta a scaunului de Avocat al Poporului, are un comportament de o mare josnicie!
   Ea a dormit pe acest scaun, nu i-a pasat de popor, dar s-a trezit cand i-a ordonat tiranul, ca sa mai stoarca si ea un ban de la popor, pentru a proteja pe cel al imbuibatilor, printre care se numara si ea.
   Este adevarat ca „desteapta” care a conceput modalitatea de a da acele burse a facut-o aiurea. Dar nu era cea mai mare gaura in buget. Si, daca era pe nedrept, beneficiau niste copii amarati, din popor.
   La adevaratele tunuri, de care a beneficiat gasca spoliind poporul, se face ca doarme.

 2. Cine…? Are poporul avocat? Hai…joc de glezne că ne faceți greață!

  • Eu sunt din popor, eu nu am votat/ales niciun avocat al poporului! Dar imi doresc, si ca mine cei mai multi dintre romani!

  • 👍…aș vota cu orice partid care ar propune ca avocatul Poporului să fie ales de popor odată cu președintele.

 3. matracuca aia nu intelege nimic. problema e ca nu isi da seama nici cat e de ridicola.
  auzi, impotriva a ceea ce e „minim” obligatoriu sa ajunga la elevi. asta ca principiu.
  iar ca substanta, nu intelege ca exista mai multe mecanisme de promovare a performantei…

 4. Alta institutie care toaca bani degeaba…
  Isi aminteste cineva de vreo actiune a acestei institutii care sa fi avut succes, recte sa indrepte vreo nedreptate ??
  Pai, tocmai ce Deca (alt personaj dubios…) a anuntat ca va redenumi aceste burse in „burse de rezilienta”, adica, sa-i sustina pe nevoiasi sa vina la scoala indiferent de rezultate !
  Ca sa nu mai amintesc ca tot dansa a decis ca intreg acest an scolar aceste burse de NEmerit, de parca ar banii aia din buzunarul ei….

  • Din pacate pentru ei , ceea ce urmareau unii care au gandit smenul asta nu s-a implinit, ba din contra costa niste bani si atunci au trimis-o pe aceasta detractoare sa inchida jocul.

 5. Bunul simt trebuie confirmat de CCR. Atat de mare a devenit nesimtirea.

 6. De fapt nu vor sa dea bursele… si o sa spuna ca ei au vrut, dar nu i-a lasat avocatul popoului.

  Previzibila manevra.

 7. Bună dimineața doamna Avocat!

 8. Se pare că a deranjat acțiunea Avocatului Poporului din ce văd în comentariile de mai sus. Să știți că am apelat la Avocatul Poporului în trecut și s-au implicat, m-au ajutat, așa că mai ușor cu pianul pe scări!
  Mă gândesc să apelez chiar și acum și vă țin la curent dacă reușesc ceva.
  Unii oameni chiar nu își permit să plătească avocați și apelează la această instituție pentru că nu au încotro. Serviciile avocaților sunt scumpe, aceștia sunt uneori dezinteresați, nu îți explică după ce ai câștigat un proces ce pași ai de urmat (primul pas, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, executarea silită a obligațiilor prevăzute în hotărârea instanței și alte procese apoi).