G4Media.ro

Borrell îi îndeamnă pe europeni „să reziste” în faţa consecinţelor războiului din…

Sursa foto: European Council

Borrell îi îndeamnă pe europeni „să reziste” în faţa consecinţelor războiului din Ucraina: „Putin mizează pe oboseala democraţiilor. Societăţile europene nu îşi pot permite să fie obosite”

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, i-a îndemnat luni pe europeni să continue sancţiunile împotriva Moscovei şi ‘să reziste’ exploziei preţului la energie şi alimente, consecinţe directe ale războiului în Ucraina, relatează France Presse, citată de Agerpres.

‘Acesta este un test de rezistenţă pentru societăţile noastre’, a declarat Borrell în finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE la Bruxelles.

‘Sunt sigur că (preşedintele rus Vladimir) Putin mizează pe oboseala democraţiilor. Sunt sigur că el crede că democraţiile sunt slabe. Societăţile europene nu îşi pot permite să fie obosite’, a subliniat el.

Liderii europeni se îngrijorează să vadă o creştere a ostilităţii faţă de sancţiunile occidentale împotriva Moscovei la nivelul opiniei publice, în timp ce preţul la carburanţi, gaze şi electricitate a sărit în aer în Europa.

‘Societăţile europene şi guvernele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie să continue să apere deciziile pe care le-au luat’, a insistat Josep Borrell, spunând că este nevoie de sancţiuni care ‘să continue să exercite presiune asupra economiei Rusiei, ţinând cont de faptul că nu există o soluţie miraculoasă’.

‘Trebuie să facem asta, exact cum trebuie să susţinem militar Ucraina’, a spus el în continuare.

‘Desigur că există o creştere a preţurilor la energie şi la alimente. Aceasta este consecinţă directă a acestui război’, a recunoscut şeful diplomaţiei europene.

‘Din fericire, nu am fost bombardaţi, nu a trebuit să ne părăsim locuinţele. Dar întreaga lume suportă consecinţele acestui război’, a subliniat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. si sanctiunile functioneaxa ca unse: de fiecare data cand facem plinul trimitem niste vorbe la briusel si vasington.

  2. Usor de zis, Borele, cand lunar iti intra degeaba in cont un purcoi de bani.

  3. asa ceva..

  4. doar 80%? nu pot sa cred, puteai sa zici 101% erai la fel de credibil. ADICA DELOC!

  5. Asta-i frate cu Stolojan si Isarescu. Ce usor e pentru ei sa spuna prostii de genul stolo: „sa strangem cureaua”
    „Desigur că există o creştere a preţurilor la energie şi la alimente. Aceasta este consecinţă directă a acestui război” – Ba esti pr0st, preturile au inceput sa cresca inainte de razboi, razboiul e un pretext pentru pwlime, asa zisa „liberalizare a preturilor” a inceput inainte, concomitent cu reducerea productiei de energie…

  6. Să ne spună și nouă domnul Borrell cu cât este dispus să-și reducă din salariu ca să se alinieze la „rezistența” europenilor… Că altfel asta seamănă periculos de mult cu haina pe care un anumit cizmar ne îndemna s-o mai punem pe noi…