G4Media.ro

Bogdan Bratu, fostul director de la Drumuri și Poduri Craiova, acuzat că…

sursa foto: https:gorjeanul.ro

Bogdan Bratu, fostul director de la Drumuri și Poduri Craiova, acuzat că și-a falsificat diploma de studii, scapă de dosarul penal ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția / Instanța l-a obligat totuși la plata prejudiciului de aproape 900.000 de lei

Judecătoria Sectorului 1 a decis să înceteze procesul penal pentru înșelăciune față de Bogdan Bratu – fostul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, acuzat că și-ar fi falsificat diploma de studii – ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția, potrivit portalului judecătoriei.

Instanța l-a obligat totuși pe fostul director la plata prejudiciului de aproape 900.000 de lei reprezentând salariile de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe care Bogdan Bratu le-a încasat fraudulos din 2014 până în 2021 când a fost prins. Decizia nu este definitivă.

Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Bratu Bogdan-Laurențiu (…), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (…), ca efect al intervenției prescripției răspunderii penale (…) Admite, în parte, acțiunea civilă exercitată de partea civilă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (…) și îl obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 883.427 lei, cu titlu de daune materiale (…) Menține măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanța nr. 107/P/2021 din data de 24.04.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, până la concurența sumei de 883.427 lei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.

În aprilie anul trecut, pe atunci director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune.

În perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale”, arăta Parchetul general într-un comunicat de presă.

Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora. Prin faptele indicate a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu suma de 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept”, menţionau procurorii.

sursa foto: https:gorjeanul.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. De ce cad podurile, Mitica?
  As întra în pământ sa fiu nevoit sa dau o asemenea sentința!

 2. Romania PSD/PNL/UDMR – raiul infractorilor, penalilor, plagiatorilor, mafiotilor, coruptilor.
  Indiferent ce infractiune ai facut, CCR, PSD, PNL, UDMR, Iohannis vegheaza ca sa scapi nepedepsit.
  Merita sa furi: de obicei nu esti prins, dar daca totusi esti prins dai banii inapoi si scapi nepedepsit! 😛

 3. În ce țară trăim! Vă dați seama? Un om corect și cinstit care a absolvit o facultate pe bune i s-a adresat acestui infractor cu apelativul,, dom’ director!”
  Credeți că la partid nu se știu scheleții din dulap ai fiecărui membru? România? Stat eșuat!

 4. Dacă aș avea 50 de ani, tot aș pleca din hotarele noastre!

 5. Acestea sunt legile cu dedicatie! Halal țara!

 6. Acum e momentul si de-un doctorat.:))))))

 7. omu asta a suparat pe cineva, altfel nu-mi explic de unde i se trage.

 8. De ce să facă pușcărie pe banii noștri?mai îi adăugau 900000 de lei la amendă și gata!a doua oară,la fel! așa făcea statul bani!și ce de bani,la câți hoți sunt in tara asta!

 9. Pai daca i s-ar fi aplicat hotararea Curtii de Justitie UE,cum a zis Procurorul General,nu s-ar fi prescris.
  Dar iata ca neconstitutionala decizie a CCR da roade.De ce sa se complice judecatorul,poate si el tot cu mijloace d-astea a patruns in sistem.A avut diploma,vorba CSM cand a prezentat singurul candidat la sefia Inspectiei Judiciare,”îndeplineste conditiile prevazute de lege”.La asta diploma a fost falsa si la propriu.In ultimu timp procesele nu apuca sa ajunga pana la capat,fiindca CCR-ul lui Dorneanu,carausul de lumina de la Moscova,le declara „obosite”pe traseu si ele ce sa faca,cad trantite de magistrati d-astia doar cu robă.