G4Media.ro

Bogdan Olteanu, lăsat de instanță să meargă în Oman după ce a…

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Bogdan Olteanu, lăsat de instanță să meargă în Oman după ce a fost eliberat temporar din penitenciar în baza deciziilor CCR privind prescripția/ Decizia nu este definitivă

Tribunalul București îi permite fostului președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu – condamnat în 2020 la 5 ani de detenție pentru trafic de influență – să meargă în Sultanatul Oman în perioada 12-19 decembrie 2022, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este definitivă.

În august acest an, Olteanu a fost eliberat temporar din penitenciar după ce instanțele i-au suspendat executarea pedepsei de 5 ani de detenție până la judecarea pe fond a cererii de revizuire introduse după deciziile CCR privind prescripția.

Pe de altă parte, ANAF a comunicat G4media.ro că a recuperat integral milionul de euro primit mită de Bogdan Olteanu după ce a vândut un imobil aflat pe numele lui. Potrivit ultimei declarații de avere din 2016, Bogdan Olteanu avea o vilă de 1057 mp în Ghermănești-Snagov, fără a avea niciun fel de teren în proprietate. Terenul era dat în folosință de parohia Ghermănești. Fostul președinte al Camerei și fost viceguvernator BNR își construise un palat brâncovenesc impunător după modelul casei care apare pe bancnota de 10 lei aflată în comuna buzoiana Chiojdu.

Context.  În octombrie 2020, fostul președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat la 5 ani de detenție pentru trafic de influență. Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat pentru că, în 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu şi oamenii lui ca să îl convingă pe premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu să îl numească pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

SOV şi locotenenţii săi l-au denunţat pe Olteanu. Au relatat şi au prezentat probe la DNA că au scos banii cash în Bulgaria şi apoi i-au dat cu sacoşa lui Bogdan Olteanu în sediul PNL din bulevardul Aviatorilor.

SOV l-a denunţat şi pe Tăriceanu, că i-ar fi dat şi acestuia un milion de euro pentru numirea lui Mihaiu, dar procurorii nu au avut suficiente probe, în afara denunţului lui SOV, ca să dovedească şi această mită.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. se duce cu alinutza sa se relaxeze

  2. vine cu banii dositi acolo si-si cumpara libertatea de la junta militaro-mafiota.
    asta nu e analfabetul ala care nu stie sa calculeze nici macar tva-ul si care e nopotul unei nomenklaturiste instalata de rusi cu tancul la putere ?

    • Nu in Oman ! Alaturi in Emiratele Arabe Unite – unde si rusnacii isi ascund miliardele furate ! ! !
      Dar Oman nu este un stat mafiot ! Nu este condus de o Junta – si de un SULTAN – Este corect numit Sultanat of Oman ! Pungasia este „mai p e alaturi” de Oman ! ….