G4Media.ro

Borcea află azi dacă va fi eliberat din închisoare. Afaceristul are două…

Borcea află azi dacă va fi eliberat din închisoare. Afaceristul are două condamnări pentru fraude

Judecătoria Sectorului 4 va decide azi dacă aprobă cererea lui Cristian Borcea de a fi eliberat condiţionat din penitenciar. Acesta și-a justificat solictarea susţinând că a muncit „non-stop” şi a participat la cursuri şi programe în închisoare. Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal, potrivit Agerpres.

Acesta și-a justificat solictarea susţinând că a muncit „non-stop” şi a participat la cursuri şi programe în închisoare. El a mai spus că ”am fost vizitat de cei 9 copii in penitenciar și am ținut legătura cu mediul familiar (!)”.

Avocata acestuia, Alice Drăghici, a declarat că Borcea a executat 2.400 de zile de detenţie, depăşind fracţia prevăzută de lege pentru a beneficia de eliberare condiţionată, el având 414 zile câştigate prin muncă.

În replică, procurorul de şedinţă a afirmat că Borcea nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat mai devreme din penitenciar.

„Din punctul nostru de vedere trebuiau evidenţiate aspecte esenţiale în ceea ce priveşte stăruinţa în muncă şi reeducare. Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a precizat procurorul.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. free borcea !!!!
  are copii acasa de crescut, e abuzat se statul paralel !

 2. Contopirea pedepselor?!? Păi asta a durat cat cei 40 de hoți și vrea să iasa?

 3. Sunt bani ajunsi la judecată?
  Daca Porcea scapa e clar ca cineva a luat.
  Dpaga de eliberare!

 4. Sunt bani ajunsi la judecată?
  Daca Porcea scapa e clar ca cineva a luat.
  Spaga de eliberare!

 5. Eu nu inteleg cum devine treaba cu eliberarea conditionate in Romania. Prima conditie pentru ca sa iesi mai repede din inchisoare este sa regret faptele, iar a doua sa promiti ca nu mai faci. Asa e in SUA, asa e si logic sa fie. Daca te-a prins a doua oara, te-a belit.

  Imi amintesc perfect cum a fost cu eliberarea conditionata a lui Dan Voiculescu. Chiar in ziua eliberarii, Varanul a dat cateva declaratii chiar in fata inchisorii in care spunea raspicat ca a fost condamnat pe nedreot, ca el si mai ales colegii de infractiune au fost nevinovati, ca a fost executat la ordin, bla bla.

  In oricare alta tara, in situatia de eliberare conditionate in care in fata tribunalului spui una, iar public retractezi tot si spui ca de fapt situatia e inversa, eliberatul ar fi fost saltat din nou si bagat la locul lui. Stie cineva de ce nu se intampla asa si in Romania? Nu-I mai urmareste nimeni pe eliberatii conditionat?

  • Varanu cu banu’!

 6. inseamna ca are calificare. e de folos societatii. cineva trebuie sa si fraudeze. sa fie ieliberat!

 7. Contopirea p…! In acelasi interval de timp comiti 20 de infractiuni, te prinde pentru una si bagi 2/3 din pedeapsa primita cu scazamintele de rigoare ( munca, recurs compensatoriu, curs de belit p…la urs ) si iesi dupa ce executi efectiv 25-30 % din pedeapsa. Te prinde apoi pentru alta infractiune din alea 20 comise, se repeta povestea doar ca…se socoteste si prima perioada executata la prima condamnare si iesi mai repede si tot asa….Ajungi in final, pentru a 20 – cea infractiune, sa nu mai executi nicio zi – se contopesc pedepsele executate efectiv.
  Traiasca si infloreasca Romania infractorilor, ca a mea nu mai este…nu ma regasesc in ceea ce se intampla aici !

 8. Trebuie eliberat imediat.
  Piata fraudelor in Romania a scazut simtitor si nu ne putem permite asa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.