G4Media.ro

Bogdan Aurescu: Condamnăm cu fermitate acțiunile militare ale forțelor rusești în apropierea…

Sursa foto: European Council

Bogdan Aurescu: Condamnăm cu fermitate acțiunile militare ale forțelor rusești în apropierea centralei nucleare de la Zaporoje

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, condamnă, într-o postare pe Twitter, ceea ce numește ”acțiunile militare ale forțelor rusești în apropierea centralei nucleare” și atrage atenția că ele comportă riscuri pentu întreaga Europă.

”Condamnăm cu fermitate acțiunile militare ale forțelor rusești în apropierea centralei nucleare #Zaporizhzhya. Astfel de acțiuni nesăbuite sunt iresponsabile și comportă riscuri pentru întreaga Europă”, se arată în postarea lui Aurescu.

Aproximativ 1.200 de tone de combustibile nuclear sunt stocate în prezent la centrala nucleară din Zaporojie, în sudul Ucrainei şi care se află sub controlul trupelor ruse, iar manipularea defectuoasă a acestuia ar putea provoca un dezastru ce i-ar afecta atât pe ucraineni, cât şi Rusia vecină, a avertizat marţi un responsabil ucrainean, citat de EFE şi Ukrinform, citată de Agerpres.

Centrala nucleară din Zaporojie reprezintă o sursă gravă de tensiune, fiind ocupată de trupele ruse, după ce a fost vizată de mai multe bombardamente în ultimul timp de care Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc.

‘Evidenţa nu poate fi ignorată, situaţia devine din ce în ce mai periculoasă pe zi ce trece’, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Zaharova susţine că partea rusă trimite zilnic date actualizate Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) despre situaţia de la centrală, aflată sub controlul trupelor ruse practic de la începutul campaniei militare.
Recomandate

La rândul său, directorul general al AIEA, argentinianul Rafael Grossi, şi-a manifestat sâmbătă profunda îngrijorare în legătură cu bombardarea, vineri, a celei mai mari centrale atomice din Europa, avertizând că cineva ‘se joacă cu focul’ şi că există riscul real al unui ‘dezastru nuclear ‘, potrivit EFE.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. condamna-ti-as o noduroasa de negru pana in fundul gatului, ca numai grijile lor le ai

  • Goldștain apud,rușii întăresc AA la reactor,la 1200 de tone die uraniu care poa să ajungă o ”dirty bomb”,”Hiroshima mon amour”.

 2. Mihaița taticule, si noua ca cetațeni romani ne este rușine cu tine dar nu avem încotro, te suportam.

 3. ardealul si dobrogea ne-au fost date de horty si soliman pasa, colegii nostri de nato

 4. Mentalitate de votant tipic .. PSDisto AURolac 💨😷

 5. 7 august
  ora 12 si 40
  Focul asupra centralei nucleare din Zaporozhye a fost deschis de catre
  unitatile de artilerie ucrainiene a brigadei 44
  din locatia marganet

  • Si marmota invelea ciocolata uite-asa. Cine naiba va mai crede rusnaci? Chiar daca ar fi adevarat, v-ati mancat omenia, nu va mai cred nici copii in scutece.

  • Noi va spunem cine a tras si de unde, voi puteti sa credeti ce vreti…

 6. Am vorbit cu familia și am decis să condamnăm și noi cu fermitate.

 7. Mihăiță tată, ai văzut cum v-au tras-o ucrainenii în Crimeea? Stai sa vezi rating la tv când vor da în kremlin. Și mai haios va fi când va vor aduna cei din sbu pe voi trolii rusiei. Așteptăm cu nerăbdare pe instagram sa va vedem muncind la roaba, cărând moloz în Ucraina.

 8. Cine ia cerut părerea ăstuia ?! După ce că e urit e și prea deștept. A cerut sancțiuni împotriva rusiei înaintea Europei și unde ne-a adus ?