G4Media.ro

Blocaj la CSM: Savonea propune ”o modificare legislativă rapidă” prin care membrii…

Blocaj la CSM: Savonea propune ”o modificare legislativă rapidă” prin care membrii Consiliului care nu vin la şedinţele de plen să îşi piardă mandatul / Adina Florea nu a putut fi instalată nici din a șasea încercare la șefia Secției Speciale

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a propus marţi o modificare legislativă „rapidă”, care să prevadă ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii care absentează nemotivat la şedinţele de plen să îşi piardă de drept mandatul, transmite Agerpres.

Lia Savonea a convocat, marţi, o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care avea pe ordinea de zi numirea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

La începutul şedinţei s-a constatat că nu este întrunit cvorumul necesar deoarece lipsesc şase membri, printre care procurorul general Bogdan Licu, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, şi membri din Secţia pentru procurori.

„Lucrările plenului se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri. Suntem 13 membri prezenţi. Am citit în presă că mai mulţi procurori au fost convocaţi astăzi la sediul Parchetului General. Mie mi se pare că avem o perpetuare a unui blocaj în funcţionarea activităţii plenului CSM. Trebuie să reamintesc că, la patru şedinţe legal convocate, la datele de 20 iunie, 24 iunie, 1 iulie şi 3 iulie, s-a refuzat de către anumiţi membri, în principal procurori, să se prezinte pentru a se asigura desfăşurarea şedinţelor. Eu constat că nu avem pârghii, instituţional vorbind, pentru a asigura respectarea legii în cadrul CSM, situaţie în acord de care vă propun să solicităm ca, în regim de urgenţă, să fie adoptate măsuri legislative care să deblocheze actuala situaţie printr-o procedură rapidă, parlamentară, de care o fi. Este necesară modificarea art. 27 alin. 2 din Legea 317/2004, care reglementează cvorumul şedinţelor de plen”, a spus Lia Savonea.

Ea s-a arătat deranjată de „semnalele” date de ministrul Justiţiei privind participarea la şedinţa de plen a CSM şi a spus că este vorba de o „coordonare” a Anei Birchall cu procurorii din CSM pentru a nu se prezenta la şedinţă.

„Am văzut semnalele date de ministrul Justiţiei pe marginea şedinţei de astăzi. Nu pot să nu constat această stranie coincidenţă. Ministrul Justiţiei dă un semnal, iar procurorul general al României suprapune activităţi la sediul Parchetului General. (…) Procurorul general şi procurorii din cadrul CSM au şi în perioada următoare activităţi la Constanţa. Aşadar, patru zile de absenţă. Cei trei membri absenţi, domnul procuror Ban, doamna Tatiana Toader şi domnul procuror Deac, nu au adus la cunoştinţa preşedintelui sau secretarului general nicio situaţie de absenţă sau imposibilitate de prezentare. Eu nu mă feresc să spun că suntem în faţa unei situaţii de coordonare în blocarea activităţii şedinţelor de plen, aşa că vă propun modificarea art. 27 alin. 2 din Legea 317/2004, aşa încât să fie împiedicat orice membru al CSM să îşi facă propria lege şi să facă imposibilă derularea activităţii acestei instituţii. Eu aş mai propune să se stabilească şi ca un membru aflat în astfel de situaţie, când şedinţa a fost legal convocată, să îşi piardă de drept mandatul”, a propus Lia Savonea.

Lia Savonea a fost susţinută de judecătorii din cadrul CSM, unii dintre ei propunând să meargă la Parchetul General pentru a desfăşura acolo şedinţa de plen.

După discuţii aprinse, procurorii absenţi fiind apăraţi de judecătorii Bogdan Mateescu şi Andrea Chiş, s-a luat decizia de suspendare a şedinţei pentru o oră, timp în care să fie sunat procurorul general Bogdan Licu pentru a i se cere „explicaţii” în legătură cu organizarea şedinţei de la Parchetul General, la care participă şi trei procurori de la CSM.

„Luaţi legătura cu procurorul general, aşa cum s-a degajat aici în majoritate, pentru a ne furniza nişte informaţii, dacă au explicaţii, pe marginea situaţiei create. Domnul procuror general a organizat o activitate peste şedinţa plenului”, a spus Savonea.

În cadrul CSM există de mai multe luni un blocaj instituţional, procurorii din Consiliu refuzând să se mai prezinte la şedinţele de plen. Ei sunt nemulţumiţi de modul în care sunt convocate şedinţele, emiterea unor comunicate de presă în numele membrilor CSM sau numirea Adinei Florea la şefia Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor.

De asemenea, Lia Savonea şi Ana Birchall se află în conflict deschis pe mai multe teme, ministrul Justiţiei reproşându-i în dese rânduri preşedintelui CSM că nu o consultă atunci când convoacă şedinţele de plen.

O altă temă de dispută este un proiect de modificare a Legii ANI, dezbătut în cadrul unei comisii de la CSM, despre care procurorii din Consiliu susţin că nu au ştiut nimic.

Foto: Președinta CSM, Lia Savonea. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Muierile astea sunt penibile, nu înțeleg că sunt pe făraș și nimeni nu le mai suporta, că nu mai pot păcăli pe nimeni, că se vede de pe luna ce fac!
  Justiția nu e moșia lor, să se împroprietărească cu funcții și altele, nu pot reinventa legi și reguli că așa vor mușchii lor . ..încă se cred pe vremea lui Draknea, când călcau cu bocancii peste tot! Vor da socoteală cât mai curând, pt toate mânăriile astea!
  In loc sa se retragă să își salveze pielea de furia oamenilor, insista! Vor ajunge la tomberon împreună cu mult iubitul lor GIO PSD
  Ființa asta amintește de bani, de parcă i-ar da din buzunarul ei sau al partidului și trebuie să apere cu toții mafia lir.”. Încearcă să schimbe totul că și la trecerea la secret a banilor obținuți din furăciuni.. tanti asta trăiește pe alta planetă, nu își dă seama că i se destramă mafia

 2. Si mai de efect ar fi o lege ca Lia Savonea numeste pe cine vrea…

 3. Felicitari pentru initiativa! Trebuia de mult facut un asemenea demers.

 4. sinistra doamna ie ca sinistrul tudorel. pana la capat si dincolo de iel.

  • se scrie si se citeste ‘Tudoriel’

 5. In gura acestei complice cu infractorii, cuvântul JUSTITIE e ca un scuipat. La fel e si cu A Florea, o binecunoscuta complice a infractorilor din Cta.

 6. de unde plm tot apar nefututele astea savonea haineala florea

 7. Această individă savonea alături de locotenentele sale, sunt acolo câteva, sunt echivalentul mizerabilului ciordache la CSM. sclavonea împreună cu subordonatele sale, nu este evident că are o misiune clară trasată de ciordache, dracnea și stârpiturile din psdeu, instalarea prietenei infractorilor de la Constanța în fruntea secției de partid. Eu nu înțeleg de ce nu este revocată din fruntea CSM de oamenii cu creier din CSM, este inacceptabilă atitudinea avută de această tanti, care se mai crede și vreun mare magistrat, este doar o individă ce execută ordinele venite dinspre psdeu, un jalnic magistrat, care face de râs magistratura și CSMul. În locul celor de acolo, aș destitui-o în secunda 1, un astfel de personaj nu are ce căuta într-o astfel de poziție. Nu vă este clară strădania acestei, deja enervante cucoane, de a-și planta toate slugile prin tot felul de poziții importante în magistratură, vezi cazul acelei doamne corbu, este epocal momentul în care spune că nu ea și-a dorit poziția de președinte la Înalta Curte, atunci ghici ciupercă, cine a pus-o sau forțat-o, după cum lasă doamna să se înțeleagă. Presa a trecut prea ușor peste acel moment, mie mi se pare de o gravitate majoră. Deci, este evident că și în magistratură există rebuturi, există magistrați de joasă speță, iar aceste dudui sunt printre ele, este obligația sistemului judiciar de a le elimina și de a sancționa astfel de magistrați, altfel imaginea reflectată asupra sistemului va fi una negativă, tocmai din pricina acestora. Factorul decident, în această speță, are obligația de a o pune la punct pe această duduie, de a o revoca și de a recredibiliza CSMul. Așa că, stimați magistrați de bună-credință, luați măsuri, nu se poate ca o astfel de individă să-și bată joc de profesionalismul și de reputația voastre!

 8. „Rapida”, pana nu trece Motiunea care va desfiinta SS!!!
  Rusine, slugi ordinare!

 9. Marea majoritate a magistratilor s-au opus anomaliei juridice, patentata de rudotelul cel bubos, adica infiintarea acestei institutii de esenta stalinista -SIIJ – si continua sa se impotriveasca relativ la tot ce priveste sinistra creatie a bubosului, in cooperare cu partea penala a parlamentului. Lia Savonea ori n-a inteles de ce nu se poate intruni cvorumul de sedinta la CSM atunci cand pe ordinea de zi e instalarea japitei pesediste – aka hahalera Florea – ori vrea cu orice pret sa castige de una singura razboiul tacut cu procurorii din CSM.
  Pe langa ca e efectiv neverosimil ca respectiva nulitate, a.florea, sa fie castigatoarea, pe bune, a concursului pe post, ea este arma secreta(secretul lui Polichinelle) a coruptului psd, de a incerca sa intimideze judecatorii si procurorii sa manifeste corectitudine si intransigenta fata de infractiunile comise de pesedisti, in special, de liderii acestui partid de esenta totalitara.
  De aceea, legaturile de familie a Liei Savonea cu lideri psd ori cu oameni de afaceri apropiati de psd, este de natura sa ne faca foarte circumspecti fata de tot ce intreprinde madam, la marginea legii……

  • Erata:
   In penultimul rand al mesajului de mai sus, se va citi „sunt”, in loc de „este”.
   Greseala din viteza: schimbare sens fraza, corectura incompleta in fraza, plus neatentie…
   multumesc pentru intelegere….

