G4Media.ro

Bitdefender: Noi mesaje înșelătoare care pretind că sunt trimise de către Poșta Română urmăresc golirea conturilor…

Sursa foto: Unsplash/ Mika Baumeister

Bitdefender: Noi mesaje înșelătoare care pretind că sunt trimise de către Poșta Română urmăresc golirea conturilor bancare ale oamenilor

O nouă campanie de mesaje înșelătoare care pretind a veni de la Poșta Română, trimise de către atacatori cu scopul de a convinge destinatarii să plătească o taxă suplimentară pentru a primi un colet a început duminică, transmit cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Potrivit sursei citate, au fost detectate mii de emailuri frauduloase. În ele, oamenii sunt notificați că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe vamale de 3,54 lei. Emailurile au fost trimise începând de duminică către ținte din România de pe IP-uri care aparent provin din Statele Unite ale Americii.

Mesajul primit îndeamnă țintele să acceseze un link pentru a finaliza plata și a li se confirma expedierea coletului. După accesarea link-ului, victimele le oferă atacatorilor datele lor bancare, care pot fi folosite mai apoi de către hackeri pentru a goli conturile compromise.

Conform notificărilor postate de-a lungul timpului de către Poșta Română, compania comunică cu clienții doar prin intermediul adreselor oficiale (suportclienti@posta-romana.ronoreply@posta-romana.ro) și nu solicită plata unor taxe vamale prin intermediul unor astfel de mesaje. De asemenea, compania nu cere clienților să furnizeze parole, date cu caracter personal, numere de card sau alte informații bancare.

 

Recomandări pentru utilizatori:

 • Folosiți direct pagina de internet a companiei de curierat pentru a urmări livrările și evitați să fiți direcționat către aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incertă.
 • Validați telefonic direct cu compania eventuale taxe suplimentare de livrare care vi se solicită prin e-mail.
 • Verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.
 • Evitați să accesați fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.
 • Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.
 • Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional și nu accesați de pe acesta aplicații sau programe în interes personal.

Despre Bitdefender

Bitdefender este un lider în domeniul securității IT, care oferă soluții superioare de prevenție, detecție și răspuns la incidente de securitate cibernetică. Laboratoarele Bitdefender descoperă 400 de noi amenințări informatice în fiecare minut și validează zilnic 30 de miliarde de interogări privind amenințările.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. Mai trimite cineva colete in anno domini 20-21? Ăștia își pierd timpul degeaba cu ”joburi” de nișă…

 2. 90% din comenzile de pe ali vin prin posta romana în rest posta e paguba

 3. Problema oamenilor e ca-si fac un mail antic si subscriu totul pe el.

  + ca habar n-au de butonul ‘unsubscribe’.

  E normal sa-ti cada mail-ul prada cand il au deja toti retailerii din Romania. + ca-s mail-uri departe de-a fi perfect puse la punct(Yahoo!, Google, celebre pt. bresele de securitate, ‘scurgerile’ de date private).