G4Media.ro

Bradul cu fulare din centrul Târgu Mureșului va fi mutat după ce…

Sursa foto: Facebook

Bradul cu fulare din centrul Târgu Mureșului va fi mutat după ce a stârnit nemulțumirea localnicilor

Conul din centrul orașului a fost instalat de organizatorii Festivalul Cultural Alternativ Kult și este acoperit de un fular tricotat manual cu o lungime de peste 2.500 de metri. Conform organizatorilor, acesta este un brad de Crăciun, un simbol al unității, care transcende diferențele individuale, politice, naționale și culturale. Gestul a stârnit însă nemulțumirea târgumureșenilor, iar mii de locuitori și-au exprimat dezacordul pe rețelele de socializare, transmite Radio Târgu Mureș preluat de Rador.

Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a comunicat aseară, tot pe o rețea de socializare, că bradul va fi demontat și mutat în Cetatea Medievală:

„Proiectul de la ceasul cu flori nu este un pom de Crăciun, ci este o reclamă la un festival cultural. Bradul de Crăciun al orașului a fost montat de oraș. Pentru proiectul festivalului cultural, Primăria a pus la
dispoziție doar spațiul și nu s-au cheltuit bani publici. Însă am auzit și vocile oamenilor, indignarea unora și înțelegem sensibilitatea situației, așa că am luat decizia de a demonta din centrul orașului reclama festivalului cultural.”

Festivalul Cultural Alternativ “Kult” se desfășoară în perioada 8 – 10 decembrie la Palatul Culturii sub sloganul „Poveștile ne leagă!”.

Proiectul fularului croșetat a început la sfârșitul anului trecut, iar de atunci persoane din România, Statele Unite ale Americii, Ecuador, Mongolia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Suedia și Danemarca au contribuit la crearea acestui fular.

Astfel de brazi construiți din fulare croșetate manual se găsesc și în Marea Britanie, Portugalia, Germania, iar cel din Portugalia are 17 metri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Bine că nu este un festival auto că acum aveam parte de un ”brad” din anvelope uzate. Cei mici au avut parte de un coșmar când au văzut ”bradul”..părea că Moș Niculae a devenit din nou Moș Gerilă și a adus preșuri pe post de fulare să nu înghețe cei mici . Care luminițe ? O brad intunecat ….

  2. Administratia orasului in frunte cu Soos este un dezastru pentru dezvoltarea Targu Mures. Soos impreuna cu echipa lui de incompetenti nu a facut nimic un mandat intreg. In plus, nu credeam ca va reinvia criteriul etnic pentru orice face in oras. Un oras cu peste 100k locuitori care se afla la mijlocul anilor 2000 ca dezvoltare.