G4Media.ro

Blinken nu exclude, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei: Orice pace…

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Blinken nu exclude, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei: Orice pace cu Rusia trebuie să fie „justă și durabilă” / „Vor exista teritorii pentru care ucrainenii vor fi hotărâţi să lupte”

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken nu a exclus joi eventuale negocieri asupra graniţelor Ucrainei, reiterând în acelaşi timp că va fi la latitudinea ucrainenilor să decidă în această privinţă, informează AFP, citată de Agerpres.

Vorbind în faţa unei comisii a Congresului american, el a reafirmat că orice eventuală pace cu Rusia trebuie să fie „justă şi durabilă”, adică una care să respecte independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, dar „cum este definită exact pe teren, ne aşteptăm de la ucraineni sa ne spună”. El a părut astfel să susţină faptul că ucrainenii ar avea dificultăţi în recuperarea tuturor teritoriilor anexate de Rusia, în special a Peninsulei Crimeei.”Cred că vor exista teritorii în Ucraina pentru care ucrainenii vor fi hotărâţi să lupte pe teren şi poate teritorii pe care vor decid că trebuie să încerce să le recupereze prin alte mijloace”, a afirmat el.

Antony Blinken a fost interogat în mod special de alesul republican Chris Stewart, care a dorit să afle dacă Statele Unite susţin voinţa preşedintelui Volodimir Zelenski de a recupera Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Şeful diplomaţiei americane, care consideră că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru o negociere, a insistat că „sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care îşi văd viitorul şi cum se traduce acest lucru în termeni de suveranitate, integritate teritorială şi independenţă a ţării”.”Ceea ce nu dorim, în interesul tuturor, este ca acest lucru să se rezolve într-un loc şi într-un timp care să îi invite pe ruşi să se repoziţioneze, să se reînarmeze şi să atace din nou”, a spus el.

Statele Unite şi partenerii săi occidentali nu recunosc anexarea Peninsulei Crimeei sau teritoriile anexate de forţele ruse în estul Ucrainei, unde au loc lupte aprige.

Coaliţia condusă de Statele Unite, care oferă cel mai mare ajutor militar Ucrainei, susţine că este pregătită să apere Ucraina cât va fi necesar până la retragerea forţelor ruse, dar rămâne cel mai adesea evazivă în cazul Crimeei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Pe termen lung, toți vom fi morți, așadar nu putem exclude nimic.
  Problema este pe termen scurt.

 2. Corect, regiunile separatiste in suprafața de dinainte de război ar putea rămâne ale orcilor, dar restul, inclusiv Crimeea trebuie eliberate de tirania interlopilor de la Kremlin!

 3. o sparla , ca sa ii creasca inima lui putin, ca poate va obtine ceva , si sa mai arunce niste carne de tun la abator
  pe termen lung , cu cat mai mutla carne de tun, cu atat rusia va fi mai slabita

  • Si Ucraina terminata si datoare pe mai multe generații.
   Americanii scapă cu o recesiune mica, UE primește doar semnul simbolic victoriei cu degetul din mijloc.

  • Deocamdată degetul din mijloc l-a primit Stăpânul tău, și acum 2-3 zile făcea crize de nervi că ucrainienii primesc muniție cu care se străpunge blindajul precum brânza!

 4. Sa recuperezi de la rusi teritorii ce ti-au fost luate prin forta prin alte mijloace decat prin lupta ??!!!
  PS. Poate doar daca se schimba viteza de rotatie a pamantului sau isi pierde valabilitatea legea gravitatiei !!!

 5. Hopa. Il trimite Klaus si pe asta la revista presei?