G4Media.ro

Botoşani, al doilea județ în care purtarea măştii de protecţie devine obligatorie…

Botoşani, al doilea județ în care purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor

Autorităţile din Botoşani au decis să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul instituţiilor de învăţământ din judeţ, măsura urmând să intre în vigoare pe data de 6 octombrie, relatează News.ro.

Este al doilea județ care instituie această măsură, după Galați.

Prefectura Botoşani a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că în cadrul şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia ca masca de protecţia să devină obligatorie în apropierea unităţilor de învăţământ.

“Începând cu data de 6 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani, precum şi în perimetrul acestora”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

Sursa citată menţionează că o altă măsură luată de CJSU se referă la aprobarea scenariului 1 de funcţionare pentru Şcoala Gimnazială ”Elena Rareş” din municipiul Botoşani începând cu data de 6 octombrie.

De asemenea, prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” primeşte temporar trei construcţii uşoare din elemente modulare necesare pentru asigurarea triajului epidemiologic al tuturor pacienţilor, în concordanţă cu Planul de măsuri aprobat pentru diminuarea riscului de propagare a virusului Covid-19, având în vedere temperaturile scăzute şi precipitaţiile specifice sezonului rece.

Sursa: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Te-ai fi gandit ca mastile ar trebui sa fie obligatorii in preajma azilelor. Batranii mor in chinuri, copii nu fac si nu transmit covid. Dar a zis si Saptecase: „nu sunt bani pentru batrani, ganditi-va la viitotul copilasilor nostri”