G4Media.ro

Blindatele NATO, blocate în drumul spre poligonul de la Cincu din cauza…

Blindatele NATO, blocate în drumul spre poligonul de la Cincu din cauza unui pod / Hidroelectrica se opune demolării unei structuri vechi, iar constructorul angajat de CJ Brașov nu se poate apuca de lucrări

Blindatele grele ale NATO ar putea să nu mai aibă pe unde ajunge în poligonul de la Cincu din cauza unui pod de nici o sută de metri anunță Știrile TVR.

Podul trebuia construit de peste un an, dar nu înainte de a-l demola pe cel vechi. Pentru că Ministerul Apărării a cerut urgentarea construcției, Consiliul Judeţean Braşov a atribuit contractul unei asocieri de firme, însă lucrările nu au început.

Vechiul pod era complet degradat și trebuie demolat. Structura metalică a noului pod a fost adusă la fața locului, însă problema principală rămâne demolarea vechii construcții peste răul Olt. Poate fi distrusă doar prin implozie sau piconare, ambele variante fiind respinse de Hidroelectrica.

”E un pod făcut pentru trafic ușor şi, la 60 de tone, nimeni nu garantează că ar rezista”, spune Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Mihai Pascu, director executiv Direcția drumuri județene și servicii publice de la Consiliul Județean Brașov spune că pentru demolare lipsește avizul de la Hidroelectrica.

”Avizul de la Hidroelectrica presupune că nu avem voie să facem niciun fel de lucrare în albie, deci nu avem voie să afectăm deloc acel canal de fugă al barajului de care fac vorbire”, explică el.

Acum și constructorul angajat să ridice noul pod e nemulțumit: ”Toată structura metalică pentru podul nou a fost realizată încă de anul trecut și recepționată în apropierea șantierului și, din păcate, nu ne-a fost plătită”, transmite Daniela Ilie, reprezentantul constructorului angajat de Consiliul Județean Brașov.

Sursa Foto: Stars and Stipes

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Mi-e rușine că sunt român.

 2. Birocratia si incompetenta din Romania in actiune! 🙂 🙂 🙂
  Daca nu avea importanta strategica prin pozitionare, Romania era demult data afara din NATO, mai mult incurca lumea care vrea s-o apere si s-o ajute!
  Filmul ” California Dreamin’ ” e romanesc si e realitate, nu fictiune!
  Iohannis, Ciuca, Ciolacu – trezirea! Lasati furatul si rezolvati problemele pe care le produc oamenii vostri!

 3. De aceea rușii n-au probleme d’astea!!! Sălbaticii ăia „nu știe” să „citește”…. Mai urmează să auzim că o coloană întreaga de vehicule NATO a fost oprită și șoferii amendați pentru contravenții la legea circulației…. Eterna și fascinanta….

 4. Mie-mi place că la chestii din astea sunt băjeții de la Hidroelectrica mai catolici decât papa, dar la construit mini hidrocentrale în zone protejate sunt primii. Cam cine face parte din mărețul consiliu de administrație?

 5. Întrebare rute ocolitoare nu sunt, sau pe timp de război deplasările se fac numai pe asfalt? Strategii lui Ciucă din comandamentul tactic nu știau de pod și de caracteristicile tancurilor, numai acuma au aflat? Și încă o treabă dacă nu s-ar dat avizul normal trebuia să specificați în articol cauzele. Cineva scria că îi este rușine că este român, mie mi-e greață de așa conducători.

 6. ROMANICA LUCRULUI BINE FACUT

 7. Pe noi nici nu trebuie sa ne atace Puthler ,armata romanistaneza e prafao .

 8. Pai sa le trimita direct la granita cu Ucraina.

 9. ne mai salveaza geografia. Romania este greu de invadat din cauza infrastructurii precare si a orografiei dificile. Printre altele de asta am supravietuit (ca de trait nu se pune problema) pe aceste meleaguri din timpuri imemoriale. Bucurestiul si orasele de campie sunt mai expuse, dar zonele de dealuri si de munte sunt problematice.

 10. Stat in stat , guvernul p…i isi bate joc de romani de 30 de ani iar acum au inceput sa si bata joc si de cei care ne apara .

 11. Hidroelectrica fiind proprietate de stat, avem dovada ca si acolo au fost pusi conducatori cu ochelari de cal, pe baza de cumetrii si amantlâcuri.

 12. Blindate le alea pot sa facă un antrenament mai complex, adică sa vadă cum pot trece raul în condițiile în care podul e avariat, adică sa treacă prin apa, ca asa e la război. De asta e buna România de poligon de antrenament, ca are o infrastructura ca și cum am fi deja în război.

 13. Si tu lucrezi ptr.Bibi the Wanker.