G4Media.ro

Boloș, despre rotativa din mai: Nu pot să spun că nu mi-aș…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Boloș, despre rotativa din mai: Nu pot să spun că nu mi-aș dori să păstrez postul de la MIPE / Exclus să plec la Digitalizare / Un ministru care urmează a fi schimbat pierde din autoritate

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, spune că și-ar dori să își păstreze portofoliul la rotativa ministerelor între PSD și PNL, prevăzută pentru luna mai. Rotativă, care spune el, produce o ușoară instabilitate și stagnare.

El a declarat miercuri la Europa FM că abia acum este familiarizat cu problematica din minister și recunoaște că un ministru care știe că urmează a fi schimbat în câteva luni își pierde din autoritate.

„Orice declarație care se face pe această temă nu este în favoarea mea, pentru că este de notorietate faptul că atunci când unui ministru i se apropie sfârșitul de mandat nu mai poate să conducă cu aceeași tenacitate și sunt decizii care urmează a fi luate până la expirarea mandatului. Este foarte greu în incertitudinea aceasta și eu, ca și persoană, dacă știu că mandatul îmi expiră în luna mai atunci sigur că trebuie următorul ministru să poată să ducă lucrurile și strategiile pe care și le fixează linia pe care și-o dorește. Ar fi nedrept ca să creioneze anumite strategii pe termen lung și să rămână o povară pentru următorul ministru și să nu aibă libertatea de a-și fixa propriile. Suntem cumva într-o ușoară instabilitate și stagnare dată tocmai de această rotativă. Orice declarație care se face pe această temă mie îmi îngreunează mandatul pe care îl am, pentru că îmi pierd din ceea ce se cheamă autoritate, știind funcționari care știm bine ce tip de comportament au, că pe peste câteva luni plec. Dar continui ca până în ultima clipă să-mi aduc mandatul la bun sfârșit, deși, cum am precizat, deciziile nu sunt simple, sunt în joc o grămadă de bani pe care îi avem de gestionat și o serie de măsuri care sunt foarte importante pentru ceea ce înseamnă viitorul politicii de coeziune și a planului național de redresare și reziliență. „, a afimat minstrul.

Marcel Boloș a mai spus că, așa cum arată acum protocolul, rotativa se va produce în mai, dar nu sunt excluse modificări, în sensul păstrării anumitor ministere de către PNL și PSD, mai ales că unii miniștri au început să cunoască mai bine domeniile de care se ocupă.

” – Eu am spus că nu contează persoana mea, este important ca să se facă lucruri bune pentru români și acesta este scopul pentru care, să zicem, ar merita schimbat protocolul dacă anumite lucruri pot fi făcute mai bine pentru oameni. Nu cred că ar trebui să se ezite și să nu se facă. 

– Cu alte cuvinte, v-ați dori să vă păstrați portofoliu, înțeleg din declarația dumneavoastră?

 – Cum am spus, nu depinde de dorința mea. Decizia e a Partidului Național Liberal și a membrilor din coaliție. Oricine și-ar dori, având în vedere că am pornit o serie de proiecte și am lucrat la o serie de documente strategice și sunt acum familiarizat cu problematica din minister, nu pot să spun că nu mi-aș dori, dar cum am menționat, acestea sunt decizii care care se vor lua la momentul potrivit de către membrii coaliței.”

Pe de altă parte, Marcel Boloș a infirmat zvonurile că va prelua portofoliul digitalizării.

„Este exclus. Am fost la digitalizare. Am recunoscut și atunci că nu am pregătirea de bază pe domeniul digitalizării. E adevărat că mi-e dragă activitatea de cercetare, dar acest mandat pe care l-am avut la digitalizare, scurt, a fost și unul extrem de provocator, pentru că sunt multe lucruri care se pot face în domeniu și cred că sunt potriviți oameni cu experiență pe domeniul digitalizării și care pot să facă lucruri bune pentru România.” a mai spus Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Asta râde ca prostul tot timpul și la orice tema!
  Ca e pozitiva, ca e negativa el își arata fasolea!

 2. Eu zic sa se faca rotativa asa cum e in protocol si sa treaca Bolos de la PNL la PSD (aceeasi mizerie 😀 ), ca sa ramana ministru la fondurile europene!
  Sa-l ia Ciolacu la PSD, ca si asa era extaziat de „competenta” lui Bolos!

 3. Eu o sa ma lipsesc de Cardul Energetic la Caldura ! Nu-mi place sa stau la Coada la posta de sute de persoane . Daca vin sase Administratori la Posta cu 1000 de Carduri la posta , trec 8 ore pana scaneaza Cardurile si pana se fac Platile la Carduri ! Nu-mi place sa stau la Coada ! Mai bine ramane Cardul necheltuit !

 4. Care digutalizare, aceea pe hartie! Este nevoie de calculatoare noi, softuri noi, nu cu vechituri se face digitalizarea. La acest minister de digitalizare au fost scoase zeci de posturi pentru care digitalizare , pe hartie ?!!

 5. In politica orice e posibil, chiar si imposibilul. Acceptabila si o rotativa cu opozitia. Adica sa se intoarca usr cu tot cu fd dar si pmp si sa faca pact de neagresiune la guvernare cu pnl pana in 2024. Castigul e ca se mai fac si ei vazuti, auziti, chiar daca “injurati” pe toate canalele. Si daca ramane asa dupa 24, apoi mai vedem. Daca n-ar mai umbla atatia cu coada pe sus, poate ar fi si realizabil.

 6. Dupa CV: … dupa cea lipsit 7 ani de la scoala, in 5 ani a fost si inginer si contabil … si doctor dupa..Dupa ce un doctor stomatolog i-a pus niste ciment alb in gura, fix, la ora 2 si un sfert… e doctor ministru.

 7. Daca mergi inapoi la Hodisu, la coada vacii, la locul tau, ce se intampla?

 8. 1. Despre ce autoritate vorbești, nea cum-te-cheamă? Ca nu știe nimeni cine ești, ce faci, pe ce iti iei tu salariul de ministru in guvernul României
  2. Poti merge si la Digitalizare, esti un mic geniu tu, ca toți colegii tai, ati luat toate ministerele la rand voi, va pricepeți la tot si la nimic.

 9. Bolos tie nu poate sa iti stirbeasca nimic renumele si autoritatea… esti de al lor BUJETAR, ai auzit despre afaceri si mediul privat(aia care vin cu plicurile), pe acolo pe la voi prin BUJETARIA! Oricum dupa grai iti cam place CURCUBEUL….