G4Media.ro

Blitzkrieg-ul antidemocratic al USL 2 / Asemănările cu puciul USL din 2012

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Blitzkrieg-ul antidemocratic al USL 2 / Asemănările cu puciul USL din 2012

Tabăra Cîțu din PNL, președintele Klaus Iohannis în perfectă sinconizare cu PSD-ul lui Marcel Ciolacu orchestrează un atac haotic la statul de drept asemănător cu cel din 2012 plănuit minuțios de USL pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Atunci fostul USL, condus de Ponta și Antonescu, au suspendat printr-o cascadă de mutări o serie de instituții fundamentale în încercarea de a prelua toată puterea în stat.

Acum, Cîțu și Iohannis, cu sprijinul PSD, suspendă dreptul constituțional al opoziției de a depune o moțiune de cenzură pentru a-l menține cu orice preț pe Florin Cîțu la Palatul Victoria până la Congresul din 25 septembrie. Dacă nu atacă alegerile interne din poziția de prim-ministru, șansele de a fi ales lider al PNL scad dramatic. Or, Florin Cîțu nu mai poate fi schimbat acum din poziția de candidat.

Desigur, cele două momente sunt de anvergură și gravitate diferite, în 2012 totul a fost premeditat pe când acum se acționează mai degrabă haotic. Însă orice atac la democrație trebuie semnalat și sancționat ca atare.

Uzând de orice armă îi pică în mână, Cîțu și Iohannis par deciși să tergiverseze  prezentarea și dezbaterea moțiunii de cenzură depuse vineri de USR PLUS și AUR. Pentru a-și atinge obiectivul, liberalii din tabăra Cîțu s-au aliat cu PSD în parlament, boicotând de patru ori ședința conducerii Parlamentului, care ar fi trebuit să stabilească calendarul prezentării și dezbaterii moțiunii de cenzură.

Toată această acțiune profund antidemocratică, acest abuz de putere specific mai degrabă țărilor bananiere, a fost girată de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a abdicat de la debutul crizei politice de la principala sa atribuție, conferită de articolul 80 din Constituție: ”Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

Nu a vegheat, ci a privegheat Constituția, iar de mediat nu s-a văzut decât cu premierul Câțu, l-a încurajat și susținut în acțiunile sale disperate de a se menține cu orice preț la putere. În ADN-ul politic al președintelui Klaus Iohannis au rămas urmele primului USL. Nu degeaba a fost propus pentru funcția de premier în 2009 chiar de către cele două partide care azi și-au dat din nou mâna pentru a organiza un nou blitzkrieg antidemocratic.

Imaginea pe care o proiectează România în exterior este, iarăși, dezastruoasă: un partid considerat reformist și pro-european se aliază conjunctural cu un partid extremist, xenofob și homofob pentru a da jos guvernul. În replică, șeful statului, premierul și, culmea, principalul partid de opoziție, se aliază și ei pentru a bloca, prin suspendarea temporară a legilor și a Constituției, orice tentativă de înlăturare a prim- ministrului.

Aceste acțiuni periculoase, nedemne pentru un stat membru UE, ar trebui să atragă un răspus ferm din partea Comisiei Europene, din partea aliaților occidentali ai României. Asemenea derapaje antidemocratice plasează din nou România alături de statele-problemă ale Europei, ca Ungaria sau Polonia. Abia am reușit să ne desprindem de plutonul nociv, în numai doi ani de la căderea regimului Dragnea picăm la loc.

Blitzkrieg-ul pentru salvarea premierului Cîțu ar trebui să pună serios sub semnul întrebării inclusiv ambițiile Klaus Iohannis de a face o carieră europeană după încheierea mandatului de președinte. Nu e nimic european în modul arbitrar în care exercită puterea în aceste zile. Așa arată România normală?

Criza politică a mers deja mult, mult prea departe. Demența trebuie oprită. Închideți criza cât mai repede și reveniți urgent la respectarea legii și Constituției!

 

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

111 comentarii

  1. Mi-l imaginez pe Zombalău ca pe un stârv in drum, hoit politic lovit de un camion, adică demisia USR si hienele pzd, pln și iudemere trăgând de el in toate direcțiile să pară că ii viu incă(doar pt tona aia de bani, evident).☠

    • Adevaru e ca scrii numai prostii ce par iesite din creierul unu P-nis relativ mic

    • Iohannis recunoaste ca trece printr-o criza dar ca gaseste singur o solutie pentru el. Pentru ca prin „noi” pe care-l afirma nu reiese clar cine e acel noi

    • Televiziunile sunt mai toate… ştiriste, iar jocul cu moţiunea de cenzură e exotic depărtat de UE, predominant fiiind discursul posibilului nou USL. Cine mai are ceva de spus, trebuie s-o spună acum, fie şi ca postac, fiindcă în unele ţări vecine şi libertatea presei s-a restrâns.

    • TOTUSI, DE CE CITU? Ce calitati extraordinare au gasit cu totii la el, Incat si Iohannis, si turma s-au inversunat sa-l sustina atat de oorbeste?
      Au incalcat toate regulile de civilizatie, democratie, de bun simt si s-au aruncat in acea lupta interna pentru a-l impune la sefia PNL, oripilandu-si sustinatorii. Prin ce i-a convins Citu ca merita asta?
      Au renuntat la singurii aliati la guvernare, impreuna cu care puteau indeplini obiectivele declarate, lasandu-se total in mana lui Citu. Si-au schimbat obiectivele? Care sunt ele acum?
      ENIGMA Citu trebuie dezlegata. Poate ca astfel vom afla ce entitati misterioase domina Romania.

    • @valll
      Pndl. Ăsta e „calitatea” lui căcîtzu. Adicătelea vreo 10 miliarde de euroi care ar intra LEGAL și fără putință de urmărire ori tragere la răspundere penală în conturile firmelor de casa ale jmeckerilor. De aceea sta ciolacul pe burtă, își dă seama ca-si pierde votanții, dar se gândește dacă nu cumva merita pentru vreo 50% din purcoiul ăla de bani… Capisci ?

