G4Media.ro

Brățări pentru agresori: Alina Gorghiu a cerut, prin amendament la bugetul pe…

Sursa foto: Pexels / Rodnae Productions

Brățări pentru agresori: Alina Gorghiu a cerut, prin amendament la bugetul pe 2023, încă 15 milioane de lei pentru aparatura de monitorizare/ Violența domestică, în creștere în România

Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a anunţat că a depus un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe 2023 care prevede majorarea alocării bugetare cu 15 milioane lei pentru achiziţia a încă 1.000 de brăţări electronice pentru agresori, transmite News.ro.

Ea a adăugat că „violenţa domestică rămâne o realitate tristă pentru România anului 2022”, deoarece datele arată că, pentru primele 10 luni, au fost circa 75.000 de cazuri în care au intervenit poliţiştii, iar numărul faptelor penale în domeniu a crescut la peste 46.000, cu 13,4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.

 • „Violenţa domestică rămâne o realitate tristă pentru România anului 2022. Datele statistice pentru primele 10 luni sunt elocvente: aproximativ 75.000 de cazuri în care poliţiştii au intervenit; numărul faptelor penale în domeniu a crescut la peste 46.000, cu 13,4% faţă de primele 10 luni ale anului 2021; au fost emise aproape 11.000 de ordine de protecţie provizorii, peste 4.000 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată.
  Problema este mare şi combaterea fenomenului este dificilă. Nu se realizează de azi pe mâine! Dar prin extinderea instrumentelor de prevenţie şi control eficiente, victimele violenţei domestice, aparţinătorii, societatea vor fi mai în siguranţă. Iar aici, monitorizarea cu brăţări electronice a agresorilor are un rol major. Operaţionalizarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) cu 1 octombrie a adus mai multă protecţie victimelor violenţei domestice şi mai mult curaj din partea lor de a se adresa autorităţilor, ştiind că există o soluţie funcţională. În prima lună de implementare a proiectului pilot, în 56 de situaţii a fost pusă în aplicare măsura „obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere”. 20% din totalul ordinelor de protecţie provizorii emise şi ordinelor de protecţie emise de instanţele judecătoreşti”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Ea a mintit de legile adoptate privind brăţările electronice care să monitorizeze agresorii.

 • „Un început bun. Se poate însă şi mai bine! Dacă, de la momentul în care am iniţiat propunerea legislativă cu brăţările electronice (decembrie 2019) şi până la adoptarea legii (mai 2021), a trecut mai bine de un an şi jumătate, încă alte câteva luni până la implementarea legii, dinamica numărului victimelor violenţei domestice ne obligă să apasăm pedala acceleraţiei şi să implementăm monitorizarea agresorilor cu brăţară electronică la nivelul altor două judeţe: Argeş şi Timiş. De aceea, am depus, în numele PNL, un amendament la proiectul bugetului de stat pentru 2023 pentru majorarea alocării bugetare cu 15 milioane lei pentru achiziţia a încă 1.000 de bucăţi, precum şi pentru cheltuieli de personal necesare acţiunilor care prevăd monitorizarea cu brăţară electronică. Şi asta înseamnă un lucru simplu: mai multe brăţări, mai multă protecţie pentru victimele violenţei domestice”, a conchis Gorghiu.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. G4 media puteti va rog sa schimbati poza? Poate fi foarte triggering pentru persoane care sufera sau au suferit abuz.

 2. Dacă avem brățări am putea trece și la executarea pedepsei cu închisoare la domiciliu, nu Alinuțo ?
  Sau invers, n-ar fi mai bine ca cei care ar avea nevoie de brățări să stea un pic la răcoare ?

 3. Se teme de cheliosu bogdan olteanu sa nu o violenteze

 4. Unde e democratia cand un politician,platit de mine si de tine ,vrea o lege pe care a visat-o el noaptea???aia e democratia?cine plateste nu conteaza???natie putreda,patrunsa de coruptie!primul care a avut bratara in tara a rupt-o de doua ori!platesc prostii pentru smecheri!!!e mai bine in puscarie decat in spital!!!tara de lepre!conteubuabilul=bataie de joc!!!

 5. Sa plateasca bratarile cine incalca legea,nu contribuabilul!politicieni dementi,chiar nu va duce capul deloc???