G4Media.ro

BOR, mesaj după invazia masivă a Ucrainei: ”Un război declanșat de Rusia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

BOR, mesaj după invazia masivă a Ucrainei: ”Un război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent. Sperăm ca forțele euro-atlantice să mai poată găsi un dialog pacificator”

Patriarhul Daniel a transmis, joi, un mesaj de solidaritate pentru ucraineni, spunând că speră ca NATO să găsească un dialog pacificator. BOR a anunțat că are disponibilitatea de a-i ajuta pe ucraineni:

 • ”Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte instituții importante din România și Uniunea Europeană, a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent. Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe. Totodată, ne exprimăm deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri. Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”, a transmit Patriarhul Daniel, joi.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Dacă vin ucraineni în România, vor avea nevoie de servicii religioase, adică mafia BOR face și mai mulți bani.

 2. Patriarhul este unul din acei oameni care s-ar bucura daca rusi ar veni si peste noi.

  • Dimpotrivă, cu rusii pe capul lor ar trebui sa împartă autoritatea si bănuții cu Patriarhia Rusiei.
   Asta este smenul cu bisericile autocefale, totul rămâne la ei. Nu ca al catolici care trebuie sa cotizeze si la Vatican.

  • Rusii sunt pe stil vechi, BOR e pe stil nou, nu se inteleg.

  • Retorica rusiei in actiune.
   sunt imun la propaganda postacilot rusi

  • Aici n-ai dreptate. Patriarhul are mai multa minte. Dar numerosi ierahi, infrunte cu Teodosie Tomitanul (ala care lauda jertfele lui Putin catre biserica rusa si Muntele Athos) s-ar bucura nespus.

 3. Dacă Patriarhia a făcut referire la statalutatea Ucrainei a greșit. În primul rand ca noi avem câteva teritorii de recuperat.
  Apoi nu e treaba bisericii sa se amestece în chestiuni politice. Noi creștini fiind trebuie sa_i ajutam pe toți, ucraineni, ruși sau orice alceva.

  • hai ma serios… Ucraina este si a fost stat independent proclamat in 90 chiar cu acordul Rusiei. Sa vii acum si sa spui ca aia care au fost de acord atunci ca Ucraina sa devină stat independent erau beți e nebunie curată.

 4. Bineinteles ca e treaba bisericii sa se implice mai ales in situatii limita.
  Iar treaba sputnikarilor dezinformatori e sa o stearga in Rusia.

  • Sunt de mult in Rusia. Si nu-i detectează prostimea care o arde pe forumuri asa usor cum crezi tu.

  • Cum nu? 70% nu e un scor bun? Eu spun ca da pentru unul care nu e spi.on, ci unul care „o arde pe forumuri”..Tiristule, valea in Rusia!

 5. hai siktir BOR 🤮după ce ani de zile a susținut oamenii și interesele răsiei în România 😡

 6. I-a întrebat cineva ceva pe mosii astia? Din cauza descreieratilor ca astia si ca alti mosi impotenți e lumea in războaie.

 7. Popor ortodox contra popor ortodox.Ce parere are domnul Teodosie de Constanta de atacul organizat de idolul Putin?

  • Păi cred că e super încântat debilul de el . Să-i transmită cineva că poate să facă Sf Liturghie și de trei ori pe zi până o să-i curgă Sf Impartășanie prin vene în loc de sânge că tot în locul cel fără de Dumnezeu o să ajungă . Indivizi ca el nu fac decât să pună BOR într-o lumină și mai proastă decât este. Păcat că sunt în jurul lui și oameni valoroși care din nefericire se lasă păcăliți de acest lup în piele de ierarh …

 8. A se înțelege ca Dumnezeul ortodox din Rusia e diferit de Dumnezeul ortodox din România sau cum?
  Nu ne păcăliți mr marele alb, tot din sleapca comunistă faceți parte.

  • Baiatu’? Ma asculti si pe mine? Daca tu confunzi termenii, mai bine nu mai scrii, mai rau faci. Comunism e in China, da? Asa. Data viitoare sa stii. Daca nu, inseamna ca esti pr.ost.

  • lol, singura diferență între China si Rusia e ca la chinezi nu afli când pică unu altul de la balcon

 9. Marele ALB ar trebui expulzat in Rusia, la prietenul lui Chiril ! In 2017, in „epoca” Dragnea, se tot vizitau reciproc ca sa ne arate ce „pretene” sunt poporul rus si cel roman !

 10. tot e o treaba daca si Biserica KGB-ista Romana a ajuns la concluzia ca ceva nu e ok

 11. N-a fost în stare să facă apel la omologul lui rus, nici la dictatorul pitic; vorbe goale.

 12. Bre nea Dane, mergi matale sa discuți cu Vladimir… cred ca stii rusă. Ăștia de la UE, NATO „na” fost in stare de nimic. Poate va înțelegeți voi ca intre securiști așa.

 13. Dialog cu cine, măi Daniele ? Cu nebunul de la Kremlin ? N-au dialogat cu el până în ultima zi ? Mai bine te-ai gândi să rupi orice legătură cu ”creștinismul” Antihristului de la Moskova.