  2. Sigur e Ioha, nu ceva sosie ca prin Rusia?

  3. varanul & co SUNT LA BUTOANE

    • …and there was nothing left to say

    • Ma bucur ca USR arata iară si iară hidosenia USL.
      Numai porniri de hoți si calcarea in picioare a constituției are acest USL, fost FSN, fost partidul comunist (nu era mai bine inainte cu un singur partid?).
      Sa ai numarul de parlamentari si sa nu poti depune motiune?!? INCREDIBIL, incredibil . .

    • USR E TOT DIN PARTIDUL MARE ! TOTI SUNT !
      ISI PUN DOAR MASTI DIFERITE.

      SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI !”

  4. G4, ati ajuns jalnici. Mai ramane doar sa schimbati logo-ul site-ului cu unul al USR. Un fel de Antena 3 pentru PSD.

    • Fapte, nu vorbe… sau sistemul e prea complex?

    • Cu ce-a gresit in articolul de fata ca sa fie considerat partinitor? A dezinformat cu ceva?
      Plus ca un jurnalist are opinii si faca e analize proprii. Poti sa fii de acord cu ele sau nu.
      In schimb, cei care dezinformeaza ar trebui exclusi in breasla sau ridicate licentele.
      A3 este post care dezinformeaza sau nu? A dezinforma inseamna a denatura adevarul sau a omite a-l prezenta. Ambele actiuni se fac cu premeditare, persoana stiind ca ceea ce face este fals

    • @amok, verifica cine sustine, inclusiv financiar, acest site, apoi verifica articolele sub prisma simpatiilor exprimate, si vezi, daca putem vorbi, sau nu, de obiectivitatea acestui site
      ( 🕵️)

    • usl afost cea mai buma alianta politica

    • „Nu a vegheat, ci a privegheat Constituția” – e de reținut.
      Pentru proces, Klaus, pentru proces…

    • Băi nea…g4media e treaba lor ce politică fac. Pe mine ma deranjează ăsta de o arde președinte pe care l-am votat pentru a nu ne trezi cu tuta absoluta la Cotroceni. Parca era președintele tuturor românilor. Sau nu prea? Să ne spună și nouă dacă am votat USR PLUS mai avem voie să respirăm?Pentru că tu vrei sa impui și la niște jurnaliști particulari ce sa scrie in editorial .

  5. Salut, e USR plus nu USL PLUS + in ultima fraza a mers in loc de merg

  6. Ce vrajeli! Citu e noul idol al PNL. Orban oricum avea puține șanse dar acum nu mai are niciuna. Nu m-ar mira deloc ca Orban sa se retragă din cursa.

    • Orban va iesi presedinte. Nu pot fi jumatate plus 1 dintre pnlisti dusi cu pluta!

    • cacaitzu nu e niciun idol, e doar o paiata manevrata de looserul de la cotroceni!

    • Daca prin idol intelegi cel care praduieste bugetul Romaniei si da bani micilor hoti locali numiti primari, da, Catu e un idol! La fel cum au fost si Ponta sau Dragnea pentru PSD! Si stim ce viitor politic au ambii! La galeata de gunoi a istoriei!

  7. forta, fratilor.pesedisti si penelisti!
    Cu putin efort, puteti da tarii o alianta puternica, condusa de fratele Citu si fratele Dragnea, cei mai.buni puscariasi ai Romaniei!
    PS trebuie gasit si de la UDMR un fost puscarias care sa ne reprezinte la fel de bine

  8. Băi Tăpălagă te credeam mai deștept.
    Ce tot mestecați chestiunea cu alianța USR – AUR.
    Este un punct de vedere comun și atât.
    Asta înseamnă că nu parlamentarii nu mai pot vota aceleași legi pentru că se cheamă alianță?
    Ce naiba parcă nu aveți nici 4 clase!

    • Daca AUR maine propune ca pensiile speciale sa fie abrogate, USR+ ar trebui sa nu voteze propunerea caci vine de la AUR?

      Bravo nea Tapalaga, curat murdar.

    • Legat de cele 4 clase, se poate orice, dovada ca iohanis e presedinte si cuțu-cuțu premier, asta e romania normala

  9. Bre, nea Dane, dar când s-a ales mizeria asta poltica ai uitat de grivco?

  10. Ho ho, stai nitel, ca una e sa „suspenzi printr-o cascadă de mutări o serie de instituții fundamentale în încercarea de a prelua toată puterea în stat”, si cu totul altceva sa folosesti tot felul de manareli procedurale ca sa intarzii anumite chestii prin Parlament. Astea se practica tot timpul, de catre toti parlamentarii. Ca e moral sau nu… mai putin important. Este posibil si legal.

    Nu prea inteleg cu ce e mai breaz USR ca incearca sa il dea jos pe Catzu cat mai repede din motive care tin de bucataria interna din PNL, fata de Catzu care incearca sa intarzie treaba asta din motive similare. De ce ar avea dreptul USR sa foloseasca Parlamentul pentru a produce rezultate politice in interiorul altui partid???

    In general gasesc lucruri bune in articolele lui Tapalaga, dar asta e o porcarie.

    • Daca scopul existentei USR in Parlament era sa il impiedice pe Catzu sa devina presedinte PNL, pai puteau sa isi dea mai devreme demisiile din guvern si se rezolva din timp treaba asta.

    • Exceptand faptul ca de fapt suntem in a 5-a zi de la depunerea motiunii si asta e termenul legal. deci nu tergiversare ci efectiv suspendarea legii. Ramane cum am stabilit.

    • Deoarece constitutia noastra prevede ca vointa a 25% din parlamentari este suficienta pentru a demara procedura unei motiuni de urgenta. In momentul de fata acesti 25% din parlamentari sunt blocati in demersul lor de o majoritate in birourile nationale reunite ale parlamentului…si o pot face pe vecie (metaforic). Practic prin acest comportament se incalca ordinea constitutionala.

    • Vineri au depus-o? Daca da, maine se implinesc fix 5 zile, nu azi.
      Plus ca mai e si discutia cu olografele (daca s-o fi ales ceva de ea).

