G4Media.ro

Bogdan Aurescu și ministrul de Externe grec vor prezida videoconferinţa informală a…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Bogdan Aurescu și ministrul de Externe grec vor prezida videoconferinţa informală a omologilor din statele UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, co-prezidează, joi, împreună cu omologul grec, Nikos Dendias, videoconferinţa informală a miniştrilor de Externe din statele membre ale Uniunii Europene, avându-i ca invitaţi pe miniştrii omologi din Republica Albania, Olta Xhacka, respectiv din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani.

La reuniune participă şi reprezentanţi ai instituţiilor europene: Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Vecinătate şi extindere, şi Miroslav Lajcak, reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, arată un comunicat MAE transmis Agerpres.

Reuniunea este organizată ca follow-up al recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe (10 mai 2021, Bruxelles), care a avut pe agendă o discuţie strategică privind regiunea Balcanilor de Vest, la solicitarea României şi a altor state membre, precizează sursa citată.

Dialogul ministerial iniţiat şi găzduit de miniştrii Aurescu şi Dendias „va prilejui un schimb de opinii privind stadiul reformelor întreprinse de cele două state candidate, obiectivele şi aşteptările acestora în perioada următoare, precum şi perspectivele deschiderii negocierilor de aderare la UE”. Totodată, această iniţiativă se înscrie în dinamica intensă a contactelor României cu reprezentanţii celor două ţări, vizând susţinerea parcursului european al acestora.

În cadrul reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu va evidenţia valenţa strategică a regiunii Balcanilor de Vest pentru UE şi va arăta că „procesul de extindere trebuie să rămână o prioritate majoră a Uniunii, având în vedere forţa transformatoare a acestei politici europene”.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter