G4Media.ro

Blocare parţială a administraţiilor federale în SUA, în lipsa unui compromis cu…

Blocare parţială a administraţiilor federale în SUA, în lipsa unui compromis cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic

Statele Unite ale Americii se află, de sâmbătă dimineaţă, într-o perioadă de “shutdown”, blocare parţială a administraţiilor federale, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casa Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, relatează AFP, citat de News.ro

Începând de la miezul nopţii în SUA, ora 05.00 GMT, administraţiile nu mai pot fi finanţate şi trebuie să-şi reducă activităţile în zilele următoare. Ca urmare a acestei închideri parţiale a activităţii administraţiilor federale, sute de mii de funncţionari ar putea intra în concediu fără plată sau sunt nevoiţi să muncească fără să fie plătiţi, cu câteva zile înainte de Crăciun.

În ciuda ultimelor negocieri, parlamentarii nu au reuşit să găsească o soluţie de ieşire din impas cu privire la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, unul dintre principalele angajamente ale preşedintelui Donald Trump.

“Sperăm că ‘shutdown’-ul nu va dura mult”, a spus Donald Trump într-un filmuleţ postat pe Twitter.

Absenţa unui acord între parlament şi Casa Albă atrage închiderea a numeroase servicii federale în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, ministere cum sunt cel al Justiţiei, de Interne sau Departamentul de Stat au activitatea perturbată.

Peste 420.000 de angajaţi necesari pentru buna funcţionare a Statului federal trebuie să continue să muncească fără să fie plătiţi la datele obişnuite.

În SUA s-a mai înregistrat o scurtă perioadă de “shutdown” la începutul anului 2018. (Sursa: News.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Presedintele Trump a mutat Zidul Berlinului in SUA.

    • vorbesti prostii. mexicul trimite cantitati uriase de droguri si arme periculoase spre america si un zid le-ar opri. democratii si obama au vorbit pana in 2012 exact ca trump. dar acum sunt impotriva. democratii sunt cel mai corupt partid din istoria americii

  2. Care va să zică, Mexicul ( persoană importantă, nu spui cine) ” trimite cantități uriașe de droguri și arme periculoase. Așa îi învață stăpânii lor pe trolii ca Mr. K să facă ceea ce se cheamă fake news. Cine e Mexicul? Cât de uriașe sunt canitățile de droguri? Kilograme, tone? Cam câte? Și !armele periculoase” se dau tot ”cu ridicata”, la kil? Exprimări aluzive, nefondate, voit neclare, apoi o afirmație lipsită de logică ”zidul le-ar opri” ( de parcă ăia le-ar arunca prin aer și se lovesc de zid, sunt și idioți postacii ăștia). La final , concluzia, fără legătură cu subiectul: democrații sunt corupți. De fapt, ăsta e punctajul lui de trol: tot ce e liberal și progresist trebuie că e rău. Rămâneți în peșteri să vă învețe trump cum se face focul. Așa se face trolling.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.