G4Media.ro

Bloomberg: Viața va reveni la normal peste 7 ani, la actuala rată…

Bloomberg: Viața va reveni la normal peste 7 ani, la actuala rată de vaccinare / Israelul va atinge ținta de vaccinare a 75% din populație în doar două luni, România peste 2, 6 ani dacă menține ritmul vaccinării

Când se va încheia pandemia? Este întrebarea pe care și-o pune toată lumea de la începutul anului trecut, iar răspunsul ține de rata de vaccinare. Potrivit datelor analizate de Bloomberg, va dura 7 ani până când 75% din populația lumii va fi vaccinată.

Oamenii de știință estimează că va fi nevoie ca 70-85% din populație să fie vaccinată anti-Covid ca viața să revină la normal. Până acum, la nivel mondial au fost administrate peste 119 de milioane de doze de vaccin, însă datele analizate de Bloomberg arată că unele țări fac progrese mult mai rapide decât altele, informează siteul știrileprotv.ro

Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, va atinge ținta de vaccinare a 75% din populație în doar două luni, în timp ce Statelor Unite le va lua până la începutul anului 2022.

Însă în statele mai puțin dezvoltate, procesul de vaccinare avansează mult mai lent. Proiecțiile Bloomberg – care țin cont de cele mai recente date din 67 de țări, plus SUA și teritoriile sale – arată că, la nivel global, această țintă de vaccinare va fi atinsă abia peste șapte ani, dacă se va menține ritmul actual de imunizare.

În cazul României, care a administrat până acum 821.552 doze de vaccin anti-Covid, ținta de 75% din populație imunizată ar fi atinsă peste 2,6 ani.

Citește integral pe știrileprotv.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Asa. Si?
  Cand se va termina pandemia? Pandemia se stinge de la sine, pana la urma atat se screme productia de vaccin ca nu va mai fi nevoie de el. Pe plan mondial in 10 ianuarie au fost cele mai multe cazuri zilnice 745.941, de atunci au scazut continuu pana la 471.571 cazuri noi (scadere cu 36.7% – sursa worldometers). Da sunt inca multe cazuri, dar asa scadere nu s-a inregistrat niciodata de la inceputul pandemiei.
  Adio pandemie, degeaba apar tulpini noi si statisticieni scoliti la seral ca sa ne convinga de contrariu.

  • De acord cu tine, pandemia asta e pe sfârșite. De acord și cu ei, 7 ani vom avea pandemie. Evident ca nu asta ci cecelalte provocate de următorii coronavirusi. Aceștia sunt pregătiti de multă vreme, abia așteaptă sa intre Intr_o piața aglomerata.

 2. Bloomberg minte pt ca ne a spus catu ca vom vaccnina toata populatia pana la toamna. La fel ne au spus si iexpertii romani. Ii stiti..sunt acei oameni care vegheaza ca totul sa mearga bine in romania. Si iohanis ne a spus la fel. Pana si psd ul ne ar fi spus acelas lucru insa nu mai sunt la guvernare.

  Usl traieste si prostii ii sustin

  • @Ion,
   scarba mica, Catu a vorbit de 10,4 milioane de romani vaccinati pana in septembrie !

   PS. Daca nu spui macar o minciuna/comentariu, nu esti tu ! :))))

 3. Israel, o tara, un model de urmat…in toate domeniile, dar mai ales SANATATE, APARARE, SERVICII, ECONOMIE, DIGITALIZARE si nu in ultimul rand CERCETARE!

  • Da ,foarte adevărat! Dar UE a bagat2,7 miliarde euro în cercetarea și dezvoltarea unor vaccinuri, Israelul a venit cu preț mai mare și are acces la mai multe doze.Oare nu trebuia U E sa aibă întâietate daca tot a dat atâția bani in cercetare? Ce sa facem daca sunt buni negustori și afaceriști?

  • @Fifi-Pai, ii dam in continuare cu sloganurile care insufla putere poporului „lasa maica, inca e bine”, „capul plecat, sabia nu-l taie”, „bine maica ca nu e razboi” si nu in ultimul rand „mitul MIORITEI”…si apoi „desteapta-te romane , din somnul cel de moarte” BIS,BIS,BIS,BIS…..

  • :)) mda, sigur…

 4. Pandemia se va termina natural, ca toate pandemiile care au existat.

  • Da.Dar intervenea selectia naturala, ca-n regnul animal.Din fericire diabetul se poate trata-monitoriza, pneumoniile, infectiile, etc…altfel pe Pamant ar fi trait cel „puternic” ADN si poate nu existai!

 5. Bloomberg scapa din vedere un vaccinator important: virusul. Prin urmare nebunia se va termina mai repede (in unele zone virusache deja gaseste cu greu gazde).

  • In unele zone virusache a luat-o de la capăt cu aceeași indivizi dar cu altă mutație .

  • Ai dreptate,microbii se manifesta daca au ce minca. La oamenii sanatosi,nu au ce minca( celule moarte). Cind microbii se raspindesc in turma, se termina mincarea( sint curatati indivizii de deseurile din corp) si pandemia dispare. Apare alt val,cind mincarea lor se acumuleaza iar in indivizi.

  • Amice, ce-are sula cu prefectura?
   Virusul nu-i bacterie și se hrănește, pardon, înmulțește doar în celule vii. Nu mănâncă și nici nu produce deșeuri că n-are tub digestiv.
   Mare-i grădina Ta, Doamne, dar se pare că-i mult mai mare decât credeam…

 6. Se termina pandemia, dar vine încălzirea globala. Și tot asa pana la o o societate mutirateral dezvoltata. URA, URA, URA- :))