G4Media.ro

Adina Vălean a fost validată de Comisia de transporturi a Parlamentului European…

Adina Vălean a fost validată de Comisia de transporturi a Parlamentului European cu 36 de voturi favorabile pentru funcția de comisar european

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de Comisar european, a fost validată joi de Comisia de transporturi a Parlamentului cu 36 de voturi ”pentru”, au declarat surse europene pentru G4Media.ro.

Au votat în favoarea sa aproape toate grupurile politice, mai puțin extremiștii de la Identitate și Democrație, iar Verzii ar fi vrut informații suplimentare în scris înainte de a-și da votul.

 • UPDATE: Premierul Ludovic Orban a reacționat rapid printr-un mesaj pe Facebook: „Impreuna cu presedintele Iohannis am facut alegerea potrivita, am desemnat un candidat competent in persoana Adinei Valean, care a confirmat in toate comisiile in care a fost audiata. In Comisia JURI a primit aviz unanim din partea membrilor, in Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul Romaniei a primit 25 de voturi pentru si 3 abtineri, iar astazi, in Comisia de Transporturi si Mediu din Parlamentul European, a primit aviz pozitiv cu 36 de voturi. Asta inseamna responsabilitate fata de Romania. Felicitari si succes, Adina Valean!”

Vălean a fost audiată azi la Bruxelles, în Comisia de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN).

De asemenea, Thierry Breton, propunerea Franței de comisar pentru Piața internă a primit și el aviz pozitiv în urma auderii din Comisia de specialitate.

În schimb, Oliver Várhelyi, candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru politica de vecinătate, a fost respins în primă fază la audierile de azi din comisia de specialitate a Parlamentului European (detalii aici).

Votul de încredere pentru învestirea Comisiei Europene condusă de Ursula von der Leyen este programat pentru 27 noiembrie în plenul Parlamentului European care se va reuni la Strasbourg.

În cadrul audierilor, Adina Vălean a declarat că reducerea emisiilor în aviaţie trebuie să fie realizată prin măsuri combinate, iar introducerea unei taxe pe kerosen nu poate fi exclusă.

„Trebuie să ne analizăm foarte bine (eventualitatea introducerii unei taxei pe kerosen) întrucât există, de asemenea, consecinţe sociale. (…) Atunci când introduci o taxă nouă există riscul ca preţurile să crească”, a explicat Vălean, răspunzând unei întrebări referitoare la cât de oportună ar fi o taxă europeană pe combustibilul folosit de avioane.

O altă temă abordată în timpul audierii a fost directiva privind muncitorii detaşaţi, trataţi de multe ori necorespunzător de către angajatorii lor. Un eurodeputat a întrebat-o pe Adina Vălean dacă nu cumva există o contradicţie între ”ambiţiile umaniste şi dorinţa de dezvoltare”.

”Nu văd nicio contradicţie în această privinţă. Trebuie să continuăm toate iniţiativele privind dezvoltarea inteligentă. Când vorbiţi despre mobilitate, nu-mi amintesc de vreun alt dosar care să fi creat mai multe divizări în acest parlament. Pot să vă asigur că nu mă voi da la o parte de la a lucra pentru eliminarea fraudelor şi a abuzurilor”, a răspuns Vălean.

În încheierea audierii sale în TRAN, Adina Vălean a subliniat că este nevoie de o abordare cuprinzătoare în vederea promovării unui mod durabil de transport în Uniunea Europeană şi a promis că va coopera strâns cu Parlamentul European pentru a identifica problemele şi a găsi cele mai bune soluţii pentru sectorul european al transporturilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. TE AI MOLIPSIT DE LA SEFUL TAU DE PARTID ASA CA MARESTE PRETURILE LA TRANSPORTURILE DE AVION DACA VREI SA FII LINSATA.PE VREMURI TE APRECIAM PENTRU MODESTIE SI COMPETENTA ACUM CAN TE AI VAZUT CU SACII IN CAR APLICI METODE NEORTODOXE CARE TE CATEGORISTE IN GRUPA CELOR INFATUATI SI LINI DE IFOSE.

  • 1. Scrisul cu majuscule este echivalentul ulatului în mediul online.
   2.Despre ce dracu’ vorbiți acolo?
   3. Sunteți fan sau membru PSD(e întrebare retorica)?
   4. Aveți habar pe ce lume trăiți?

   Având în vedere toate cele de mai sus și prostiile de genul „TE AI MOLIPSIT DE LA SEFUL TAU DE Partid” sunt sigur ca ati luat niscaiva ruble pe postarea asta, este?
   Vai curu’ vostru prin partidul ala, se bat neuronii sa scape pe unde pot și e valabil pentru toți imbecilii ca dvs. cu acces la internet.

 2. Largareto esti penibila …ca so sefa ta de partid.Primatelor.. ..
  PS definitia primatelor o gasesti in dex

 3. 36 pentru, dar cate împotriva, cate abțineri ?
  Articol de rahat

  • În favoarea Adinei Vălean au votat aproape toate grupurile politice, mai puțin extremiștii de la Identitate și Democrație.

  • Mai bine o lăsau pe ROvana, înmatricula toate avioanele in Bulgaria, nu mai plătea nimeni nicio taxă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.