      Evident ca e o manareala cam la limita, dar reactia mi se pare deplasata – gata, suntem in dictatura ca nu progreseaza motiunea cum isi doreste USRul…

    • s-au mai scremut un pic consultantii PeNaLilor si au venit cu una noua a la dragnea: nu e ilegal, e doar viciu de procedura :)) se pare ca cacitzu reales la al XIV-lea congres prefera tot plecarea cu elicopterul de la guvern :))

    • @ AB

      usr ul nu a vrut sa stea capra cum a cerut Cutu si cu Johanis si atunci ultimii doi au dezlantuit razboiul acesta ieftin , care ii va consta pe pnl isti la urmatoarele alegeri.

      departe de mine gandul de a fi partizan usr ist , dar de data asta , usr ul are dreptate. Adica daca nu stau capra , la revedere . Si cine e jupanul ? un pnl care impins de la spate puternic a iesit pe locul doi in alegeri

    • Practic, penelistii au descoperit acum ceva ce nici Dragnea nu indraznise. Este suficient ca parlamentarii sa nu se prezinte la Biroul permanent si o motiune nu mai este niciodata dezbatuta. Astfel, de acum inainte, nu se mai pot depune motiuni decat cu voia Guvernului. Asta poate ii ajuta acum dar va avea consecinte pe termen lung. Este un nou cui batut in sicriul democratiei romanesti.

    • OK, m-ati facut curios care e treaba cu termenele astea.

      Termenul de 5 zile pentru prezentarea motiunii nu este specificat in Constitutie, ci in Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
      Cu alte cuvinte, parlamentarii nu-si respecta propriul regulament. Insa, tehnic, nu incalca Constitutia. Se va rezolva treaba asta intr-un fel sau altul, presedintia Camerelor este la USR si Orban, nu vor mai putea trage mult de timp. Agitatia asta imi pare in continuare putin trasa de par…

    • @AB: încălcarea regulamentului propriu al camerelor este o încălcare a constituției, mai precis a articolului 64 din constituție, lucru pe care ți-l poate confirma orice student la drept în anul I, semestrul I, când se predă dreptul constituțional. Parlamentul este o instituție fundamentală, de aceea termenele stricte sunt trecute în regulament, și de aceea constituția specifică negru pe alb că parlamentul funcționează în conformitate cu regulamentul camerelor. Motivul pentru care nu sunt trecute direct în constituție aceste termene, este pentru că ele trebuie să poată fi schimbate: în loc de 5 zile să facem 15, de exemplu, dar asta nu înseamnă că putem ÎNCĂLCA termenele în vigoare.

    • asta inseamna teoretic ca toti cei care blocheaza motiunea fac abuz in serviciu si pot fi trasi la raspundere.

  11. Numai prostii susții sau asa ești plătit sa faci !
    Care partid european care a susținut primul premier al României condamnat penal în tara cu cea mai democrație, SUA ?!
    Care partid european , ajuns la putere pe minciuna fata penali în funcții publice?!
    Cariera europeama a făcut și nevasta personajului cheie menționat de tone în articol, su șeful partidui care a pus premierul penal romanilor, deci merge și la alții.

    Sa fii iubit !

    • n-ai zis nimic doveditor…
      tipic bolsevic „se stie ca …” , asa incepeau toate articolele de propaganda de pe vremea lui stalin. ce-o sa ma bucur cand vor disparea psd si pnl din politica, impreuna cu voi lacheii lor.

  12. Sigur, sigur, dar când Băsescu își băga picioarele în Constituție, Tăpălagă nu mai știa cum să-i lingă clanța.
    Acum brusc își aduce aminte că președintele are o constituție de respectat…

  13. Doamne ce mai puteți scrie ,la comanda.Pai la formarea coaliției ce ați zis “domnilor Ziariști”?Ca vor face ,ca vor drege împreuna 8 ani de Dreapta ,ca UE se uita cu admirației lânoși și câte și mai câte.Ghinion nu este așa,ați rămas cu căruță in drum și așteptați ca fraierii de la PSD sa va ajute sa o Urniți.Fraieri ar fi sa va ajute,la câta aroganta,ticăloșie ,incompetenta și minciuna ați livrat in perioada asta.

  14. Corect. Asta a fost si reactia mea la stirile de azi.

    Singurul „leverage” pe care societatea civila il mai poate avea asupra lui Iohannis e legat de posibilele sale intentii de a ocupa un post inalt in structurile euro-atlantice dupa incheierea celui de-al doilea mandat de presedinte. Trebuie evidentiat acum pe orice cale rolul toxic pe care Presedintele l-a jucat de la instalarea guvernului Catu si care si-a atins apogeul prin declansarea actualei crize politice. Fiindu-i expus rolul pe care il joaca acum in subminarea democratei si a statului de drept, poate isi schimba atitudinea si intoarce armele, daca nu vrea sa iasa la pensie in 3 ani (in cel mai bun caz, i-ar mai infiinta noul USL o sinecura pe modelul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului).

  15. Cred ca se va merge pana la capat cu razboiul asta, podurile au fost deja dinamitate si „echipa castigatoare” este all-in. Daca Catu cade, cad si ei si asta va duce la ruperea PNL (pe modelul PNTCD). Viitorul suna bine pentru ca oricum nu aveau de gand sa se reformeze si au optat pentru o reforma de fatada facuta cu si de papagusteri tineri gen Rares Bogdan, Robert Sighiartau etc.

    • Sigur vor merge pana la capat, aripa pro-USL din PNL se va despartii strigand in gura mare ca ei sunt adevaratii liberali care vor o Romanie dezvoltata si in mediul urban. Vor strange destui oportunisti in jurul lor care simt mirosul banilor fara constrangeri de justitie independenta.

      1 miliard euro furat in Republica Moldova? mici copii, sa vada cum se fura fara frica de justitie programul de 50 spre 80 de miliarde euro in Romania (10 miliarde e numai incalzirea prin programul cu nume pompos – un om deosebit dealtfel). odata ce au luat puterea finaciara, restul e mizilic, joci dupa cum spun ei si restul de bani vin de la sine.

      Totul in numele progresismului liberalo-social democrat. Se vede clar din discursurile lui Boc, Rares Bogdan care au fost scosi la inaintare ca Ion Caramitru (Dumnezeu sa il odihneasca, om cinstit, a inteles pe urma ca jucase un rol prestabilit) şi Mircea Dinescu (lepra in continuare). Boc si rares o tineau langa cu un singur raspuns la orice intrebare „program pentru dezvoltarea Romaniei rurale, miseii din USR+ nu vor dezvoltarea Romaniei”.

      Parca eram la congresul XIV cand fortele imperialiste o tineau mortis sa faca plopul mere și răchita micșunele. Ma intreb daca Boc (se zice ca ar fi om cinstit, realizeaza ca e Ion Caramitru 30 de ani mai tarziu).

  16. Puciul dat de USL împotriva guvernării basiste a fost dat de PSD+PNL+PC, acum puciul este dat de USL 2.0, de PSD+USR+AUR, orice tentativă de manipulare nu face decât să ducă în derizoriu meseria de gazetar.

    • George, mai cauta, ca nu ies la numar. USL 2 = PSD + PNL + UDMR.

      Cand vrei sa stii vinovatul, cauta sa vezi unde duce urma banilor.

      Programul votat pe repede inainte de PNL-ul lui Catu & Ihannis nu asigura nicio transparenta sau o forma minima de tragere la raspundere. Paradisul visat de Dragnea & Co.

      Balivernele lui rares cu argumente de genul ” ce ne credeti hoti? de ce sa punem garantii ca nu se fura” e pueril. E ca si cum tu nu iti pui iala la usa ca nu crezi ca oamenii fura.

      Asta intr-o Romanie unde furtul din banul public e sport national, vine Rares sa spuna ca nu e asa !

      Cine e deci USL 2?

  17. Eh, puneti si voi umarul pe G4m, cum puteti si de cate ori aveti ocazia, la „intarirea statului de drept”, cu afirmatii gen USRPLUS s-a aliat cu aur.

  18. Analiză corectă, domnule Tăpălagă!

  19. Totusi, am crezut ca si-au atins scopul atunci cand l-au demis pe Stelian Ion de la Justitie si au permis in continuare furtul prin proiectele Anghel Saligny si PNDL3. Insa nu se asteptau ca USR sa iasa din coalitie si sa depuna motiunea de cenzura. Drept urmare PNL se aliaza cu PSD si formeaza USL2. Cat despre USR-PLUS…sa vedem ce vor face dupa ce trece motiunea si daca mai continua alaturi de AUR. Consider oricum ca, actuala clasa politica este total compromisa, cu toate ca s-ar putea desprinde din aceasta cloaca Ciolos impreuna cu partidul sau PLUS. PLUS este speranta.

    • USR+ nu are ce sa continuie alaturi de AUR. Dupa logica asta ar trebui nici sa nu voteze aceleasi legi ca aur, nici sa nu stea in aceeasi camera cu aur, sau in acelasi parlament. Sau sa mearga la acelasi WC din parlament. Unde sunt limitele? ce ai voie sa faci si ce nu?

    • @jay: cronologia corecta nu este asta mentionata de tine: „USR sa iasa din coalitie si sa depuna motiunea de cenzura”, pt ca au depus tiunea fiind membrii ai coalitiei si ai guvernului. Ba inca mai mult, azi au anuntat ca prefectii si secretarii de stat ai USRPLUS raman la locurilo lor. Nu-mi e clar: mai sunt sau nu mai sunt in coalitie?! Ce e sigur pana acum e doar ca au depus motiunea, pe modelul Dragnea. Ca motiunea nu se depune impotriva primului ministru pe persoana fizica, ci impotriva guvernului, cu toti membrii lui.

    • USR va fi alaturi de AUR… in bancile parlamentului, adica in opozitie. Nu trebuie sa faci o alianta cu celalalt partid din opozitie ca sa fii in opozitie. Alaturarea asta artificiala e impinsa intentionat de PSD si PNL. Faptul ca e preluata de diferite alte entitati arata din partea acestora fie un interes de discreditare USR, fie ignoranta.

  20. Poate ar fi cazul sa gindim in alt fel . Nu Citu este vinovatul . Vinovati sunt cei care pleca nu cei care raman . Hai sa vedem adevarul .Nu fugiti de el .Este evident pentru cine poate observa intregul cum fostul premier inseala pentru a doua oara asteptarile electoratului PNL. Prima data a pierdut alegerile parlamentare (acum este clar pentru toata lumea posibila premeditare a gestului ) urmare a luarii unor decizii neconforme la acea data oferind atunci un sprijin evident USRPLUS. Acum se intimpla din nou si fostul premier pare a recidiva in a nu sprijini propriul partid (nu voteaza in comisie eliminarea calendarului motiunii de cenzura ajutind pentru a doua oara de aceasta data alianta nonnaturala USRPLUS- AUR in dauna PNL).Un sef de partid ce pierde alegerile parlamentare are in buzunar DEMISIA aratind astfel unei natiunii onorabilitatea gestului absolut obligatoriu pentru orsicare politician democratic. Practic (asa pare ) seful PNL se asociaza cu USRPLUS si AUR impotriva propriului partid . PNL nu mai are decit sansa votului impotriva , decis in parlament, indiferent ca este pe motiunea de cenzura sau pe votul dat noului guvern format in urma demisiilor ministrilor USRPLUS ce schimba astfel compozitia guvernamentala .PSD va decide cea ce urmeza sau urmare a discutiilor cu Barna se stabileste intorcerea la guvernare dar fara Citu premier si probabil sef de partid , asta daca Iohannis accepta .Normalitatea ar fi fost ca actualul sef de partid sa demisioneze si sa lase locul lui Citu la sefia PNL , noul sef numind un alt prim ministru ce ar fi agreat de catre USRPLUS si UDMR. Probabil urmare a intilnirii Barna – Iohannis vom vedea exact alegerea USRPLUS.Oricum USRPLUS a grsesit atunci cind s-a aliat punctual cu AUR si probabil votantii educati ai partidului vor penaliza decizia .
    Este deja clar . Si-au dat cu totii arama pe fata . USRPLUS si Orban sunt deja aliatii lui AUR impotriva PSD si PNL. Acum doar decizia lui Barna la intilnirea cu presedintele poate schimba cite ceva . Daca as fi Iohannis as iesi public si as accepta plecarea lui Citu de la cirma guvernului si as cere revenirea USRPLUS la guvernare . Astfel Orban pierde partidul si Citu devine doar seful PNL numind chiar el un nou prim ministru acceptat de USRPLUS si UDMR.Daca Barna nu accepta se face clar asocierea lui si a USRPLUS cu AUR (definitiv nu punctual )si se devoaleza si contributia posibil nociva a sefului PNL ce isi va autoeticheta parcursul impotriva PNL.

    • mai da-te-n mata de postac cu fractura de gandire

    • Tot ce se intimpla este doar parte a unei ambitii personale ce a dus deja, asa cum vedem ,la destramarea unei coalitii si la pagubirea propriului partid , toate in interes personal .

    • Dar mai oprește-te dracu din delir, @mafaldo!

    • „Oricum USRPLUS a grsesit atunci cind s-a aliat punctual cu AUR si probabil votantii educati ai partidului vor penaliza decizia ”

      Hai să îți spun eu cum gândesc votanții educați ai USRPLUS. După ce au luat N bocanci in gura de la Citu, Iohannis, PNL și UDMR, votanții USR vor sânge pe pereți indiferent cu cine se aliază USR-ul pentru asta.
      Pot sa se aleze cu AUR, cu Talibanii sau cu cine mai vor ei!

      Pott sa bag mana in foc că scorul USR o să crească după asta, ultimele acțiuni au mobilizat la maxim votanții USR

  21. Citu a fost dezgropat pentru ca are mentalitatea de strigoi de Premierul de la Grivco, care avea nevoie de un om de paie cu care sa-l indeparteze pe Orban. Werner se comporta ca un piroman, nu conteaza ca arde casa, important este sa arda Orban. Lasa ca Sica Mandolina o sa-i dea lovitura de gratie in plin Ficusului, fix cand nu se asteapta. Suspendarea bate la usa dupa ce se calmeaza apele si toti talibanii lui Citu dispar din partid. Este suficient ca AUR sa voteze suspendarea alaturi de USR si PNL si atunci sa vezi. Iohannis incalca grav constitutia de multa vreme doar ca are blat cu PSD si si-a asigurat si PNL prin Citu. USL 2.0 este creatia neamtului din buletin si romanash in fapte. IOHANNIS ESTE UN MANELIST POLITIC!

    • fratie esti pe linga

    • Procentele obtinute in alegeri ne arata foarte clar .Tara trebuie guvernata si noua alianta USR plus AUR – Orban nu a facut altceva decit sa dea puterea PSD si PNL. Sunteti fericiti voi cei saraci cu duhul ?

    • Noua alianta USRplusAUR-Orban nu face altceva decit amina primirea banilor din PNNR si obtinerea fondurilor din PDNL de catre comunitatile ce doresc a se dezvolta . Altfel spus ei vor sa controleze cine primeste banii prin crearea unor noi entitati organizatorice pline ochi de membrii lor de partid si care sa se substituie primariilor in decizia ce tine de favorizarea unor proiecte de casa USR plus AUR-orban .PSD si PNL nu au incotro si se vor uni in a guverna tara .

    • Sunt sigur ca cacitzul vostru va pleca de la guvern doar cu elicopterul si doar dus :))

    • @ Pantera cu chiloții roz
      Bați câmpii !
      Mandolină e terminat, a pierdut partidul de mult.
      Dar se poate inscrie in PLUS, se stie de mult cu Vulpea de la Doi ș’un sfert.
      Nu cred ca-l primesc ! 😂

  22. Gura!!!!!
    Sunt sigur ca l ai votat de fiecare data!
    🤐

  23. Orice Blik-clik au ăştia în cap nu aţi observat că numai o mână de pseudo politicieni se înghesuie în jurul lor că nici nu are pe cine să pună pe funcţii că nimeni nu sunt atâta de proşti să se bage pentru ei că dacă erau pe cai mari toţi ăia grei se înghesuiau la funcţii de se băteau între ei DE NU MAI AVEAU LOC UNII DE ALŢII.
    Hai serios să dai partidul pe mâna PDL şi PSD şi să te aştepţi să fi votat la congres iar ei să creadă că le vor mai rămâne ceva să ÎMPARTĂ DUPAIA înseamnă că chiar s-au senilizat.
    Măi oameni buni dacă s-au comportat în halul ăsta cu proprii lor oameni din partid în frunte cu cel care iau făcut politicieni ca să nu mai spunem de aliaţi CHIAR CREDE CINEVA CĂ ARE VREUN VIITOR CU CÎŢU ŞI CEI CU CARE S-AU ÎNCONJURAT ŞI SE ŞI AŞTEAPTĂ LA CEVA BUN?
    Aţi auzit de vorba „odată ce s-au văzut cu sacii în căruţă” de nici nu o să vă mai răspundă la telefoane şi acest lucru ar trebui să îl ştiţi din comportamentul lor şi nu ne referim la cei de la USR-Plus şi la modul cu care s-au comportat chiar cu Orban care efectiv e tatăl lor şi datorită lor e acolo AŞA CĂ CU VOI CUM CREDEŢI CĂ O SĂ SE COMPORTE DACĂ CU ORBAN S-AU COMPORTAT ÎN FELUL ĂSTA odată văzuţi cu sacii în căruţă ⁉️

  24. @Tapalaga despre ce alianta USRPLUS cu aur vorbim? Usr a trimis motiunea in parlament, la toate partidele; e textul USR ului, nu-i unul comun cu aur. Numai cei de la aur au semnat, asa s-au obtinut voturile necesare depunerii. Ah, ca unii doreau ca motiunea sa nu aiba semnaturile necesare, asta e altceva. Procedura a fost cat se poate de democrata, dar deh romanii mai au un drum lung de parcurs pana la democratie.

