G4Media.ro

Botoșani: Polițiștii de Frontieră din Dorohoi au tras focuri de armă pentru…

Botoșani: Polițiștii de Frontieră din Dorohoi au tras focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări / Au fost descoperite șase colete cu peste 9.000 de țigarete

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au tras mai multe focuri de armă în încercarea de a prinde mai multe persoane care făceau contrabandă cu ţigări la frontiera cu Ucraina, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din Dorohoi au tras focurile de avertisment după ce au observat, pe raza localităţii de frontieră Pomârla, şase persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul teritoriului naţional şase colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras spre localitatea Corjăuţi”, se precizează în comunicat.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit şase colete voluminoase în care se aflau 9.000 de pachete de ţigări de provenienţă duty-free. Ţigările, în valoare de 89.800 de lei, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră.

Aceştia au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, sesizând, totodată, şi autorităţile ucrainene.

Sursa foto: ITPI Iași

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. 9000 tigarete inseamna 450 pachete, adica 45 cartuse. Un mizilic.

  2. Cate localitati sunt pe frontiera cu Ucraina…9000 pachete=900 de baxuri, pe fiecare localitae*80 localitati=72000 de baxuri adica 720.000 pachete daca unul singur din localitate s-ar ocupa doar cu contarbanda!Rutenii nu se lasa…coruptia este in floare si ei vor in NATO SI UE!Nici rusii nu-i suporta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.