G4Media.ro

Bitcoin trece de pragul de 70.000 de dolari

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Bitcoin trece de pragul de 70.000 de dolari

Bitcoin a atins vineri un nou record, trecând pentru prima dată de pragul de 70.000 de dolari, pe fondul creșterii cererii din partea investitorilor, în contextul speculațiilor privind momentul în care Statele Unite ar putea începe să reducă ratele dobânzilor, transmite agenția AFP.

În jurul orei 1535 GMT, bitcoin era în creștere cu 1,9% vineri, la 68.646 de dolari, după ce cu câteva minute mai devreme atinsese un nou vârf de 70.085,85 dolari.

Ascensiunea meteorică de aproape 160% a Bitcoin din octombrie, din care 44% numai în februarie, marchează un contrast puternic cu anul 2022, când piața a intrat într-o iarnă cripto de 18 luni, afectată de o serie de falimente corporative de profil înalt și de scandaluri.

Pe lângă cererea venită din partea unui grup mai larg de investitori, bitcoin, și piața cripto în general, a primit un impuls din perspectiva reducerii ratelor dobânzilor din SUA de către Rezerva Federală, ceea ce îi determină adesea pe investitori să redirecționeze capitalul către active cu randament mai mare sau mai volatile.

Analiștii spun că bitcoin a beneficiat, de asemenea, înaintea așa-numitului eveniment de “halving” din aprilie – un proces care are loc o dată la patru ani, în care ritmul de eliberare a monedelor este redus la jumătate, împreună cu recompensele acordate minerilor.

Oferta de bitcoin este limitată la 21 de milioane, din care 19 milioane au fost deja minați.

În ciuda popularității sale recente, pentru mulți investitori, bitcoin este pur și simplu prea volatil și nu are suficiente aplicații în lumea reală pentru a fi altceva decât un activ speculativ.

Cu toate acestea, pe lângă cocktailul de fluxuri de bani în ETF-uri, perspectiva unei oferte limitate de bitcoin și o eventuală scădere a ratelor dobânzilor din SUA, unele companii adaugă cripto în visteria lor corporativă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...