G4Media.ro

Bode: Sunt decis să dăm drumul la concursuri pentru ocuparea de funcții…

Bode: Sunt decis să dăm drumul la concursuri pentru ocuparea de funcții de conducere în MAI, să înceteze împuternicirile

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi seara, că împuternicirile pe funcţie trebuie să înceteze, vor fi organizate concursuri şi că „în câteva luni aceste lucruri vor fi încheiate”, transmite Agerpres.

„Eu sunt conştient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea e insuficientă, dacă este neperformantă şi dacă are probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat”, a spus Bode la B1 TV.

Ministrul a susţinut că e decis să demareze organizarea de concursuri pentru funcţiile de conducere din structurile MAI.

„Eu nu voi fi spectator la ce se întâmplă în MAI. Nu am venit în fruntea acestui minister să satisfac nevoia unui grup sau a unei persoane din sistem. Vă asigur că am venit să mă implic în tot ce înseamnă organizarea acestui minister de sus până jos, pentru că îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem conducerea la vârful ministerului, secretari de stat, subsecretari de stat, şi, împreună, să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce priveşte managementul lui, şi anume problema împuterniciţilor pe funcţii. Eu sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent”, a afirmat Lucian Bode.

Întrebat când anume vor începe concursurile, el a răspuns că după numirea secretarilor de stat în minister.

„Coaliţia de guvernare va finaliza, cred eu, cel mai târziu săptămâna viitoare toate negocierile, vor fi desemnaţi secretarii de stat, ei vor fi numiţi şi odată ce vom avea funcţională echipa la vârful MAI, vom pune pe masă un plan astfel încât această practică să înceteze”, a precizat ministrul.

Acesta a adăugat: „Îmi doresc ca în câteva luni de zile aceste lucruri să fie încheiate”.

Ministrul a afirmat că există un deficit major de personal în structurile din Ministerul de Interne, arătând că în ultimii cinci ani au plecat 30.000 de persoane din sistem.

„În aceste condiţii, evident că deficitul de personal este unul major pe fiecare ramură în parte”, a subliniat Bode.

În opinia sa, nu trebuie pus semnul egal între activitatea unei instituţii şi derapajele unor persoane.

„Este absolut obligatoriu să reconstruim încrederea în sistemele publice în România. Ecosistemul de ordine publică şi siguranţă publică pentru a avea credibilitate are nevoie de un management performant, are nevoie de resurse umane şi resurse financiare corect dimensionate. Mi-am propus printre obiectivele cele mai importante să aduc în faţă şi să prezint opiniei publice pe cei care într-o proporţie foarte mare îşi fac datoria faţă de cetăţeni, faţă de ţară. Am văzut de foarte multe ori, într-un mod absolut incorect se punea semnul egal între o instituţie fundamentală în ceea ce priveşte funcţionarea statului, fie că vorbim de Poliţie, Jandarmerie sau de pompieri, şi un derapaj al unuia sau al altuia”, a mai spus Bode.

sursa foto: Lucian Bode/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. sa fie clar ca facatura ordinara impotriva lui gavris are legatura si cu aceste concursuri pe ocuparea functiilor de conducere. legea zice, si are sens, ca o persoana legat de care exista o investigatie in curs nu poate candida la functii de conducere. asta e motivul despescu, numarul 2 in MAI a incercat alaturi de celelalte jeguri sa ii faca felul astuia.
  faptul ca inscenarea incepe sa se demonteze singura de proasta ce era e doar o victorie de etapa. va fi interesant de vazut daca mafia din MAI va reusi totusi sa ii blocheze drumul lui gravris.

 2. Ce probleme au astia!
  Cand toata administratia trebuie reformata radical, trimisi jumatate in mediul.privat, ei doar la ciolan se gandesc! Cum sa i multumeasca pe trantori cu mai multi bani, cu functii si grade, cu siguranta!

  Rusine nemerniciloelr! Cand voi va imprumutati cu 600 euro per secunda … Prioritatile vostre sunt imparteala functiilor!

 3. Păi câteva luni e un termen suficient. Au timp berechet clanurile și mafioții să-și adapteze relațiile și cotizația.

 4. Gata, obiectivele au disparut? Preventia? Ce-i aia?
  Conducerea e de vina? Pai pe cei de la conducere cine-i verifica – doar sa te multumesti sa accepti raportul de activitate copiat de la un an la altul, poate redus chiar, nu e ca si cum oamenii aia din MAI fac ceva activ.

 5. Ametitul asta de Bode vorbeste de parca acum a aterizat de pe Marte, pai mai Biode NU cumva Guvernul PNL e la guvernare din Octombrie 2019, CINE naiba s-a impiedicat sa dati drumul la concursuri, sa promovati COMPETENTA ssi MERITOCRATIA cum scrie pe site-ul PNL?!
  „Principiul meritocratic în organizarea administrației publice.
  În ocuparea fucțiilor publice din administrația centrală și locală trebuie să primeze competențele profesionale și nu criteriile politice.
  Ocuparea funcțiilor publice trebuie să se facă prin concurs în condiții de transparență și cu respectarea de criterii obiective.
  Politizarea funcțiilor publice trebuie să se limiteze la funcțiile de demnitate publică.
  Trebuie promovate politici de ocupare și formare profesională care să ducă la profesionalizarea funcționarilor publici și la recâștigarea demnității profesionale prin asigurarea unui parcurs de carieră transparent, previzibil și obiectiv.
  Managementul companiilor de stat trebuie să respecte principiile guvernanței corporative, regulile și criteriile de eficiență în management.”
  https://pnl.ro/angajamentul-nostru/principiile-bunei-guvernari-liberale/

  Vorbe goale, Bode, suntem satui, mintiti ca si PSDeii, rusine!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.