  25. Bai prietene, vad ca esti consecvent in prostie. Nu degeaba zicea Basescu ca „l-ai lins gratis”.
    Ideea de „puci” si „parlament” este un nonsens. Parlamentul este cea mai democratica instiotutie a unui stat, alaturi de presedintie. Deci nu ar avea cum sa faca o „acțiune armată a unui grup politic militar care are drept scop răsturnarea puterii de stat printr-un atac neașteptat”. Mai citeste si tu dictionarul roman-roman!

  26. Domnule Tăpălagă, vă întreb și eu, dacă USR votează o lege pe care, întâmplător, o votează și haur înseamnă că sunt aliați? Nu are nicio legătură o treabă cu ailaltă. Detest haur, dar aici e vorba de o acțiune comună și cam atât. Dacă asta are legătură cu o colaborare… Păi, să fim serioși. Vedeți că haur a votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale putorilor din Parlament, să știți că a votat similar și ăia de la USRPluS, oare putem vorbi de o colaborare? Colaborarea serioasă și de netăgăduit este între cele două ciume, respectiv roșie și galbenă, ălea pun de 30 de ani țara pe butuci, iar „geniile” le tot votează. Despre acest lucru ce ne poți spune, Dane? Vă apreciez, sunteți un jurnalist pe care-l citesc cu mare plăcere, dar asta nu înseamnă că nu vă pot contrazice. Spor!

  27. S-AU INTRODUS INTR-O FUNDATURA DIN CARE SE IESE NUMAI CU ANTICIPATE ,PENTRU CA DACA VOR CONTINUA INTR-O FORMA SAU ALTA VOR AVEA SOARTA PNTCD,LA URMATOARELE ALEGERI.
    UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA AR PUTEA FI O SOLUTIE ,BUNA PENTRU EI ,PROASTA PENTRU TARA.
    DAR CE -AU FACUT BUN PENTRU TARA ?!?

  28. Usr si aur ar trebui sa inceapa demersurile ptr suspendarea presedintelui. Asta ar da o lovitura definitiva acestui balaur nefast ptr romania. E timpul initiativelor.

  29. Incredibil!
    Am fost Trași pe Sfoara de acest Dandy Papion.
    Singura soluție este inițierea procedurii de suspendare.
    Acest ficus plin de orgolii, cu pretenții de Mare Mascul ( AG) și cu conturi nedeclarate, care a fost dezamăgit in Ego -ul, jignit de Orban nu este Președintele care sa salveze România

  30. In ce forma era prezidentul in 2012, in mijlocul USL (Geoana, Sarbu, Crin, etc): https://www.facebook.com/103049491168924/posts/386833376123866/

  31. Orban este un politician jucator. El a dat indicatii sustinatorilor sai sa nu intreprinda nimic impotriva talibanilor in frunte cu Citu. Chiar nu mira pe nimeni ca Orban apare ca fiind singur impotriva tuturor desi are de partea sa foarte multe filiale? Jocul facut de Orban a fost genial si se va vedea la congresul PNL unde odata indentificati toti talibanii lui Iohannis vor fi emasculati imediat. Niciun PNList care a trait pe urma partidului nu va ramane indiferent la ceea ce incearca Citu sa faca. De multa vreme nu am mai vazut un om atat de urat de populatie, poate ultimul a fost Dragnea. Pentru ca minciuna si slugarnicia sa mearga pana la capat Citu ar fi dispus sa faca pasul inapoi cu conditia sa fie numit guvernatorul BNR. Iohannis este de acord cu conditia ca succesorii sai sa fie Bogdan Rares sau Bode Lucian. In concluzie, Orban a jucat magistral din momentul in care Citu a devenit Brutus, Iuda. Nu cred ca s-a asteptat dar s-a reorganizat. Totusi acest om a mentinut coalitia dupa incidentul Vlad Voiculescu, a negociat debarcarea lui Dancila, alegerea lui Iohannis, a ridicat partidul de la 16% in epoca Gorghiu la 26% si ar fi avut 34% daca nu il prindea pandemia si scandalurile de la Apele Romane.

    • de acord.
      nu mi-a placut Orban ca prim-ministru. o lalaia, o scalda si e drept avea un guvern „minoritar”, plus un preşedinte care juca alte carti.
      fiind bonom si destul de sentimental si-a ales oamenii dupa emoții.
      de aceea si-a luat țeapa cu Câțu, Sighiartau, Țurcan.
      de la Gorghiu se astepta la lovituri pe la spate.
      trebuia doar sa fie cum a declarat. onest, sa se tina de cuvantul dat in 2019,m la caderea guvernului Dancila, sa dea curs cererilor de transparenta in administratie, sa indrepte legile ciuntite de psd cu un mic efort politic, sa initieze programele de sanatate, educatie si economice promise. nimic nu era imposibil, exceptional. avea exemple in vest, putea sa ceara ajutorul UE ptr orice prb…. a ratat de la 1m cu poarta goala, parasita de psd si temporar de KwI.
      de ce?
      prea lent, prea şuetist, „lost in translation”, un Radu Vasile 2, exceptand faptul ca nu s-a agatat de functie ca un scai.

  32. Mafalda,super interpretare. De acord cu ce spui ! Din păcate analfabetismul funcțional devine definitoriu pentru tara noastră. Nu mulți înțeleg ce se întâmplă.

