G4Media.ro

Botoşaniul se menţine fruntaş la numărul de mame minore: „Nu de mult…

Sursa foto: Pixabay

Botoşaniul se menţine fruntaş la numărul de mame minore: „Nu de mult a fost o mămică la 18 ani cu a treia naștere”

Anul trecut la Maternitatea din Botoșani au adus pe lume copii 60 de mame minore, fapt ce menține județul pe unul din primele locuri în România, în această privință, relatează Monitorul de Botoșani.

27 dintre acestea aveau 17 ani, 18 aveau 16 ani, iar cinci aveau 15 ani.  Nouă dintre mamele minore sunt din mediul urban, iar 51 din mediul rural.

”Procentul mamelor minore este foarte mare. Sunt foarte multe. Este o problemă de sănătate la nivel națională, sarcina la minore. Noi, la maternitate, încercăm consilierea, dar pentru a le putea consilia, în primul rând adresabilitatea trebuie să vină din partea lor. Serviciul de Ambulator este deschis în permanență, dar problema este nu numai la minore, a sarcinilor în general. În majoritatea cazurilor în care vin pentru nașteri sunt cazuri nedispensarizate, fie ele mame minore sau adulte”, a declarat Ioana Alexandroaie, medic primar Obstetrică Ginecologie, coordonatorul Blocului operator din Maternitatea Botoșani.

Îngrijorător este faptul că multe din mamele minore sunt la a doua sau chiar a treia naștere. ”Nu vorbim doar de prima naștere la minore. Sunt minore și cu mai multe sarcini. Nu de mult a fost o mămică la 18 ani cu a treia naștere, la 17 ani a doua”, a adăugat medicul botoșănean.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mica mămică-eroină, fabrică de pesedei.