G4Media.ro

Brazilia: O nouă anchetă împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro pentru difuzarea de informaţii…

Brazilia: O nouă anchetă împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro pentru difuzarea de informaţii false care leagă vaccinul anti-COVID-19 de boala SIDA

Un judecător de la Tribunalul Suprem Federal (STF) din Brazilia a ordonat vineri deschiderea unei alte anchete împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro pentru difuzarea de informaţii false într-un videoclip care leagă vaccinul anti-COVID-19 de boala SIDA, notează AFP.

Decizia judecătorului Alexandre de Moraes, membru al celei mai înalte instanţe a justiţiei braziliene, răspunde unei solicitări a comisiei senatoriale care, în octombrie, l-a acuzat pe şeful statului că ar fi comis infracţiuni grave în timpul pandemiei, adăugându-se altor cinci anchete deschise împotriva lui Jair Bolsonaro, până în prezent fără rezultat.

Obiectul acestei noi anchete: o înregistrare video în care preşedintele de extremă-dreapta citează presupuse rapoarte oficiale ale guvernului britanic care „sugerează” că persoanele complet vaccinate împotriva coronavirusului dezvoltă boala SIDA „mult mai repede decât se aştepta”.

Această informaţie a fost dezminţită de guvernul britanic pe lângă serviciului de fact-checking al AFP şi de către Societatea braziliană pentru boli infecţioase, printre alte organizaţii medicale.

Videoclipul a fost retras de pe Facebook, Instagram şi YouTube. De asemenea, platforma video a decis să suspende o săptămână canalul lui Jair Bolsonaro.

În august, STF a decis să deschidă o anchetă împotriva lui Jair Bolsonaro pentru infracţiunile de „calomnie” şi „instigare la crimă” într-un caz legat punerea sub semnul întrebării a sistemului de vot electronic din Brazilia.

Preşedintele este vizat şi de alte anchete pentru a se stabili dacă a interferat, în dosare în care sunt implicaţi membri ai familiei sale, cu poliţia federală sau pentru că a difuzat pe reţelele de socializare un raport al poliţiei – sub sigiliu – privind un presupus atac asupra sistemului electoral.

Cu mai puţin de un an înainte de alegerile prezidenţiale, cota de popularitate a liderului în vârstă de 66 de ani nu a fost niciodată atât de scăzută.

sursa foto: Facebook / Jair Bolsonaro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Brezilia, săraca țară bogată. După decenii de socialism de tip dâmbovițean cu clanuri și yot tacâmul, Jair Bolsonaro, primul președinte de dreapta a deranjat cumetriile transpartinice.A fost dtichetat imediat ca extremist. I s-au pus și i se pun în cârcă de toate.Că vaccinul nu este recomandat celor cu boli autoimune, este o problemă a firmelor producătoare, nu a președinției braziliene.Pe fondul neîncrederii populației, producătorii de vaccin vin cu informații vagi și kncomplete pe care le schimbâ de la o zi la alta, autoritățile nu expun clar nici o statistică, în schimb vin cu obligativitatea vaccinării pe care o respinge din ce în ce mai multă lume. Nu există dialog real de câțiva ani și asta nu numai în legătură cu vaccinul.Oameni foarte bogați devin mai egali ca egalii în democrație și acapareaza discursul șiacțiunea politică într-un mot complet ilegitim, în vreme ce privesc restul societății nu ca pe un partener ci ca pe un adversar. Starea asta dr fapt este o sursa serioasa de instabilitate și disatisfacție

 2. Brezilia, săraca țară bogată. După decenii de socialism de tip dâmbovițean cu clanuri și tot tacâmul, Jair Bolsonaro, primul președinte de dreapta a deranjat cumetriile transpartinice.A fost etichetat imediat ca extremist. I s-au pus și i se pun în cârcă de toate.Că vaccinul nu este recomandat celor cu boli autoimune, este o problemă a firmelor producătoare, nu a președinției braziliene.Pe fondul neîncrederii populației, producătorii de vaccin vin cu informații vagi și incomplete pe care le schimbâ de la o zi la alta, autoritățile nu expun clar nici o statistică, în schimb vin cu obligativitatea vaccinării pe care o respinge din ce în ce mai multă lume. Nu există dialog real de câțiva ani și asta nu numai în legătură cu vaccinul.Oameni foarte bogați devin mai egali ca egalii în democrație și acapareaza discursul și acțiunea politică într-un mot complet ilegitim, în vreme ce privesc restul societății nu ca pe un partener ci ca pe un adversar. Starea asta dr fapt este o sursa serioasa de instabilitate și disatisfacție

 3. Bolsonaro = un-fel-de Base2.0 …
  greu-de-dat-jos..
  se pare că neuronu’ judecătorului nu prea are o conexiune solidă ‘pe verticală’..

 4. Daca nu faci parte din clica globalista si nu joci pe muzica covidului,te bagam la inchisoare sau mai grav…

  • Sa stii ca nu. Uite, de asta e bine sa avem CEDO, chiar daca stirbeste din suveranitate. O astfel de ancheta ar fi contrara jurisprudentei CEDO.

 5. Deci, sa fie clar, orice personaj politic care nu se aliniază politicii Olimpiene este catalogat automat de extrema dreapta, în acest caz jignind o majoritate de oameni care l-au votat pe președintele în discuție. Mai mult de atât, daca personajul politic se și opune direct politicii Olimpiene va fi faultat: i se creează tot felul de dosare penale (și mai poate fi acuzat și de hartuire sexuala sau viol, se inventează martori și probe), poate fi amenințat, în ultimă instanță chiar ‘sinucis’.

 6. Tipul asta este cel care a spus ca acest covid este doar o gripa, o raceala usoara. A trecut 1 an si jumatate de la aceste declaratii si pana acum peste 600.000 de brazilieni au murit de la „banala” raceala!