    • Totusi nu este chiar asa de greu sa intelegi daca pornesti cu inceputul . Mergem doar pe urmele faptelor nu a declaratiilor de tot felul si faptele arata asa cum le-am descris .Punct cu punct identificam ceea ce se intimpla doar privind faptele .Sa enumeram citeva :
      PNL -Orban pierde alegerile
      Un numur mare de votanti PNL nu mai participa la vot .
      Presedintele Iohannis nu il mai sustine pe fostul premier .
      Premierul pierzator nu isi da demisia din functiile din partid asa cum cere democratia
      USRPLUS cistiga la negocieri importante ministere datorita sefului PNL
      Este numit si votat in parlament premierul Citu .
      USRPLUS se asociaza cu AUR si depune motiune de cenzura . Seful PNL se situeaza de partea celor care au depus motiunea si se abtine de la vot contrar uzantelor .
      Majoritatea filialelor PNL se declara sustinatoarele lui Citu
      Un proverb romanesc ne spune cum ca este bine sa impaci si crapa si varza .
      Majoritatea membrilor si filialelor PNL si a vontantilor acestora il vor pe Citu sef de partid .
      Solutia este simpla . Orban pleca cu fruntea sus din postura de sef de partid si Citu devenit intre timp seful PNL numeste un ministru PRIM in spiritul acceptului UDMR si USRPLUS . Toata lumea este multumita si PNL ce are seful dorit si Orban pleaca cu fruntea sus din functia detinuta (ramane pentru istorie seful Orban cel bun )si USRPLUS si UDMR isi dau acceptul pentru un alt prim ministru .Ce poate fi rau in asta .

    • „Citu devenit intre timp seful PNL numeste un ministru PRIM in spiritul acceptului UDMR si USRPLUS”

      Doar că asta e aproape imposibil, pentru că Citu, PNL și UDMR nu mai pot oferi nicio garanție USR-ului: de 8 luni folososc că hârtie igienică absolut toate acordurile pe care și-au pus semnătura.

      Ce sa mai negocieze USR-ul? Cu cate minute înainte îi anunță Citu prim SMS când le demite cate un ministru?

  33. Ce se întâmplă când ajungi să depinzi de PSD e tema testului.
    ———————-
    – Credeţi că PSD se vor mulţumi cu firimituri sau vor vrea halca mare?
    – Dacă nu li se vor da tot ce cer PSD credeţi că îl vor şantaja pe Cîţu că îl dă jos?
    – Dacă Cîţu a fost în stare să sacrifice partidul pentru el credeţi că preferă să le dea tot ce vor PSD ca să rămână pe funcţie?
    – Când va începe să vă i-a totul PSD iar PNL va sări la gâtul lui Cîţu credeţi că Cîţu se va da cu PSD împotriva PNL?
    ———————-
    Crede cineva că NU se va întâmpla exact cum am spus în întrebările de dinainte?

    • Evident, ai dreptate!

    • Deci sa multumim USRPLUS-eristilor ca ne-au lasat la mana PSD-ului. Si s-au lasat si pe ei, ca se roaga dd PSD sa le voteze motiunea. Daca o voteaza, clar vor vrea ceva – si anume potul cel mare, pe fata. Daca n-o voteaza, tot vor vrea ceva, si anume santajisme si intelegeri pe sub masa.
      Multumim din inima USRPLUS, ca sunteti plini de capete luminate si intelegeti exact in ce ne-ati bagat pe toti, din vanitatea voastra neostoita de a desemna voi premierul!

  34. Nu te mai agita, că vin anticipatele
    Oricum, puciul ăsta ipotetico-teoretico-habarnist il pui sigur pe lista lungă de preziceri la 6 din 49.

  35. Tot ceea ce fac Catzu si PNL in aceste momente este jenant. In anume tari, cu democratie mult mai solida decat Romania baietii astia raspundeau penal. Nu e deloc greu de inteles ca hotararile de guvern via Catzu nu au nici in clin nici in maneca cu interesul national.

    Un procuror general nesubordonat politic i-ar lua la intrebari urgent pe acesti derbedei din PNL. SRI ar fi trebuit sa livreze parchetului toate jocurile de culise comise in aceasta perioada, inregistrari care ar fi dovedit ca ceea ce fac azi Johannis, Catzu si PNL este trafic de influenta in interes propriu, nu politica.

    De-aia nu vor sa schimbe nimic din cele facute de Dragnea&co in justitie.

  36. idee simpla, creața, fixa, buna.
    guvernul meu Barna.
    fara Stelica sa zicem ca e slab la „acorduri fine” in justitie, dar deasemenea fara ulystrii lustruitori de nimic Bode, Virgilică, Sorinache, Turcan si noul finantist SH.
    sa gaseasca liberalii oameni competenti ca zic de ani buni ca au destui in randurile lor.
    guvernul Barna liberal- democrat .
    suna frumos, hein?

  37. Trebuie in clar aratat . Momentul ales de USRPLUS prin care solicita plecarea sefului de guvern CITU este nu numai prost ales dar favorizeza pe un anume candidat in disputa pentru cistiigarea de catre acesta a alegerilor din partid . Este practic un amestec mascat in luarea deciziei in alegerile din PNL.Normalitatea si buna credinta A USRPLUS trebuia sa permita intii desfasurarea alegerilor si abia apoi USRPLUS sa depuna o motiune de cenzura .Sprijinul fatis acordat unui candidat si presiunea pusa in acest fel pe filialele PNL ce s-au declarat favorabile numirii lui Citu in functia de sef PNL este inadmisibila .Este foarte clar ca daca USRPLUS cerea demisia lui Citu dupa alegerile din PNL exista posibilitatea foarte mare ca noul presedinte PNL sa numeasca pe altcineva premier .Vedeti deci deja aratata rea credinta a USRPLUS care nu numai ca cere o demisie (poate face acest lucru la nesfirsit )a unui premier PNL dar se si amesteca nepermis in alegerile din partid ca sa nu mai spunem de alianta toxica cu AUR .Electoratul educat al USRPLUS va penaliza fara indoiala aceasta atitudine dor votantii mai necunoscatori pot sustine in continuare o alianta USR plus AUR.

