G4Media.ro

Bogdan Aurescu l-a invitat pe Antony Blinken să viziteze România în acest…

Bogdan Aurescu l-a invitat pe Antony Blinken să viziteze România în acest an

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, marți, că l-a invitat pe secretarul de stat american, Antony Blinken, să viziteze România în cursul acestui an, cu ocazia aniversării a zece ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic.

Este prima întâlnire pe care Bogdan Aurescu o are cu Antony Blinken.

“O plăcere să mă întâlnesc și să discut cu secretarul de stat Antony Blinken pe marginea aspectelor bilaterale și a altor subiecte de interes comun. L-am invitat pe secretarul Blinken să viziteze România în acest an pentru a marca a 10-a aniversare a Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul al XXI-lea dintre România și SUA“, a scris Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter.

Ministrul român de Externe consideră că discuția cu Antony Blinken a fost „o ocazie excelentă pentru a dezvolta în continuare parteneriatul nostru strategic vibrant”.

Cei doi oficiali au discutat și despre pregătirea Summit-ul democrațiilor, o inițiativă a SUA.

“În calitate de președinție a Comunității Democrațiilor, România este pregătită să sprijine acest summit și promovarea democrației”, a precizat Aurescu.


Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, marți, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE (Consiliul Afaceri Externe/CAE), care s-a desfășurat la Bruxelles.

Departamentul de Stat a anunțat, vineri, că secretarul de stat american, Antony Blinken, se va deplasa la Bruxelles pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre NATO şi pentru discuţii cu oficialităţi ale Uniunii Europene.

Blinken se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, care este şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„Întâlnirile de la Bruxelles reafirmă angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii şi partenerii noştri europeni cu privire la agenda noastră comună”, a menţionat Departamentul de Stat într-o declaraţie.

Sursa foto: Bogdan Aurescu / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Abia astept indicatiile pretioase.

  2. Ce interesant!
    Se poate sa-l cunoasca pe Fenechiu!
    Care s-a grăbit cu nepotu!
    😄😄