 10. Acest CSM este un fel de serviciu ptr. interesele proprii a unei gasti din interiorul CSM , care vreasa stapaneasca justitai in Romania. Avem reguli si norme UE pe care o Tara cu stat de drept , trebuie sa le respecte. Justitia-i principalul pilon al democratiei . „Cumetrele” , daca vor sa activeze in aceasta directie ar fi f. corect , daca nu , poate-i bine sa paraseasca corabia.SS-ul nu are ce cauta in statul de drept.

 11. e praf duduia. cum sa fii dat afara din CSM ca ai lipsit la sedinta? jesus, ce idei. dar cand mananci kkt ca ea, cand de 6 ori incerci sa iti pui pila in frunte, nu AR TREBUI DEFAULT sa iti pierzi mandatul? a, nu, pentru asta nu. fmm de proasta. esti PE FARAS!!!!

 12. Ce postura de cadavru viu are Savoniera asta :))

 13. Nici la 16.30 nu o sa ai cvorum.
  O sa fii doar tu cu slugile tale in sala….
  Sinistra creatura Savonea asta…

 14. Doamna cred ca se refera la psdistii care absentaeza cand trebuie votata schimbarea unui parlamentar condamnat penal!

  • stoarfa, nu doamna (oare o citi? ce bine ar fi). nu, la psdisti e voie, ca ei sunt la furat daca absenteaza. si a fura e voie. 🙂

 15. E de bun simt ce spune Savonea. In Romania asta sunt oameni care muncesc pe cateva sute de euro si nu isi ingaduie sa lipseasca nici macar o ora de la serviciu. Putorile alea sunt platite cu mii de euro din banii nostri si nu vin la plecul CSM. Ca si cum un pilot de avion ar dormi chiar la momentul aterizarii. Tractoristul ala de Solomon are si interes personal pentru ca e sub investigarea sectiei. Ma scuzati, dar niste slugi ale securitatii care sa faca numai ce sa li se spune si doar sa imbrace niste costume si sa ocupe niste locuri, puteau fi platiti si cu salariul minim pe economie.

  • „Putorile alea sunt platite cu mii de euro din banii nostri”- ai spus bine, Victor!
   Asa este !! Tuta aia de Savonea ia 2000 de euro pe luna pentru o ca face NAVETA de 5 km !!!
   Dar copiii aia care fac naveta prin vant si ninsoare 5 km pe zi, ca sa ajunga la scola , aia ce mai iau???
   Victor….esti doar un PSD -ist care te caci in fundul curtii….si vorba unui prieten: Mars la cacat!!!!

  • Victoras, putori is alea de la psd care te platesc pe tine, mic troll comunist care esti.
   Sau poate scrii chiar din Kiseleff in timp ce sti angajat cu acte pe la Tarom sau Ministerul Transporturilor?

  • Va repet. Nu sunt psdist, nu sunt postac platit. Verificati asta si din faptul ca intru doar in unele zile, cand am timp. Deci nu sunt la ordinul nimanui. Intru doar cand mai bubuie cate o stire ca sa va vad in completa disonanta cognitiva. De exemplu, toata Romania e corupta, dar securistii sunt buni; evaziunea e la cer, dar multinationalele e cinstite; profesorii, doctorii sunt de kkt, dar procurorii fac minuni; vilele politicienilor sunt din coruptie, dar cele ale generalilor SRI din munca cinstita etc. Cand parlamentarii voteaza impotriva ridicarii imunitatii va ratoiti, dar cand Solomon, vizat de ancheta a sectiei voteaza pentru paralizarea ei este OK. Absolut superb. Eu de aia si vin. Ca sa ma distrez.

 16. Nu ar fi mai simplu ca presedentia CSM sa se exercite prin rotatie? Nu tu nervi, nu tu acuzatii, nu tu dat cu pumnul in masa, nu tu circ, nu tu aruncare cu noroi, nu tu abuz de putere…

  CSM e un forum colegial, la urma urmei, si are nevoie de o anume demnitate.

 17. Ahahahahahahahahahahahha, ce toanta! :)))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.