  38. Este ceva ciudat. Ori de cate ori Romania se alege cu cate un premier bun (si echipa) care este hotarat si vrea sa faca ceva bun pentru tara, se gasesc niste indivizi care sa vrea sa-l tranteasca inainte de a putea incepe. Cum sa-l ceri la schimb pe Catu pentru Ion? Pentru Catu trebuie dati 10 ca Ion. Nu poti santaja partidul majoritar numai ca sa te cateri tu mai sus la putere. L-ati vrut pe Catu premier in detrimentul lui Orban, il aveti, mergeti inainte cu el. Nu puteti decapita PNL a doua oara. Profitati sa faceti ceva acum cat sunteti la guvernare, pentru ca daca veti iesi fugind cu lasitate, nu veti mai ajunge vreodata. Ciolos a dus tara pe buza prapastiei o data, aruncand-o in bratele PSD-ului, cand nu a vrut sa se asocieze cu PNL inainte de alegerile din 2016. Barna parca este de pe alta planeta. Treziti-va USR-isti, timpul trece repede, veti imbatrani astepatand sa mai ajungeti inca o data la guvernare (si niciodata singuri), daca veti mai exista ca partid. Acum puteti face ceva. Am fost membru Plus, la inceput, sperand ca este un altfel de partid. Am iesit, la scurt timp, dezamagit de dorinta celor mai multi de a face politica pentru ei insisi si nu pentru binele colectiv. Plus a fost numai un vehicul care l-a dus pe Ciolos in parlamentul UE, atat si nimic mai mult. O greseala mare a fost candidatura lui Barna la prezidentiale. Nu era nevoie de asta. Inca traim consecintele.

  39. Oare de ce vrea Ficusu’ cu tot dinadinsul sa distruga PNL-ul cu psihopatu’ presedinte? Nu a invatat nimic de la perioada Gorghiu?

    • De fapt Tăpălagă a ratat sa ne spună că după puciul din 2012 România nu mai este stat de drept. Reformarea justiției a fost doar teatru ieftin inclusiv referendumul pentru justiție a fost o capcană. În 2009 poporul a decis ca România să aibă parlament unicameral cu 300 de parlamentari. La următoarele alegeri în 2012 trebuia pus in practică rezultatul referendumului. De atunci voința poporului a fost sistematic eludată, înșelată, denaturată prin metode subversive inclusiv prin interpretări ale CCR. De atunci până în prezent mai avem parlament legitim.

  40. Domnule Tapalaga, mai incet cu partizanatul!

  41. Carieră europeană KWI !!? Deci, e adevărat, UE vrea să se destrame, dar nu vrea s-o spună in gura mare, așa că intenționează să angajeze un „Terminator”…

  42. Nu-i prost Ciolacu. Un PNL cu Citu la conducere e un PNL de cel mult 10%. Ba mai pui ca poate rupe ceva din astia 10% si Orban. Iar pentru asta toate mijloacele sunt sfinte…
    Mare atentie liberalilor! Sunteti pe urma PNT-CD-ului.

  43. @LM din cate inteleg secretarii de stat urmează alt procedeu atunci cand pleaca din guvern, spre deosebire de miniștri a caror demisie trebuie aprobsta de presedinte. Oricum coalitia nu mai exista, iar demisiile ministrilor USR sunt suficiente pentru a ieși de la guvernare.

  44. Paralela cu puciul anti-băsist e de 2 bani.
    Atunci Petrov a fost sprijinit de tot Occidentul.
    Cine-i sprijina acum pe pluserei ?
    Nici Talibanii !😂😂😂

  45. Pe cine credeți ca îl vrea Klaus premier? Nu o sa credeti, pe domnul inginer adormit bode

  46. Somnoroase pasarele pe la cuiburi se aduna noapte bună, noapte bună. „somnul națiuni nasc monștri”

  47. O alta demonstratie de autoritarism!
    Demisia de urgenta si tragerea apei de la wc!

  48. Ani de zile de blaturi ordinare, inclusiv de redistribuire de voturi!
    Acest presedinte a demiso pe kovesi. Si nu a avut nici macar barbatia de a iesi si explica ce s.a intamplat. O rusine de presedinte a fost pana acum.
    Dar vedem ca de fapt iohanis este pe cai mari catre stele. Pai dc pt un simplu premier dinatiteaza Romania, ce sa ne asteptam pe viitor.
    Nu se poate ca presedentia sa se contopeasca cu guvernul imputernicit de parlament. Iar din moment ce catu nu mai are sprijinul parlamentului inseamna efectiv ca in Romania se produc schimbari constitutionale fara incuvintarea poporului. Deci presedintele efectueaza un abuz pentru care TREBUIE DEMIS!

  49. USR spune că Câțu nu mai poate fi premier AUR și PSD spun același lucru, dar PSD nu vrea să-l dea jos.
    Spun că vor anticipate dar nu inițiază nici macar procedura de suspendare a președintelui, deși au mai fost momente în care ar fi fost logic să o facă.
    Pare destul de clar!
    Blatul PSD Iohannis a existat inclusiv pe 10 august 2018.
    Sună rău de tot, dar România este pierdută definitiv.

  50. Toate indiciile,motivele,premizele unei dictaturi mafiote în Romania gen dictatura din Belarus,Koreea de Nord,Rusia,China le puteti vedea si intelege prin actiunile Hidrei Cartelului Mafia care a pus stapanire pe tara asta dupa 89 si care mana in mana au jefuit,devalizat,distrus tara si care vor sa scape cu averile ilicite intacte fara sa raspunda penal si sa poata jefui tara in continuare prin programul PNDL3 creatia lui Dragnea dar si prin alte programe masluite pt a putea fura in liniste fara sa fie deranjati

  51. Cam dur, dar… gandesc multi ca tine

  52. Frati romani si oameni cinstiti si onesti daca mafia USL va reveni din nou la putere va insemna pecetluirea,sfarsitul si distrugerea completa a tarii,tineti minte ceea ce va spun,ne vor ingropa definitiv si iremediabil pt generatii intregi de acum încolo, asta inseamna condamnarea tarii la o saracie cumplita si o dictatura odioasa gen Belarus, Rusia sau mai rau Koreea de Nord

  53. Johanis si USL2 si-au facut un calcul simplu.. “Suspendam” democratia cateva saptamani pana ne asiguram ca am pus mâna pe cei 10 miliarde si apoi va dam “democratia” inapoi !

  54. Degeaba nenea Tapalagă, că dumneata ni l-ai băgat pe gât pe Iohannis ce bun este el.